News article image

Til søknadsfristen 1. februar kom det inn 81 søknader om til sammen 704 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 112 500,- er fordelt på 22 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Trine Lise Moe - 7000,- til danseprosjekt. Trine og tre andre nyutdannede dansekunstnere fra Kunsthøgskolen i Oslo er blitt plukket ut til å delta i forestillingskonseptet Dans/5. Stykket deres heter “Quadrat”, har kommunikasjon som tema og skal fremføres på Årvoll Gård i Oslo 23. og 24. februar.

Fra “Quadrat”: Fredrik Melby Petrov, Trine Lise Moe, Even Eileraas og Kjetil-André Ward. Foto: Oda Østenstad Fjell

Edvard Granum Dillner - 5000,- til utstillingskatalog. I anledning maleren Kristine Øvergaards første separatutstilling, ønsker Edvard og Kristine å lage en katalog. Den vil inneholde noen av Kristins bilder samt en tekst av Edvard. Katalogen slippes i anledning utstillingen, som finner sted 17.–19. februar, og vil være gratis.

Sandra Perez Møystad - 5000,- til fotokunstprosjekt. Sandra ønsker å lage en bildeserie om kroppen og møbelet. Gjennom å fotografere kroppen på en så abstrakt, upersonlig og aseksuell måte som mulig, vil hun dekonstruere møbelets og kroppens roller og verdi. Sandra går førsteåret på bachelor på kunstakademiet i Bergen.

Kari Djukastein - 2500,- til levende rollespill. “Dei som dansar” er en laiv, eller et levende rollespill, satt til Bergen i 1941. Meningen er å formidle bergensk lokalhistorie og hverdagsliv under krigen. Arrangørene Kari K. Djukastein og Julia S.H. Ducrocq er begge elever ved dramalinjen på Fyllingsdalen videregående skole. Stedet er Ervingen kulturhus og datoen er 13. mai 2017.

Jakob Godø Nordli - 5000,- til teaterforestilling. “Stemmen” skal bli en forestilling basert på sitater fra folk som har opplevd diskriminering på grunn av etnisitet, religion, kjønn, seksuell legning eller annet. Jakob, som er både manusforfatter og kunstnerisk leder, har mer enn 15 års erfaring fra amatørteater. Forestillingen går av stabelen 21. april på Scandic Hotel Lerkendal i Trondheim.

Fra Jakob Godø Nordlis oppsetning av “Jungelboken” (2015)

Nora Savosnick - 7000,- til fotoutstilling. Nora planlegger en pop up-utstilling i Tel Aviv for å vise frem bilder hun har tatt i Skandinavia og bilder hun skal ta i Israel. Med en blanding av dokumentariske og kunstneriske fotografier ønsker hun å utfordre etablerte tanker og verdier. Nora er i Israel på et internship i Flash 90, landets ledende byrå for fotojournalistikk.

Nora Savosnick – “Doku” (utsnitt), bilde tatt på en internatskole i Mongolia

Rafael Eish - 5000,- til visuell utforming av EP. Rapgruppen Hester V75 ønsker å utvikle en collagebasert hjemmeside til EP-en “Baby eg har et problem”. Der skal man kunne velge sanger ved å klikke på bilder, og man skal kunne lese tekster og se på videoer samtidig som man lytter. EP-en gis ut i slutten av april.

Hester V75 – “Syv til fem”

Peder Niilas tårnesvik - 5000,- til singelutgivelse. I forkant av musikkfestivalen ByLarm 2.-4. mars, hvor han skal spille to ganger, skal Peder gi ut en ny singel under prosjektnavnet Niilas. Han forrige, “Memoraids EP”, fikk terningkast 5 i BT og ble spilt på både NRK P3 og BBC Radio 1. Singelen gis ut av det kreative kollektivet Vibbefanger.

Tala Um - GKR (Niilas Remix)

Emil Ringheim - 8000,- til moteshow. Emil er en selvlært klesdesigner og daglig leder for sitt eget klesmerke Outdrop Clothing. Hans andre kolleksjon, “IT STOPS WITH ME”, har kampen mot polarisering, høyreekstremisme og fremmedfrykt som tema. Planen er at kolleksjonen skal vises på Sentralen i Oslo i mars.

Emil Ringheim i en av sine egendesignede skjorter. Foto: Terje Bringedal/VG

Thomas Linde Lossius - 5000,- til plateinnspilling. Jazzbandet Damaskus består av studenter ved blant annet Musikkhøgskolen og Griegakademiet. Etter tre år med låtskriving og konserter, er de når klare for å spille inn sin første plate. Bandet har booket studioet i kirken St. Jakob i Bergen med lydmann Thomas Nordvik 10.–14. april.

Damaskus – Flyktning

Matilde Wedzicha - 1000,- til kunstutstilling. Sammen med fire andre kunstnere skal Matilde stille ut i Kragerø. Utstillingen har “frihet” som tema og skal bestå av både malerier, tegninger, glassperler og skulpturer. Utstillingsperioden er 20.–28. mai.

