Gjestementor i januar er Atle Håland

Publisert 2. januar 2019

Sist oppdatert 4. mars 2019

News article image

Bli litt bedre kjent med forfatter Atle Håland som er gjestementor på Trafo i januar. Han forventer bakoversveis!

Hvem er du?
Jeg er forfatter, har hittil utgitt tre diktsamlinger på Flamme forlag. Jeg vokste opp på Vatnestrøm, ei lita bygd på grensa mellom Aust- og Vest-Agder. I 2010 flytta jeg til Kristiansand og begynte å arbeide med forskjellige prosjekter, alt fra å sette opp teaterforestillinger, drive gruppeutstillinger til skrivearbeid. I dag skriver jeg hovedsaklig dikt og noe kunstkritikk, ellers lager jeg en del litteraturarrangementer.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
I 2015 åpna jeg Litteraturhuset i Kristiansand. Det er ikke et fysisk hus, men en litteraturarrangør som gjerne avholder litteraturarrangementer i lokaler tilpasset tema. Målet er at arrangementene skal ha noe ekstra, i tillegg til å være et reint litteraturarrangement. Sommeren 2019 tror jeg at jeg når målet. Da deltar Litteraturhuset i Kristiansand på scenekunstfestivalen Ravnedans. Vi kommer til å produsere litteratur gjennom scenekunst. Det kommer til å bli en milepæl. Etter det kan alt skje.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Kanskje at et kunstverk ikke har hastverk? Trafos arena er til for å gi tilbakemeldinger, og er vel ikke en skrytevegg? Jeg håper vi kan få mange dialoger rundt medlemmenes verk, og på den måten bidra til at verkene blir enda bedre.

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Jeg forventer å få bakoversveis. Plutselig dukker det opp noe jeg aldri vil være i stand til å forestille meg. De øyeblikkene gleder jeg meg mest til!