News article image

Til søknadsfristen 1. august kom det inn 36 søknader om til sammen 322 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 94 000,- er fordelt på 18 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Amund Kleppan - 7000,- til albumrelease. Aloft Quartet er en akustisk jazzkvartett med unge musikere fra Norge, Sverige og Danmark, som i sommer spilte inn sitt første album. Albumet skal promoteres og distribueres av AMP Music & Records, mens bandet selv skal ta seg av cover-art og -design samt noe av trykkingen.

Aloft Quartet - The Fuse

Dorothea Økland - 6000,- til releasekonserter. 17. august slipper seksmannsbandet Klossmajor ny singel, og skal i den anledning ha releasekonserter i Oslo, Stavanger og Bergen. Til disse er de avhengige av å leie lokaler og lokale lydmenn. Klossmajor spiller egenkomponert jazzpop på norsk, og har i to år jobbet med å skape et særegent sound.

Klossmajor - “P”

Hamid Waheed - 2000,- til videodokumentasjon av arrangement. Fletta kunstmagasin skal lansere sitt nye nummer på Punkt. i Oslo 26. august. Hamid ønsker å dokumentere arrangementet med en video han senere kan publisere på sosiale medier.

Tuva Vik - 2000,- til DJ-utstyr til lanseringsfest. Lanseringsfesten for det nye nummeret av Fletta kunstmagasin skal bli en kulturell aften med konserter og DJ. DJ-en(e) får ikke betalt, men Fletta ønsker å stille med det nødvendige utstyret. Festen holdes på Punkt. i Oslo 26. august.

Oda Fjell - 7000,- til videoprosjekt. I juni så danserne Oda Fjell og Ludvig Herstad en konsert med improvisasjonsbandet Soft Punch, og ble fascinert av deres musikk og sceniske egenart. Nå har de inngått samarbeid om en video hvor Soft Punch spiller live mens Oda og Ludvig freestyler i forgrunnen. Filmingen skal finnes sted 16. september på Ingensteds i Oslo.

Soft Punch

Ina Luna Gundersen - 5000,- til broderi. Med feministiske orienterte broderier av hårete legger i høye hæler, hårete armhuler, pupper og kvinner i alle kroppsfasonger, håper Ina å skape ny entusiasme for en kunstform de fleste forbinder med 80 år gamle damer. For tiden forbereder hun en utstilling på Kallum Søndre i Moss.

Broderi av Ina Luna Gundersen

Marie Nystad Helgesen - 5000,- til fotoutstilling. Marie skal stille ut en montasje av 100 fotografier tatt i byer som Gdansk, London og København. Bildeserien er både ment som en kommentar til det kalde, harde og overfladiske i sivilisasjonen vår og som en hyllest til det merkelige og vakre. Utstillingen skal finne sted i Studio Stavanger i vinter.

Foto av Marie Nystad Helgesen fra København (utsnitt). Bildet på toppen av denne siden er også et av Marie sine.

Viljar Dunderovic - 8000,- til albuminnspilling. Poprock-bandet LÜT fra Tromsø skal spille inn sitt andre album hos Ocean Sound Recordings på Giske 1.-15. desember. Etter innspillingen av album nummer én, plass i årets Urørt-finale og spillejobber på 24 av sommerens festivaler, er det viktig for dem å få mest mulig ut av oppmerksomheten de nå har rundt seg.

LÜT - “Du vet ingenting” (live fra Urørt-finalen 2017)

Jenny Engh - 5000,- til leie av lokaler. Sammen med Sara Engesvik og Fredrik Storsveen skal Jenny sette opp den musikkdramatiske forestillingen “Gjesten og MAYA” på Ingensteds i Oslo 1. august. Fredrik har skrevet musikken, Fredrik og Sara står for tekstene og Jenny er produsent. De tre har tidligere satt opp et stykke på Edderkoppen, men ønsker å skaffe seg erfaring med helt selvstendige produksjoner.

