News article image

I februar har Trafo gleden av å presentere skuespiller, performance- og scenekunstner Ibrahim Fazlic som månedens GjesteMentor. Ibrahim brukte Trafo selv flittig som «trafogutt», og forventer å få en sneak peek inn i Norges kunstfremtid - nå som «trafovoksen» mentor. Bli bedre kjent med ham i dette intervjuet.

Hvem er du?
Jeg er Ibrahim Fazlic, en scenekunstner på 23 år med utdanning fra Teaterhøgskolen Nord Universitet (tidligere HiNT). Oppvokst i Trøndelag, men med røtter fra Bosnia og Herzegovina et land jeg også ønsker å arbeide i. 1. Februar flytter jeg tilbake til Trondheims fineste nabolag Svartlamoen etter noen måneder med research og workshop i Sarajevo og Normandie.

Nå er jeg akkurat for gammel til å være trafogutt, men brukte forumet flittig da jeg fortsatt tilhørte målgruppen og gleder meg masse til å være trafogutt igjen nå, i februar. (Kan kanskje ikke kalle meg gutt lenger nå. Trafomann er vel riktigere. Eller Trafovoksen. Hva betyr mann liksom. Ja, hva betyr voksen. Uansett; godt å være tilbake!)

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
Jeg er skuespiller, performance- og scenekunstner. De allerede gjennomførte- og de planlagte arbeidene mine har ofte sterkt dystopiske tendenser. Drømmen er et ideal for mine prosjekt. Slik våre drømmer speiler og bearbeider livene vi lever, tror jeg kunsten kan speile og bearbeide det samfunnet vi lever i. Det er ikke alltid et mål at arbeidene skal kunne forstås med fornuften, men heller resonnere til andre deler av mennesket. Vi kommuniserer sjelden kun til hverandres fornuft selv om samfunnet jo er forsøkt å konstrueres fornuftig … Et ganske dårlig forsøk, spør du meg.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Selv om mitt virke er fra live performance håper jeg å kunne møte de forskjellige kunstnerne i deres medium. Det er enkeltkunstnerens idéer jeg ønsker å være med på å dyrke frem. Jeg arbeider under et ideal av fryktløshet og forsøker alltid å gjennomføre idéene til det fulle. Forhåpentligvis kan jeg bygge opp under en ”fuck it”-holdning jeg tror kan være forløsende for trafokunstnernes arbeider.
Jeg vil tilby mine tolkninger av verkene her inne. Foreslå retninger verkene kan dras i, men det er viktig å huske at forståelsen av kunst 99,9% (om ikke 100%) av tiden er subjektiv. Det er ikke alle råd som skal følges om kunstneren ikke mener det gagner verket!

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Jeg forventer å få en sneak peek inn i Norges kunstfremtid!
Trafo er en paraply for et gigantisk mangfold av kunstuttrykk og jeg håper å oppnå en bedre forståelse for hvordan kunstnere fra andre medium arbeider og tenker. Scenekunsten er en tverrfaglig plattform, kanskje jeg finner en fremtidig partner?

Forfattet av: Idunn Sem

Opprettet: 2. februar 2018 12:10

Sist oppdatert: 6. mars 2018 14:05

Kommentarer