News article image

Til søknadsfristen 1. april kom det inn 59 søknader om til sammen 512 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 100 000,- er fordelt på 18 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Paria Ahmadzadeh - 6000,- til produksjon og miksing av singler. Sammen med produsenten Audun Larsson og mikseren Thomas Eide jobber Paria med å gjøre to låter hun har skrevet klare for utgivelse. Paria har gitt ut to singler tidligere, og lager en type funk blandet med pop.

Paria - “Part of This”

Erlend Peder Kvam - 10 000,- til magasin. Temaet for den fjerde utgaven av “Mennesker med håp for fremtiden” er høstens stortingsvalg. Under Oslo Comics Expo 9. juni vil kjøperen bli invitert inn i en velgerbås, hvor han eller hun selv plukker ut tekstene og tegneseriene som skal inkludereres i antologien. Etter at valget er tatt, har kjøperen kun seg selv å klandre for innholdet. Utgiverne er alle avgangsstudenter ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Til høyre: “Mennesker med håp for fremtiden 3”

Aurora Henni Krogh - 3000,- til fanzine. Auroras nye fanzine, som har arbeidstittelen “20-something”, følger opp tematikken i hennes to forrige: “Å skulle være voksen, men ikke helt. Å skulle ha funnet seg selv, men egentlig ikke.” Aurora studerer fotografi og journalistikk, og bor litt i London og litt i Oslo.

Aurora Henni Krogh - “Girly 2”, utsnitt av bilde fra en tidligere fanzineutgivelse

Marietha Chopra Helgesen - 5000,- til science fiction-kortfilm. “Hitherto” skal handle om en magisk klokke som kan stille tiden. Men klokken kan ikke brukes uten at det får konsekvenser. Marietha har jobbet med denne ideen siden i fjor vår, og håper å kunne begynne innspillingen i sommer. For tiden studerer hun ved Norges Kreative Fagskole i Trondheim.

“Werifesteria” - en tidligere kortfilm av Marietha Chopra Helgesen

Marie Løvås - 7000,- til studioinnspilling. Marie har de siste par årene jobbet med sanger på sunnmørsdialekt. Fem av disse planlegger hun å spille inn sammen med bandet sitt i Ocean Sound Recordings på Giske i august. Marie er student ved NLA Høgskolen Staffeldtsgate i Oslo.

Marie Løvås. Foto: Ingrid Svelland

Even Eileraas - 5000,- til danseforestilling. Sammen med tre andre dansere som også har bakgrunn fra Kunsthøgskolen i Oslo, ønsker Even å fullføre et prosjekt som ble påbegynt i 2015. Meningen med prosjektet, som har arbeidstittelen “Sonder”, er å utfordre den typiske maskuliniteten som blir vist på scenen innen dans. Arbeidet skal foregå i studioet Attic i Drammen, og målet er å få satt opp en forestilling i februar 2018.

impro from Even Eileraas on Vimeo.

Julie Formo - 5000,- til kunstutstilling. Sammen med Jenny Jorde Lunde ønsker Julie gjennom film, fotografi, illustrasjoner og tekst å fremme et positivt syn på unge menneskers kropp og psyke. Planen er at prosjektet ferdigstilles i løpet av høsten 2017 og blir stilt ut ved et passende galleri i Oslo.

Nilia Hersdal - 5000,- til trykking av kunstfotografier. Fra 19. mai til 11. juni skal Nina stille ut 16 fotografier på Tou Scene i Stavanger. Bildene er av små notater og lapper som har blitt hengt opp rundt i Stavanger sentrum, og inneholder personlige tekster om minner, tanker, opplevelser og erfaringer. Som kunstner jobber Nina mye med selvutleverende kunst.

Foto av Nilia Hersdal (utsnitt)

Malte Hultgren - 3000,- til fanzine. Malte jobber for tiden med tegninger og malerier til en fanzine han skal bruke til å søke kunsthøyskolen Städelschule i Frankfurt. Tema for fanzinen er “återvändande”. Malte er svensk, men bor nå i Bergen.

