News article image

Til søknadsfristen 1. oktober kom det inn 66 søknader om til sammen 525 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 128 800,- er fordelt på 27 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Hannah Nyhus Lørum - 5000,- til teaterforestilling. Sammen med Torbjørn Bakke er Hannah prosjektleder og produsent for en gruppe som skal sette opp teaterstykket “Meir” av Maria Tryti Vennerød. Stykket handler om en ung jente som tar livet av sin venninne når en voldsom lek går for langt. Forestillingen skal vises ni ganger i et tomt butikklokale i Hamar sentrum med premiere 10. januar.

Ragnhild Risnes - 5000,- til teaterforestilling. Det nystartede teaterkompaniet Liars Lovers Loser’s Luck skal sette opp forestillingen “Labels and Layers” på the Bromley Churchill Theatre 5. og 6. januar. Forestillingen utforsker temaene identitet og merkelapper gjennom tre eldre kvinner som ser tilbake på sine liv. Initiativtakerne til teaterkompaniet er alle studenter ved Rose Bruford College i London.

Kristina Moe-Karlsen - 8000,- til magasin. “Månebedotten” er et bergensbasert fotomagasin som viser frem bildene til unge, analoge fotografer. Den syvende utgaven har “Flyt” som tema og utgis i forbindelse med litteraturfestivalen FLYT på Bergen offentlige bibliotek 26. oktober.

Månebedotten #6: Menneske og Natur

Amalie Larsen - 4000,- til kunstutstilling. Sammen med to andre studenter ved Universitetet i Kristiansand, planlegger Amalie en utstilling med “ødeleggelse” som tema. De tre skal stille ut tre–seks verker hver – hovedsaklig malerier, men også tegninger, skulptur og treverk – og håper å få en avtale med et lokalt galleri om utstilling i januar.

Samuel Midteide - 800,- til fotoprosjekt. Samuel skal på en 10 dager lang reise til Piemonte og Liguria i Italia i midten av oktober, og ser det som en god anledning til å treffe nye mennesker han kan portrettere. For tiden går Samuel på en matfolkehøyskole i København, men han studerte foto da han tok kunstlinjen på videregående.

Samuel Midteide – “Pil”

Tuva Vik - 5000,- til magasinlansering. Den nye utgaven av Fletta kunstmagasin er inspirert av tidens turbulente politiske klima, og skal lanseres på en forholdsvis lavmælt måte med filmvisning og performance i en bunker i Oslo. Arrangementet finner sted 27. oktober og vil, akkurat som magasinet, være gratis.

Fletta #003 - “Skal vi leke?”

Elise Ripe Fuhre - 5000,- til kunstutstilling. Elise skal lage og stille ut syv bilder som formidler kvinners styrke. I dagens samfunn sliter mange unge med dårlig selvbilde og Elise ønsker å gi dem styrke gjennom kunsten. Planen er å få til et samarbeid med POPUP Feministhus, som holder arrangement i Trondheim i mars 2019.

Maleri av Elise Ripe Fuhre (utsnitt)

Renate Ørnes Eide - 2000,- til konsert. Prosjektet “I den kalde vinter” er en julekonsert der Renate, som er vokalist, og medstudenter skal spille kjente og mindre kjente julesanger i tradisjonell og ny drakt. Konserten holdes i Skedsmo kirke 14. desember. Renate studerer musikkpedagogikk ved Norges Musikkhøgskole.

Karolina Eriksen - 3000,- til distribusjon av tidsskrift. Lasso er et non-profit litteraturtidsskrift som drives av studenter ved Humanistisk Fakultet, UiO. Et av de viktigste målene til redaksjonen er å tilby unge forfattere seriøse tilbakemeldinger og reell mulighet for publikasjon. For øyeblikket arbeider de med #3 Forfall.

