Månedens TrafoTalent er Marcus Ottesens

Publisert 7. mars 2019

Sist oppdatert 8. mars 2019

News article image

Forfatter, musiker og illustratør Siri Katinka Valdez kårer Marcus Ottesens til månedens TrafoTalent for februar.

Til tross for flere sterke og talentfulle kandidater, er det Marcus Ottesens portrettfotografi av aligo (7 of 1) som står igjen som månedens TrafoTalent for meg. Jeg synes det er en stille men sterk spenning i fotografiet. Det er flere motsetninger der som skaper dynamikk og gjør dette til et interessant verk, en kvalitet som gjør at bildet kan stå som et verk i seg selv: En komfortabel ukomfortabelhet i posituren, en keitete arroganse, en person som utstråler selvtillit men som samtidig virker sjenert eller tilbaketrukket, en underdog som også er overlord. Jeg fikk veldig lyst å se dette portrettfotografiet sammen med andre type fotografier, som en del av en større serie med bilder. For meg er det alltid et godt tegn når man sitter igjen med følelsen av å ville ha mer!

Det er også flere verk i denne månedens utvalg som jeg gjerne vil trekke frem. Jeg skal prøve å begrense meg litt (men bare litt)… Av andre fotografier likte jeg godt begge bidragene til Sigrid Tveiten, portrettfotografiet Fay og Still life pt.1. Still life har også en spenning i seg, det kunstige litt ekle i den gjenknytta gjennomsiktige plastposen rundt de nesten glorete oransje appelsinene.

Jeg synes åpningen til Vilde Vikses maredikt er fantastisk:

eg gjekk kveldstur over skallen din,

og jeg liker den fine, såre, Razika-aktige følelsen i kjærlighetsdiktet 31.03.17 av Malin Ødegård (hvor mesteparten av diktet på stilig måte gjemmer seg bak en parentes). Jeg vil også nevne det billedrike og oppfinnsomme diktet etter stormen av Ingrid Lending, hvor ordene man kastet rundt seg i en krangel kanskje havnet under sofaen; og den stilige ordleken i Linn Isabel Eielsens før du sa hade - utdrag.

Så likte jeg godt Observasjon (skissebok) av Axel Thorenfeldt, jeg synes den fanget noe umiddelbart og flyktig på en presis måte, og den forklarende teksten tilførte et ekstra lag av mening.

Ansiktsuttrykket til den gamle mannlige fangen i Gammel mann av Selma Helena Skaret Kielland var også imponerende utført, skulle gjerne sett at det det var litt klarere fotografert, så de flotte detaljene i ansiktet kom enda bedre frem.

D E T O X, tekstilarbeidet til William Olsson-Tanding var også veldig kult (ja, egentlig alle bidragene hans denne måneden, bra stil!).

Ja, dette ble kanskje litt mange, men det var mye som fanget min interesse denne februarmåneden. Masse lykke til videre med arbeidene deres, og gratulerer til Marcus Ottesen med aligo!

Siri Katinka Valdez

Alle som blir kåret til månedens TrafoTalent er med i konkurransen om å bli årets TrafoTalent. Årets TrafoTalent får et arbeidsstipend på 20.000,-.