Magnus Kaurin - 5000,- til bildeserie. Magnus skal lage en serie bilder i formatet 120 x 140 cm med sinnslidelser som tema. Han går for tiden det første året ved Statens kunstakademi i Oslo.

Magnus Kaurin

Linn Høgåsen - 10 000,- til magasin. “Fletta kunstmagasin #002” tar utgangspunkt i diktet “Du må ikke sove”, og skal bestå av både innsendte bidrag og verker av de 15 kunstnerne som utgjør redaksjonen. Håpet er at Fletta i det lange løp kan fungere som et møtepunkt for kunstnere på tvers av fagfelt.

Til høyre: Fletta kunstmagasin #001

Nora Toure Idrissou - 7000,- til musikkvideoinnspilling. 14. april skal Nora spille inn sin fjerde musikkvideo på ulike locations rundt omkring i Oslo. Hun jobber innenfor sjangeren afrobeat/afrotrap, og har tidligere har deltatt i Melodi Grand Prix Junior.

Nora Toure - “Afro Trap Part 1 (Barrabi Barraboom)” (2016)

Tina Rubina - 5000,- til kunstverk. Tinas kunstverk “Lev” skal bestå av overhead-ark som blir stripset sammen til en stor flate. Denne flaten skal festes til en maskin og heises opp og ned i en evig loop, i tilnærmet hastighet til hvordan et menneske puster, og slik tvinges til å leve for alltid. Tina går for tiden det siste året på Kunstskolen i Rogaland, og vil bruke verket til å søke på forskjellige kunstutstillinger.

Sara Lehne Engesvik - 5000,- til musikalkostymer. Sara har ansvar for å kostymene til musikalen “Havaan” som skal settes opp på Edderkoppen i Oslo 9.–10. juni. Sammen med Fredrik Storsveen og Jenny Engh har hun også vært med på å skrive stykket. Til daglig studerer Sara tekstildesign på Kongelige Danske Kunstakademis Designskole.

Tyra Ottilia Nan Embäck - 5000,- til maleri- og keramikkutstilling. I mai og juni har Tyra booket et prosjektrom på Kunsthøgskolen i Bergen, hvor hun planlegger en utstilling med store malerier og store keramikkskulpturer sammen. Tyra kom til Bergen fra Sverige i fjor.

Verker av Tyra Ottilia Nan Embäck

Oskar Henningsen - 6500,- til filminnspilling. Sammen med tre andre 16-åringer har Oskar fått tillatelse av Knut Nærum til å filmatisere hans roman “Døde menn går på ski”. De fire har tidligere laget flere kortfilmer, og vil nå lage noe de kan selge til lokale kinoer, NRK eller Netflix. Filmingen begynner så snart manus, locations, skuespillere og rekvisitter er klare.

“Portal” (2017), kortfilm av samme gjeng som skal filmatisere “Døde menn går på ski”

Sindre Bakkåker - 2500,- til turné. Medlemmene i jazzkvartetten Bark er studenter ved Norges Musikkhøgskole, og på sin første turné ønsker de å spille på alle sine respektive hjemsteder. Turen begynner i Bø i Telemark 27. april og ender i Bergen 30. april. Bandet beskriver musikken sin som melodisk, nordiskinspirert jazz det er lett å like.

Kristine Wathne Askildsen - 5000,- til utstilling. Siden juni 2015 har fotostudenten Kristin portrettert samlere og orginaler fra hele Norge. Slike mennesker er sjeldne i vårt konforme samfunn, og Kristin har fotografert dem med blitz på en direkte, usminket måte. Bildeserien “Mania” stilles ut på Rådhusgalleriet i Oslo fra 19. april.

Bildet på toppen av denne siden er et utsnitt fra fotoserien “Mania” av Kristine Wathne Askildsen

Neste søknadsfrist er 1. juni!

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 11. april 2017 15:34

Sist oppdatert: 11. april 2017 16:21

Kommentarer