News article image

Til søknadsfristen 1. april kom det inn 66 søknader om til sammen 531 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 101 000,- er fordelt på 17 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Tron-Petter Nilsen Aunaas - 4000,- til tekstsamlingen “Jeg skal aldri spise rosenkål”. Tron-Petter vil gi ut noen av tekstene sine for å se hvordan det er å ha en bok i fysisk format og hvordan han takler eventuell kritikk. Tekstene handler mye om oppvekst og tanker fra ungdom. Planen er å trykke 25-50 eksemplarer.

Stein Boge - 6000,- til leie av produsent og studiotid. I løpet av sommeren skal Oslo-bandet Benedikt and Friends spille inn plate med den kanadiske produsenten Digory Smallz. Han har et portabelt studio, og bandet ønsker å spille inn på steder hvor de finner roen. Benedikt and Friends, som har holdt på siden 2013, spiller folkpop.

Benedikt and Friends - “White Queen”

Andreas Rukan - 10 000,- til innspilling, miksing og mastring. Andreas har spilt inn 10 låter med prosjektet Rukan. Disse ønsker han å mikse i Eastlake Studios med Jon Anders Narum som tekniker. Andreas studerer utøvende rytmisk musikk ved Høgskolen Staffeldtsgate i Oslo, og med seg i Rukan har han et større lag jazz- og folkemusikkstudenter.

Rukan - “Mennesker i tåken”

Signe Eide - 6000,- til utgivelse av EP. Signe ønsker å gi et utvalg av sin portefølje på 80 låter en profesjonell innspilling og produksjon. De første fem planlegger hun som en EP med utgivelse i mai 2016. Platen skal være første trinn i en profesjonell karriere som singer-songwriter etter flere år i utdanning og som svært aktiv amatør.

Signe Eide Band - Live

Anders Søvik Hjelden - 5000,- til musikkvideo. Elektropop-bandet Whales & This Lake planlegger en video til singelen “Right Hand Finger”. Tanken er å kombinere bandets musikk med moderne dans og billedkunst. Innspillingslokasjoner, regissør og crew er på plass, og videoen skal etter planen være klar i mai.

Whales & This Lake - “Sahara Blind”

Marte Lindholm - 8000,- til skriveleir. Skrivelyst er en skriveleir for ungdom i alderen 13-22 år. Den har med ett unntak blitt arrangert hvert år siden 2007. Meningen er å gi unge forfatterspirer muligheten til å møtes, skrive, diskutere og oppmuntre hverandre. Årets treff er planlagt til 28.–31. juli på Portåsen i Mjøndalen.

Fra Skrivelyst 2015

Iben Isabell - 8000,- til kunstutstillingen “Tommy Sci-fi”. Iben skal stille ut på Galleri Bokboden i Bergen 6.–8. mai. Gallerirommet blir en installasjon hvor publikum presenteres for forskjellige scenarioer med karakteren Tommy Sci-fi. Tommy er et moderne menneske som har sluttet å følge normalen.

Bror August Vestbø - 8000,- til kleskolleksjonen “This Summer Cool Down in Emotional Mess”. Etter å ha laget tre kleskolleksjoner med nøye uttenkte konsepter og begrunnelser for utførelse, ønsker Bror å jobbe mer impulsivt og abstrakt. Blant teknikkene han vil bruke, er farging, maling og brodering. Han kommer til å undersøke mulighetene for en eventuell visning, samt dokumentere klærne med foto.

Jakob Godø Nordli - 5000,- til musikalen “Løvenes konge”. Etter suksessen med “Jungelboken” på Kultursenteret ISAK i Trondheim i fjor, ønsker Jakob å følge opp med “Løvenes konge” i november. Forestillingen skal være for, av og med ungdom med hjelp av profesjonelle veiledere. Jakob går på musikklinjen ved Heimdal videregående skole og synger også i Nidarosdomens guttekor.

Plakaten for fjorårets oppsetning av “Jungelboken” i Trondheim

Stian Gledje Bekkvik - 5000,- til kjøp av videokamera. Stians metode for å lage kortfilmer er å filme timevis med materiale for så å finne røde tråder i materialet etterpå. Målet er å komme frem til et mest mulig originalt og personlig uttrykk. Med et mer avansert kamera enn det han har nå, vil han ha større muligheter til å eksperimentere med ulike formater.

Ninni McZaint - 5000,- til video- og stillbildeserie. Under artistnavnet “McZaint” skal Ninni lage en video- og stillbildeserie med seg selv og barbiedukker. Meningen er å leke med det dobbeltmoralske i at kvinner skal være sexy og flørtete samtidig som de skal være tilbakeholdne og tekkelige. Prosjektet gjennomføres på Instagram og Facebook.

Bildet på toppen av denne siden er laget av Ninny McZaint.

Jakob Sønnesyn - 6000,- til å jobbe med produsent i Berlin. Indierockbandet Party at the Pharmacy fra Bergen har gjort en avtale med den amerikanske produsenten Gordon Raphael, som blant annet gjorde debutalbumet til The Strokes, om å spille inn tre-fire låter med ham i Berlin i april. De håper å kunne følge opp dette med albuminnspilling til sommeren.

Party at the Pharmacy - “Show You the Ropes”

Hedda Åkenes-Johnsen - 5000,- til leie av forestillingslokale. Attitude Teater er en gruppe ungdommer i alderen 15–17 år som jobber med et manus om psykisk helse, homofili og kampen for å finne seg selv. Stykket er planlagt satt opp på Lillestrøm 13.-19. oktober 2017. Dette blir gruppens første oppsetning.

Aladdin Alisic - 5000,- til filmen “PHARE”. Sammen med Subhro Das og Mia Frigeri-Baldwin jobber Aladdin med en science fiction-film om to astronauter som blir strandet på en fremmed planet. Prosjektet er planlagt ferdig 15. juni. Alle tre er studenter ved Met Film School i London.

“Flicker” - en tidligere film av Aladdin Alisic

Live Sollid Schulerud - 4000,- til leie av konsertlokale. Duoen Æva skal på miniturné til Stockholm og Helsinki. Med klang som hovedparameter leker de to musikerne seg med både melodiske partier og mer teksturbaserte lydlandskap. Målet med turneen er å få spille for et nytt og internasjonalt publikum.

Æva - “Regn Part I”

Maria Nilsen - 6000,- til fotoutstillingen “Loskop”. Maria har reist rundt i Afrika i en måned og fotografert det hun synes er spennende og rart. Bildene hennes er slike man gjerne må stirre litt på for å forstå hva er. Prosjektet ender med utstillingen “Loskop” i Stavanger fra 18. april til 1. mai.

Plakat til fotoutstillingen “Loskop”

Abel Robsahm - 5000,- til kortfilmen “Trekkspillet”. I 2012 laget Abel en to minutter lang selvbiografisk kortfilm han nå vil lage en lengre versjon av. Hisorien er inspirert av da han selv spilte trekkspill som 14-åring, og hatet det. Filmen skal skytes i Oslo-området og Abel har venner som hjelper til med filming, klipping og så videre.

Neste søknadsfrist er 1. juni!

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 15. april 2016 21:27

Sist oppdatert: 15. april 2016 22:08

Kommentarer