News article image

Til søknadsfristen 1. februar kom det inn 70 søknader om til sammen 610 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 113 000,- er fordelt på 21 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Birk Gjermundbo - 5000,- til Sommerakademiet 2018. Sommerakademiet, som er en festival- og undervisningsuke for barn og unge i Ringerike, arrangeres for syvende gang 25.–29. juni i år. Det blir en uke med blant annet overnatting, konserter og fordypning i fag som vokal, piano, gitar, trommer, bass, dans, teater og lyd/lys. Inspirerende musikere, dansere og pedagoger står for undervisningen.

Fra Sommerakademiet 2017

Paria Ahmadzadeh - 5000,- til produsering, miksing og mastering av singel. Paria er en pop-/R&B-sanger og -låtskriver fra Oslo som for tiden forbereder sin andre singel. Den amerikanske produsenten Mantera skal lage beaten, Poppa Lars står for miksen og Paria vil gjerne bruke Propeller Mastering til mastering.

Paria - “91” (2017)

Michael Lanham - 5000,- til kortfilm. Michael og hans samarbeidspartner Joakim Sande, som også er elev ved Den norske filmskolen på Lillehammer, planlegger en 5–6 minutter lang kortfilm som kombinerer 35 mm analog film med bruk av VFX. Ønsket er å gjøre noe som ikke er blitt gjort i Norge før. Filmen skal være klar til neste vinters kortfilmfestivaler.

Fra Michael Lanham sitt kortfilmprosjekt

Mona Huang - 8000,- til kortfilm. Den såkalte Bechdel-testen forutsetter at et fiksjonsverk, for eksempel en film eller en roman, inneholder minst to kvinner som snakker sammen om noe annet enn en mann. Overraskende få filmer består denne testen. Med “En Bechdeltest” ønsker Mona, som er student ved Kunsthøgskolen i Oslo, å tilføre en tittel både til listen over filmer som består Bechdel-testen og til listen over filmer laget av kvinnelige regissører.

Fra kortfilmen “En Bechdeltest”

Gina Kippenbroeck - 6000,- til musikkvideo. I mai/juni slipper bergensmusikeren Sara Wolff sin solodebut-singel “Forget Me Not”, og Gina, som i 2017 ble uteksaminert fra European Film College, skal regissere musikkvideoen. Temaet for sangen og videoen er å føle seg ensom i en folkemengde, og innspillingen skal gjøres i Bergen og København i mars eller april.

Jul sub. 5 min vers. from Gina Kippenbroeck on Vimeo.

Utdrag fra en kortfilm av Gina Kippenbroeck

Tanja Silvestrini - 7000,- til installasjon og performance. Tanja skal i uke 15 ha sin første soloutstilling på Galleri Bokboden i Bergen. Verket hun skal stille ut er en publikumsinteraktiv installasjon basert på teksten i bachelorplanen for kunststudentene ved Universitetet i Bergen, og vil blant annet bestå av en lydkomposisjon, en haug laserkuttede bokstaver og assistenter i overall med silkepåtrykk.

Eirik Knudsen Aas - 5000,- til innspilling av EP. I løpet av mars skal rapperen Eirik Aas gi ut sin andre EP under eget navn. Utgivelsen kommer ut på Vibbefanger, et plateselskap han selv er med å drifte. Eirik, som også er med i gruppen Hester V75, fikk gode kritikker for sin første EP i 2017.

Eirik Aas – “Deltid” (2017)

Mia Sandlie - 5000,- til danseworkshop. Mia ønsker å arrangere en gratis danseworkshop i Dokka lørdag 5. april. Dansemiljøet på Dokka er stort, og instruktørene Mia har kontakt med, Marte Magnussen i moderne og Camilla Ulsakerhaugen i vogue, er begge profilerte dansere fra stedet. Bildet på toppen av denne siden er av Mia Sandlie.

Kristina Moe-Karlsen - 5000,- til fotomagasin. “Månebedotten” er et gratis magasin der unge, analoge fotografer i alderen 16–26 får muligheten til å vise frem bildene sine. Den fjerde utgaven har “I bevegelse” som tema og 1. april som frist for innsendelse. Magasinet blir spredt og markedsført via kafeer, fotobutikker og sosiale media.

Benedict Barkald - 5000,- til storformatportretter. Fotointeresserte Benedict fra Lørenskog har det siste året blitt stadig mer opptatt av gamle teknikker og store formater. Siden storformatkameraer er sjeldne og kostbare, har han bestemt seg for bygge et selv nå i januar og februar. Etterpå skal han jobbe med portretter av folk han kjenner.

Benedict Barkalds arbeidsskisser til storformatkamera

Sebastian Marcel Choquet - 5000,- til utstilling og konsert. Sammen med kunstnerkollektivet sitt planlegger Sebastian en kombinert debututstilling og releasekonsert 16.–17. mars i Oslo. Utstillingen er med Kevin Birkeland og Nikolai Næss, som lager en krysning av pop- og gatekunst, og konserten er med den plateaktuelle hip hop-artisten Sebastian Emmanuel Zalo.

