News article image

Billedkunstner, fotograf og kurator Maya Økland er klar til å være gjestementor og gi feedback på arbeidene som deles på Trafo.

Hvem er du?
Jeg er en billedkunstner, fotograf og kurator som bor i Oslo. I 2005 ble jeg ferdig med hovedfag i fotografi på Kunsthøgskolen i Bergen og har siden jobbet med å lage kunstprosjekter og utstillinger. Som kunstner har jeg gitt ut fotoboken Stranger in Motherland i 2017 og hatt mange utstillinger. Som kurator drev jeg det kunstnerstyrte galleriet KNIPSU i Bergen fra 2010 til 2014 og jeg var vikarierende leder på Kunsthall Stavanger i 2016.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
Som kunstner jobber jeg med fotografi og samarbeid med andre kunstnere. Som kurator har jeg vært med på å lage alle mulige slags utstillinger med kunstnere som jobber med maleri, performance, skulptur, installasjon, video, foto, forskning, tegning og tverrfaglige uttrykk.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Jeg vet veldig mye om hvordan man kan sette i gang ting og realisere store prosjekter. Hvordan man skal gjøre for å få en utstilling. Svarer også gjerne på spørsmål om fotografi og for så vidt alle andre kunstarter. Om jeg ikke kan det selv så vet jeg i hvert fall hvordan man finner frem til svaret :)

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Jeg håper på å få et innblikk i hva dagens unge synes er viktig og vil at kunsten skal handle om.

Mer info på www.mokland.no

Forfattet av: Adrian Andersson

Opprettet: 30. oktober 2018 10:28

Sist oppdatert: 1. november 2018 10:27

Kommentarer