Bidragsinvitasjon fra litteraturtidsskriftet Lasso - Line Bach Poulsen

Benedicte Dahm - 8000,- til magasin. Fletta kunstmagasin #004 har tittelen “Å løpe i tåke” og søker å belyse den brytningstiden mange mener at vi lever i. Bidragene består av tekst, malerier, fotografier, tegninger, installasjon, film m.m. fra redaksjonen og en open call som ble utlyst i sommer. Magasinet kommer ut i oktober.

Solfrid Elise Lindblom - 4000,- til kunstutstilling. Med “Hysj! Ser du dem ikke?” ønsker Solfrid, som er student ved Einar Granum Kunstfagskole, og Dorothea Lien å lage en utstilling i grenselandet mellom fantasi og virkelighet. Mange av bildene er inspirert av natur, rommet skal utsmykkes med naturelementer og det vil bli innslag av performance. Utstillingen skal finne sted i lokalene til Montebello View i Oslo.

Tegning av Solfrid Elise Lindblom

Jenny Engh - 5000,- til danseforestilling. “BEDRA BEDRA BEDRA” er et samarbeid mellom Fredrik Storsveen, som er komponist og musiker, Natanya Helena Kjølås, som er koreograf og danser, og Jenny Engh, som er produsent og teknisk ansvarlig. Det kunstneriske utgangspunktet deres er spørsmål knyttet til følelser og illusjoner. Forestillingen vises 29. og 30. oktober på Påfuglen Perlen i Oslo.

Jackson Dequeemani - 5000,- til rap-/hiphop-konkurranse. Gjennom arrangementet “The Next Generation Presents: RapGod3000” ønsker Jackson å la unge talenter utvikle ordbruk og rytme i konkurransesammenheng, og samtidig finne nye talenter. Dette skal skje på Bekkestua i Bærum kommune. Jackson er selv aktiv som artist under navnet Flomo.

Peder Niilas tårnesvik - 5000,- til pressebilder. Peder, som produserer og DJ-er under navnet Niilas, er klar for å gi ut sin andre EP gjennom selskapet Vibbefanger i Bergen, og ønsker i den forbindelse å ta nye pressebilder som kan brukes til promotering av prosjektet. Fotograf er Xin Li og stylist er William Vik.

Niilas - “U Got Me”

Grigory Martyushenko - 5000,- til studio og produsent. Grigory, som er klaverstudent ved Barratt Due Musikkinstitutt, har sammen med sangerinnen Margrethe Heltzer spilt inn “skjelettet” av to sanger, som trenger i alle fall ett studiobesøk før de kan gis ut. Planen er å finpusse sanglinjer og legge på strykere i studioet til produsenten Tobias Flottorp i Oslo.

Grigory Martyushenko i studio

Hanna Halsebakke - 3000,- til utstilling. Hanna er inne i en prosess hvor hun, med utgangspunkt i egne minner, undersøker album som begrep. Siktemålet er en installasjon i hovedsak laget av rust som skal stilles ut på Kunsthøgskolen i Oslo i februar. Hanna tar for tiden en bachelor ved samme skole.

Skisser av Hanna Halsebakke

Tobias Bakke - 5000,- til kortfilm. “The Sun Goes Out for 24 Hours” skal bli en to–tre minutter lang film om klimaendringer. I tillegg til å få frem et viktig budskap, ønsker Tobias, som tidligere har produsert flere kortfilmer og én langfilm, å utvikle seg som regissør og få mer innsikt i bruk av lyd og lys. Det ferdige produktet skal sendes til filmfestivaler og spres via sosiale medier.

Tobias Bakke - Testing av filmeffekter

Nora Aschim - 10 000,- til teaterforestilling. Forestillingen “Fra en annen virkelighet” er basert på dikt av lyrikeren Gunvor Hofmo. Nora, som studerer allmenn litteraturvitenskap ved universitetet i Oslo og teatervitenskap ved universitetet i Bergen, er hovedansvarlig, men får hjelp av regissør Johannes Fauske og musikerne Audun Steffensen og Halvor Bekken. Forestillingen skal fremføres seks ganger i januar/februar 2019.