Bilde av Kevin Birkeland og Nikolai Næss (utsnitt)

Rachel Kashafali - 5000,- til singelinnspilling. Rachel er på vei inn i studio for å spille inn en pop-/R&B-crossoverlåt som skal bli hennes debutsingel. Produksjonen gjøres av Kjærleik, et team som har jobbet med mange bergensartister, og innspillingen skjer i Havnelageret studio 3. og 4. februar. Selveste Wyclef Jean har bedt om å få tilsendt singelen så snart den er klar.

Demoopptak av Rachel Kashafali

Kristine Wathne - 6000,- til deltakelse i gruppeutstilling. Kristine skal delta i en gruppeutstilling i Venezia 9. februar–9. mars. Der deltar hun med et bilde fra et fotoprosjekt inspirert av annonser på Finn.no. Kristine tar for tiden en bachelor i billedkunst ved Kunstakademiet i Trondheim.

Kristoffer Haugen - 7500,- til kortfilm. Sammen med sitt team skal Kristoffer i løpet av tre dager i februar spille inn kortfilmen “Vulnerable”. Filmen handler om vår bruk av ressurser i fremtiden, og om viktigheten av å tenke mindre på “jeg” og mer på “vi”. “Vulnerable” vil blant annet bli brukt til å pitche en spillefilmversjon som Kristoffer håper å kunne filme neste vinter.

Blood and Snow - Short Film from one.fiction on Vimeo.

“Blood and Snow” - en tidligere kortfilm av Kristoffer Haugen

Saffie Njie - 8000,- til workshop for skreddere. Jarga Designs, et norsk klesmerke som fremmer en blanding av afrikansk og vestlig design, ønsker å holde workshop for unge mellom 15 og 22. Der vil unge med interesse for produksjon av klær få erfaring, kunnskap og noe å ha på CV-en. Kurset er tenkt å gå over en uke, og vil involvere 10–13 deltakere.

Thea Ellingsen Grant - 6000,- til albuminnspilling. Etter å ha holdt konserter i ett år, synes jazz-, pop- og hip hop-bandet JUNO at det er på tide å spille inn album. Tiden mellom mellom februar og juni skal brukes til skriving, øving og pre-prod, og innspillingen skal skje hos Ocean Sound Recordings på Giske mellom juni og august. Alle de fem bandmedlemmene er studenter ved Jazzlinja på NTNU i Trondheim.

JUNO - “I Want You” (2017)

Anonym plakatkunstner - 3000,- til kunstprosjekt. Prosjektet handler blant annet om å se på kjente og mektige personer med et kritisk blikk. Dette gjør kunstneren ved å designe plakater basert på aktuelle saker i nyhetsbildet og politikken. Plakatene skal hovedsaklig henges opp i Oslo.

Moira Magdalena Remme Blamey - 5000,- til produksjon og innspilling av singel. I samarbeid med produsentteamet Kjærleik skal Moira spille inn sin andre singel i Havnelageret studio i Bergen i mars. Musikalsk ligger Moira i landskapet mellom urban R&B og raffinert elektropop. Debutsingelen hennes, “Memories”, ble anbefalt av Urørt og spilt på NRK P3, og blir også å høre i sesong 3 av “Unge lovende” på NRK.

Moira - “Memories”

Viljar Dunderovic - 5000,- til å leie inn konsertfotograf. Punkbandet LÜT skal sommeren 2018 spille på en mengde festivaler over hele landet, og ønsker å leie inn konsertfotograf Brage Pedersen for å dokumentere det som skjer på og av scenen. Bildene skal brukes på sosiale medier og i markedsføringssammenheng. LÜT ble i fjor nominert til P3 Gull i kategorien Årets beste liveartist.

Festivalsommer 2017 del 1 av 3 - en tidligere turnévideo fra LÜT

Vilde Vikse - 1500,- til deltakelse på skrivekurs. Vilde ønsker å delta på et skrivekurs arrangert av Skrivekunstakademiet i Hordaland 17.–18. mars. Dette vil hjelpe henne med å fullføre novellesamlingen “Insektbarn”, som hun har jobbet med siden 2015, samt til å senere komme inn på Skrivekunstakademiet. Vilde tar for tiden en bachelor i litteraturvitenskap ved Universitet i Bergen.

Kine Storflor Grøtt - 5000,- til kortfilm. Kortfilmen ”RØD” handler om 19 år gamle Henrik. På utsiden er han er helt vanlig tenåringsgutt, men det ingen vet er at han bruker mesteparten av tiden sin på å ta bilder av jenter i skjul, men han legger ikke merke til at det er en som spionerer på han tilbake. Mirjam Sveinbjörg Thorkelsdottir er manusforfatter og regissør. Begge har jobbet på en lang rekke filmprosjekter tidligere. Meningen er å lage en rå og ekte film som kan skape diskusjon.

Neste søknadsfrist er 1. april!

Forfattet av: Adrian Andersson

Opprettet: 17. februar 2018 20:47

Sist oppdatert: 29. mai 2018 09:44

Kommentarer