Andrea Louise Horstad - 4000,- til turné. Pre-Echo er et nytt band satt sammen av jazzstudenter i Oslo som planlegger turné i september. Et seksmanns jazzpop-band er ikke det enkleste å booke, men ved å gjøre mest mulig selv håper de å ikke tape penger. Foreløpig er tre jobber i Kristiansand og én i Gjøvik spikret.

Pre-Echo

Jarand Breian Herdal - 5000,- til fotoutstilling. Jarand, som de siste tre årene har studert ved Steven Spielbergs filmskole i Los Angeles, planlegger en fotoserie med norsk ungdoms mentale helse som tema. Bildene skal arrangeres med skuespillere, rekvisitter og lys akkurat som i en gammel Hollywood-film. Målet er å ha utstillingen klar i desember.

“Inspirasjon” (utsnitt) - foto av Jarand Breian Herdal

Marie Skogvang-Stork - 5000,- til fotoprosjekt. Marie skal i vinter reise til Colombia med Latin-Amerikagruppene. Meningen er å sette seg inn i hvordan befolkningen blir påvirket av den nye fredsavtalen. Underveis vil Maria, som har en bachelor i film og TV fra Westerdal, ta stillbilder som hun senere kan bruke til å formidle mellommenneskelige historier.

Kristine Wathne Askildsen - 3000,- til utstilling. Kristine ser seg selv som en av observatør av de mer absurde aspektene ved vårt menneskelige levesett, og vil med fotografi-, installasjon- og grafikkutstillingen “Summer Photo Party” ta for seg sommeren. Det hele finner sted 25.–27. august på Galleri Blunk i Trondheim.

Kristine Stiberg - 8000,- til illustrert diktsamling + slippfest. Kunstnerduoen Maria Storm-Gran og Kristine Utne Stiberg jobber med en illustrert diktsamling som har arbeidstittelen “Å klappe en leopard/Hvordan vasker jeg et vaffeljern?”. Kristine skriver og Maria maler, tegner og lager trykk. Utgivelsen skal feires med slippfest i Oslo i desember.

Nora Savosnick - 5000,- til lanseringsfest. Fletta Kunstmagasin skal lansere sitt andre nummer med en event på Punkt. i Oslo. Fokuset vil være på unge, uetablerte kunstnere fra hele landet, som får en scene å stå på og et publikum til å uttrykke seg overfor. Lanseringsfesten for Fletta nummer 1 hadde rundt 300 mennesker i publikum.

Bror August Vestbø - 10 000,- til kleskolleksjon. Klesdesigneren Bror August har nylig flyttet tilbake til Oslo etter to år i utlandet, og har brukt mye tid på å reflektere over fortiden og hvorfor han begynte med mote til å begynne med. Kolleksjonen med arbeidstittelen “Torshov, Oslo (We Should Be Together)” vil bestå av 15 til 35 looks som skal vises i et offentlig rom på Torshov til våren.

Fra en tidligere kolleksjon av Bror August Vestbø

Inga Beate Bøe - 5000,- til konsert. Sammen med to andre bachelor-studenter og operasangeren Leif Jone Ølberg ønsker Inga å gjøre klassisk musikk mer tilgjengelig. Dette vil de gjøre ved å sette stemningen med en muntlig introduksjon eller et enkelt skuespill før et stykke eller en spesifikk sats spilles. Konserten finner sted i Grønland kirke i Oslo 7. desember.

Lykke Emilie Lillebøe - 2000,- til illustrasjonsprosjekt. Volgue er en fantasiverden Lykke har utviklet siden hun var barn. Hun har designet landskap, historie, kultur, mennesker, skapninger og arkitektur, og drømmer om å gi det hele ut som en illustrert bok. For å utvikle seg som illustratør ønsker hun å delta på en online workshop med temaer som maling, dyreanatomi, perspektiv og landskap.

Neste søknadsfrist er 1. oktober!

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 18. august 2017 12:35

Sist oppdatert: 18. august 2017 13:26

Kommentarer