News article image

Mye tull, litt seriøsitet og klokkeklare trestemte harmonier: Folkpop-trioen I SEE RIVERS har noe veldig fint på gang.

I SEE RIVERS er tre norske jenter som møttes ved den velrenommerte artistskolen Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) i 2014. Lill Scheie kommer fra Oslo, Eline Brun fra Jostedal og Gøril Nilsen fra Hammerfest. Sammen lager de folkpop – tenk Fleet Foxes, Sufjan Stevens og Feist – av flotteste merke.

Trioen har allerede rukket å spille over alt fra London til Træna, og debutsingelen deres, “Loved Ones”, er blitt spilt over 70 000 ganger på Spotify.

I SEE RIVERS-fans som vi har vært en god stund nå, måtte Trafo selvsagt bare bli bedre kjent med jentene.

Hvordan hadde det seg at dere begynte å lage musikk sammen?

Gøril: Lill og jeg startet egentlig å skrive sammen som en duo. Vi hadde ikke rukket å skrive mer enn en låt, før vi hørte Eline opptre og bestemte oss superkjapt for å spørre om hun ville være med å lage musikk sammen med oss. Hun sa ja. Det var flaks for oss, fordi siden da har vi vært I SEE RIVERS, og det er jo det fineste vi har!

Hvordan vil dere beskrive tiden deres ved LIPA?

Tida på LIPA har vært tre fantastiske år hvor vi har møtt utrolig mange flotte folk. Vi ville aldri vært et band hvis vi ikke hadde reist for å studere på LIPA, og vi ville definitivt ikke vært der vi er i dag, mest fordi vi har vært så heldige å få jobbe med mange dyktige mennesker på universitet.

Hvordan arter en dag i øvingslokalet eller studioet seg for I SEE RIVERS?

Mye latter, masse tull og litt seriøsitet. Vi elsker å skrive nye låter, arrangere nye låter, jamme fram nye låter og øve på dem. Men har vi mye konsert- og turnévirksomhet foran oss, øver vi selvfølgelig litt på det vi har også, og arrangerer dem på nytt og på nytt.

Vi er jo bare tre personer, men vi vil så gjerne spille et instrument med med hver arm og hvert ben. Vi innrømmer at vi ikke er fantastiske instrumentalister, men liker å tro at vi er kreative og låter interessante sammen. Vi bruker mye tid på vokalarrangering også.

Og hva med en dag på veien?

Enda mer tull, en god del mer latter og litt seriøsitet. En dag på veien starter med en god frokost på en hyggelig café. Deretter springer vi rundt for å få sett så mye som mulig av byen vi er i før lydprøve og konsert.

Vi er så sykt heldige som får lov til å reise så masse, og vi elsker å møte nye folk, gjerne lokale mennesker som kan vise oss rundt i byen sin.

I fjor var dere på turné i utkant-Norge, hvor dere holdt konserter i gammer, bedehus, fjøs, naust, fjellhytter, katedraler, løer og andre utradisjonelle spillesteder. Hvordan gikk det?

Gøril: Turné er alltid gøy, men den turneen tror jeg er den vakreste vi noen gang har vært på. Vi fikk se fjell og hav, vidder og midnattsol. Jeg føler vi fikk se det meste norsk natur har å by på om sensommeren. Vi fikk også møte hjelpsomme og engasjerte bygdefolk. Uten disse folkene hadde vi aldri fått til en så vellykket utkantturné.

Hvis dere vil se litt mer av stedene og lokalene vi spilte i, kan dere gjerne ta en titt på denne videoen her:

Og hvordan ble boken dere laget fra turen?

Med økonomisk hjelp fra Trafo, to fantastiske og hjertegode fotografer og en utrolig flink designer, er vi veldig fornøyde med boken! Vi sender gjerne en bok til Trafo som takk for hjelpen, og for dere andre kan dere finne den til salgs sammen med vår singel og tote-bag etter våre konserter. Til våren vil boken få enda en venn på merch-bordet, fordi da skal vi gi ut vår første EP.

Hva er status for I SEE RIVERS akkurat nå?

Vi har nettopp kommet tilbake fra en liten uke i Wales, hvor vi har mikset vår kommende EP i Studiowz sammen med vår tekniker Owain Jenkins og medprodusent Toby Couling. Mye av fokuset går til planlegging av EP-en nå for tiden, men før vi tar juleferie skal vi innom London for et par konserter (9. desember på Sofar Sounds og 10. desember på Roundhouse i London).

Hva er ambisjonene deres på lengre sikt?

Å kunne leve av å skrive musikk sammen og reise rundt for å framføre den for folk.

Hvordan bruker dere Trafo, og hva har Trafo betydd for dere?

Vi er veldig glade i Trafo, både fordi vi kan følge med på andre nordiske kunstnere og musikere, og søke hjelp og støtte i form av stipender og mentorhjelp. Søknadsprosessen er oversiktlig og man kan enkelt stille spørsmål og holde en dialog med Trafo under hele prosessen.

Det er flere prosjekter vi ikke hadde fått gjennomført uten Trafo, så vi er veldig takknemlig for all hjelp vi har fått! Vi hadde blant annet ikke fått laget boken “I SEE RIVERS – The Outskirts”, som vi tok med oss på turné i England, Skottland, Irland og Wales våren 2016 da vi varmet opp for Newton Faulkner. Det var veldig fint å kunne ha med merch som hadde en så sterk link til Norge og våre hjemplasser.

Hør mer av I SEE RIVERS på Soundcloud og følg dem videre på Facebook. En oversikt over tidligere TrafoProfiler finnes på denne siden.

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 23. november 2016 15:24

Sist oppdatert: 23. november 2016 15:51

Kommentarer