Axel Thorenfeldt - 5000,- til bok. “Stille vinter” skal bli en bok med fokus på vinterhalvåret ved havet. Temaet vil i hovedsak bli formidlet gjennom malerier og tegninger fra naturen, samt korte tekster. Axel studerer for tiden biologi ved Lunds universitet i Sverige.

“Stille vinter III” (utsnitt) - akvarell av Axel Thorenfeldt. Bildet på toppen av denne siden er også laget av ham.

Tuva Aanensen - 5000,- til kostymematerialer. “BEDRA BEDRA BEDRA”, en danseforestilling som skal vises 29. og 30. oktober på Påfuglen Perlen i Oslo, er et tverrfaglig samarbeid mellom en musiker, en danser og Tuva, som er kostymedesigner. Hun har en bachelor i kles- og kostymedesign fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Bilde fra avgangskolleksjonen til Tuva Aanensen. Modell: Carl Lutzen

Martin Morsund - 5000,- til innspiling av låter. Lüdo er et hardcore punk-band fra Sørlandet som ønsker å spille inn seks låter som kan slippes som singler over et års tid for å bygge og bevare tilstedeværelse på sosiale medier. Planen er å spille inn hos Norsk Lydstudio i Mjøndalen sommeren 2019.

Marie Løvås - 3000,- til konsert. 15. november har Marie booket konsert på Dattera til Hagen i Oslo. Konserten vil bestå av egne låter og hun stiller med fullt band og egen lydmann. Marie, som opprinnelig kommer fra Sunnmøre, spiller en form for folkpop og har nylig skrevet platekontrakt med Kirkelig Kulturverksted.

Marie Løvås - “Ta mej heim”

Kristoffer Ulven - 5000,- til turné. Kristoffer ønsker å dra på norgesturné sammen med bandet sitt for å få live-erfaring, spre musikken sin og promotere EP-en han skal ferdigstille i november. Han har lang erfaring som gitarist for andre artister, men føler at tiden er inne for å satse på egne låter.

Kristoffer Ulven

Solveig Marie Jensen - 3000,- til sommerkurs for barn og unge. Hanne Marie Haakas og Solveig er to ivrige jenter som ønsker å gi noe tilbake til korpskulturen på Eidsberg. Planen er å arrangere et gratis sommerkurs for barn som spiller i korps, hvor fokus er på barna som spiller og ikke de voksne som hjelper til. Kurset skal gjennomføres over alle helgene i sommerferien 2019 og avsluttes med en konsert.

Oscar Almquist - 5000,- til leie av konsertlokale. Oscar A er en 18-årig rapper, sanger, produsent og instrumentalist fra Tønsberg/Tjøme, som skal holde konsert på Haugarock sammen med alle musikerne han har jobbet med siden han begynte med hiphop. Håpet er at konserten, som gjennomføres i begynnelsen av 2019, skal styrke hiphopmiljøet i Tønsberg.

Oscar A og Harriet - “Hvem som helst”

Håvard Sundland - 5000,- til visuell artistpakke. Håvard, som kommer fra Bergen og bruker DJ-/artistnavnet HAVSUN, planlegger shoots av foto og video som skal brukes til tre singelslipp fordelt utover de neste fem månedene. HAVSUN er signert til MADE management (Aurora, Sigrid) og Universal Music, og har de siste månedene fått mye oppmerksomhet for sin debutsingel “Pillow”.

HAVSUN feat. Hanne Mjøen - “Pillow”

Elias Ingebrigtsen - 5000,- til studiotekniker, studiotid og miks/mastring av album. Elias har i løpet av det siste året laget et titalls låter sammen med Ronja-Katrin Larsen, og ønsker nå å spille inn de beste av disse i studio og gi dem ut som en EP. Materialet er i singer–songwriter-stil med innslag av joik og elektronika. Håpet er å være ferdige til januar.

Ronja Larsen fremfører “Å kunne æ skrive” for kongeparet under deres gullbryllupsfeiring

Neste søknadsfrist er 1. desember!

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 17. oktober 2018 13:21

Sist oppdatert: 17. oktober 2018 14:15

Kommentarer