Akvarellmaleri (utsnitt) av Matilde Wedzicha

Magnus Stokkeland - 5000,- til teateroppsetning. Fire aktører i alderen 16–17 år prøver å finne likheter med sine unge liv i Samuel Becketts “Mens vi venter på Godot”. Målsetningen er å lage en iscenesettelse hvor unge tilskuere og aktører kan relatere, assosiere og empatisere med en forholdsvis gammel tekst. Premieren skal finne sted på Lillestrøm Kultursenter i desember.

Karolina Eriksen - 5000,- til tidsskrift. Lasso er et non-profit litteraturtidsskrift tilknyttet Universitetet i Oslo. Upubliserte forfattere, illustratører, layoutdesignere og usignerte band blir prioritert, og fokuset på det sosiale og et godt felleskapsmiljø er viktig. Årets første utgave, “#1 PROSA”, kommer i et opplag på 300 eksemplarer.

En tidligere utgave av litteraturtidsskriftet Lasso

Rasmus Dale - 2000,- til fanzine og utstilling. Rasmus har i løpet av det siste halve året bygget opp et arkiv av analoge bilder som han nå gjerne vil sette sammen. Tanken er at forskjellige bilder ute av kontekst skal gjenspeile og forsterke hverandre. Rasmus går for tiden på Arkitektskolen i Aarhus.

Rasmus Dale – “VERSION_ONE_EKS” (utsnitt)

Lasse Lokøy - 6000,- til musikkvideoinnspilling. Indiebandet Sløtface fra Bergen lager videoene sine selv. Ideen bak videoen til “Empire Records” er at bandmedlemmene spiller ulike roller fra filmen “High Fidelity”. Sløtface har et travelt år foran seg med spillejobber i England, Frankrike, USA og Danmark.

Bildet på toppen av denne siden: Sløtface fotografert av Emma Swann/DIY Mag

Sløtface – “Sponge State” (2016)

Andrea Freng - 10 000,- til fotoprosjekt. I Bekaadalen i Libanon bor det i dag 500 000 syriske flyktninger. I samarbeid med den frivillige organisasjonen Salam LADC ønsker Andrea, som studerer ved Bilder Nordic School of Photography, å dokumentere hvordan disse menneskene finner glede under vanskelige forhold. Målet er en fotobok hun kan selge mot donasjoner.

Andrea Freng - bilde fra Bekaadalen (utsnitt)

Guro Rex - 5000,- til kleskolleksjon. Guro vil lage en kleskolleksjon på rundt 50 outfits, hvor lyse klær bokstavelig talt får ta farge av ytre påvirkning: saus, vin, kaffe, blod, kroppsvæske og sminke. Små og store flekker trekker inn i stoffet og forteller en historie. Prosjektet blir gjennomført i løpet av høsten og sommeren, og vil bli vist september i Stavanger og Hamburg.

Fra Guro Rex sin kleskolleksjon

Michael Eriksen - 5000,- til albuminnspilling. Vorbid er et progressivt thrash metal-band fra Arendal som etter tre–fire års virksomhet er klare for å spille inn sitt første album. Innspillingen skal skje i Mølla Studio i Gjerstad, og bandet håper å være ferdige sent i 2017 eller tidlig i 2018.

Vorbid – “Closed Casket” (2016)

Agnes Jarmund - 5000,- til fanzine. “Bruddstykker” er en fanzine laget av, for og med elever ved Foss videregående skole. Hovedpoenget er å fremme elevenes kreative og kunstneriske virksomhet utenfor klasserommet. En gruppe på sju elever fra 3. klasse har tatt på seg oppgaven å redigere bladet, og planen er at neste utgivelse skal lanseres på Ingensteds i Oslo tirsdag 9. mai.

Redaksjonsmedlemmer i “Bruddstykker” – Marta Røttingen Enden, Andrea Grimnes, Oda Bjerve Eide og Julia Jagemann

Jankeh Lion Njie - 7000,- til Jarga Art and Fashion Weekend 2017. Jankeh er initiativtaker til JAFW, som i løpet av to år har blitt en av de viktigste plattformene for synliggjøring av kunst og entreprenørskap på tvers av etnisitet og kultur i Oslo. Årets arrangement går av stabelen i september, og vil blant annet bestå av konferanse, prisutdeling og forestillinger.

Justin Sampo på Jarga Art and Fashion Weekend 2016

Filip Unneland - 5000,- til mastring av album + coverdesign. Sammen med to andre 16 år gamle gutter spiller Filip egenskrevne låter inspirert av 70-tallets hardrock og prog. Siden i fjor sommer har de spilt inn låter til et album i U82-huset i Bergen. For å fullføre prosjektet trenger de hjelp til mastring og coverdesign.

Helena Winther - 2000,- til bokutgivelse. For noen måneder siden publiserte Helena en tekst om kjedsomhet, tomhet og det altoppslukende ego på annonsenettstedet Craigslist. Hundrevis av mennesker responderte. Nå ønsker Helena å legge ut flere annonser, og publisere dem sammen med noen av svarene hun får. Meningen er å vise hvor forskjellig folk reagerer på den samme teksten. Helena studerer litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Neste søknadsfrist er 1. april!

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 20. februar 2017 14:42

Sist oppdatert: 20. februar 2017 15:45

Kommentarer