News article image

Bli litt bedre kjent med danser, koreograf og produsent Belinda Braza som er gjestementor på Trafo i mars.

Hvem er du?

Belinda Braza er ansatt som koreograf ved Det Norske Teatret. Hun sitter også i den kunstneriske styringsgruppen for Det Norske Teatrets satsing ved Rommen scene. I tillegg er hun kunstnerisk leder for Bikubekveld, kunstnerisk leder for Bikubebarn, og fagkoordinator for Bevegelsesfaget ved Det Multinorske, alt ved Det Norske Teatret. Hun har vært en del av Kunstnerisk råd for Scenekunstbruket de siste 2 årene. Hun har tidligere koreografert forestillinger for Det Norske Teateret, Nationalteateret i Zagreb, Haugesund teater, Lørenskog Hus, Rogaland teater m.fl. Hun har også jobbet med artister som Highasakite, Ingebjørg Bratland, Karpe Diem, Samsaya m.fl.

Gjennom «B-Braza productions» har hun har produsert fire helaftens forestillinger i sjangeren urban crossover: «Fear Infection (2010), «I am us»(2012), «Legacy (2013), «Survival» (2017).

Det kommende året er hun aktuell med bl.a regi på Heddaprisen, samt koreograf for «Lazarus» (DNT) «Charlie og sjokoladefabrikken» (DNT), ”En Midtsommernatts drøm” (Rogaland teater), ”Spelet om Heilag Olav/Stiklestad”, m.m.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?

Urban dans, samtids dans, teater, musikal, fysisk teater og bevegelse for skuespillere.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?

Jeg har 16 års erfaring som utøvende danser, koreograf og produsent i det frie feltet. I tillegg har jeg jobbet ved de største institusjonsteatrene i Norge, samt vært innom Tyskland, Kroatia og Sør Korea. Den erfaringen jeg har strekker seg altså fra å være ”på gulvet”, til å lede større team – både teater, TV, artister, reklame m.m - og jeg håper noen andre kan ha nytte av de verktøyene, metodene og tankene jeg har samlet på denne reisen.

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?

Jeg håper og tror jeg får møte mange kreative, nysgjerrige og flotte kunstnere – hvor utvekslingen og deling av kunnskap kan gå begge veier! Jeg blir inspirert av nye tanker, perspektiv , mot og ideer, og håper jeg kan bidra til det samme i vårt møte. Jeg gleder meg til å møte deg!

Mer informasjon:

http://www.b-braza.com

Forfattet av: Adrian Andersson

Opprettet: 26. februar 2019 21:52

Sist oppdatert: 3. mars 2019 17:21

Kommentarer