Gjestementor Helen Eriksen takker for seg

Publisert 17. juni 2019

Sist oppdatert 17. juni 2019

News article image

GjesteMentor Helen Eriksen takker for seg, og avslutter sitt opphold på Trafo.no i mai med et siste råd.

Det har vært en fornøyelse å se hva dere driver med, jeg har lært mye jeg også. Jeg har lært at Norge har mange talentfulle kunstnerspirer der ute og jeg er ydmyk når jeg ser og hører hva dere driver med. Jeg må beklager at jeg ikke har kommentert alle de fine bildene og tankene dere har lagt ut - tiden har ikke strukket til.

Hēisè malt av Nijole Cesnaite.

Helen Eriksen: Dette virker ikke uferdig. Kanskje er det deler av lerretet son jeg ikke ser. Men jeg liker veldig godt dette med naken lerret - her er det tydelig møte mellom maleri og lerret. Som det er så er den en åpen uttrykk. Men dette er en personlig opplevelse av et medium som ikke jeg er godt kjent med. Jeg tenker at du beherske dette mediumet veldig godt. Jeg mener at dette er langt over forventninger av noen på din alder.

Til sist vil jeg bare si at uansett hvilken vei dere velger videre i forhold til å etablere dere i jobbsammenheng så ønsker jeg at dere ikke gir opp disse uforklarelige greiene som heter kunst som dere driver med.

Beautyqueen and she’s wolf malt av Kristina Nathalie Pinås.

Helen Eriksen: Hei Kristina, her var et herlig motiv som vekker min interesse. Jeg tenker på en bok jeg lest en gang «Kvinner som løper med ulver».
Du har en veldig kontrollert bruk av akvarell som jeg synes kunne bli utfordret litt med å bruke vannets kvaliteter. Om du skulle ha kontrollen som du viser her så tenker jeg at du har bedre utbyttet av blyant eller akryl.
Jeg tenker også at jeg ville likt å se akkurat dette motivet i linosnitt. Du har mange muligheter her.
Lykke til med videre arbeid.

Mange tenker at å drive med kunst betyr at mann må bli kunstner, men jeg mener at så lenge vi driver med de kreative krefter vi har på en god måte er det en berikelse for verden rundt oss.

Takk for meg
Helen Eriksen