100 000,- fordelt på 22 prosjekter

Publisert 20. august 2019

Sist oppdatert 20. august 2019

News article image

Til søknadsfristen 1. august kom det inn 39 søknader om til sammen 316 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 100 000,- er fordelt på 22 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Ida Ødven Knutsen - 5000,- til innspilling av singel. Popartisten Ida planlegger å spille inn låten «Lost» hos produsent Sondre Skaftun i The Tune Park lydstudio i Bergen. I fjor ga Ida ut singelen «Pieces» og for tiden tar hun del i utdypningsprogrammet til Bergen Kulturskole i rytmisk musikk. «Lost» skal ut på strømmetjenestene og promoteres via sosiale medier.

Ida Knutsen - Pieces

Julia Schia - 5000,- til performanceverk. Sammen med fem andre skuespillere ønsker Julia å sette opp sitt performanceverk «Paris, Oslo ca. 2009», som omhandler temaer rundt ungdom, teknologi og nostalgi, i Oslo i slutten av september. Julia avsluttet nettopp et filmstudium på Borups Højskole i København, og flytter tilbake til hjembyen Oslo i august.

Anne Høie Guettler - 5000,- til musikkinnspilling. Bandet Anne er med i, som består av fire unge musikere som møtte hverandre på musikkskolen Muno, ønsker i løpet av høsten å spille inn tre av låtene sine i Rune Minde Studio i Oslo. Bandet spiller alt fra jazz til pop og rock.

Ruben Anda - 5000,- til fullføring av spillefilm. I løpet av 26 intensive dager i 2017 og 2018 spilte Ruben og en gjeng unge, ambisiøse filmskapere inn 80% av en spillefilm basert på Knut Nærums krimroman «Døde menn går på ski». Nå ønsker de å spille inn de siste scenene. Målet er ferdigstilt film i løpet av 2019.

Døde menn går på ski - Teaser from Daniel Anda on Vimeo.

Daniel Anda - 8000,- til kortfilm. Daniel er manusforfatter, regissør, klipper og produsent for filmen «Sandbox», som tar for seg potensielle negative konsekvenser av ny teknologi i fremtiden. Manus er skrevet på engelsk for å nå et internasjonalt publikum og med seg har Daniel en stab av profesjonelle fagfolk og unge filmskapere. Planen er å ha premiere på filmsenteret Oslo16 i uke 47.

Daniel Andas showreel

Jonas Verlo - 4000,- til låtinnspillinger. Bandet car.pool har satt seg som mål å spille inn tre singler i løpet av høsten. Studiotid er booket hos Cederberg Studios i Kristiansand, og planen er utgivelse på nyåret. Alle bandmedlemmene studerer musikk ved Universitetet i Agder og har fokus på fengende musikk og et energisk liveshow.

car.pool - «Lasertag (v1.1)»

Hedda Grønhaug - 5000,- til innøving av live-sett. Hedda Mae, som er soloprosjektet til Hedda fra Fana utenfor Bergen, er booket inn til festivalene Vill Vill Vest og Bylarm, og ønsker å øve inn et solid live-sett med bandet sitt. Hedda signerte nylig med Made Management som også jobber med artister som Aurora og Sigrid.

Hedda Mae

Henrik Langgård - 2500,- til jubileumskonsert. Bandet Adsecula fra Hamar har femårsjubileum 31. august, og har booket klubben Gregers for å feire med konsert. Ideen er å ta publikum med på en reise fra den første låten som ble skrevet til det nyeste materialet som ennå ikke er blitt framført. Adsecula spiller metal og ga ut sitt første album i 2016.

Adsecula

Ludvik Baksaas - 4000,- til musikkvideo. Ludvik skal filme og produsere en musikkvideo for elektronika-låten «Heart» av Bendik Baksaas og Broen. Låten handler om å forlate tankenes verden og tre inn i pusten, og Ludvik, som nylig var ferdig på Foto & Backpacking-linjen ved Agder folkehøgskole, planlegger videoen som en røff, remikset naturdokumentar.

The Gigolo & Alaymajani feat. Grinerunker - «You Are Hurting My Eardrums», en tidligere musikkvideo av Ludvik Baksaas

Vilde Mortensen - 5000,- til singelinnspilling. Vilde, som kommer fra Brensholmen på Kvaløya og lager popmusikk under artistnavnet SOÈ, skal 11. og 12. september i studio for å spille inn singelen «One More Hour». Dette blir hennes tredje singel og i høst skal SOÈ også spille sine første konserter.

Thomas Ege - 2000,- til bowlingvideo. Thomas sin idé er å plassere et kamera inne i en bowlingball. Bowlingballen skal være gjennomsiktig med et hull kamaeret kan se gjennom, og mens ballen ruller, står kameraet i ro. En slik bowlingball kan være nyttig for spillere som ønsker å se hvordan de kaster.

Isabel Hannevig - 6000,- til musikkvideo. Isabel kommer fra Hvittingfoss og lager musikk i sjangerne R&B og hip hop under artistnavnet ISSA. «Dedicated» er en låt om hvordan hun føler seg oversett av musikkindustrien, og til den ønsker hun å spille inn en aggressiv og ærlig video som gjenspeiler budskapet.

ISSA - «Mars»

Mathias Helvig - 5000,- til EP og musikkvideoinnspilling. Sammen med Espen Alsvik og Frank Christian Brambo spiller Mathias i indiebandet Days of August fra Stavanger, som for tiden holder på å spille inn sanger til en EP. Til sin neste singel ønsker bandet dessuten å lage en video i samarbeid med dyktige filmfolk.

Days of August - Try and Repeat

Sol Strøm Jensen - 2500,- til cover art. Til sin andre sololåt ønsker Sol, som i høst starter på en bachelor i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo, å lage cover art i samarbeid med fotografen Sara Spilling. Prosjektet er planlagt ferdig innen september 2019.

Christine Grunert - 4000,- til innspilling av album. Christine fra Bergen har i løpet av høsten tenkt å spille inn et album med sine egne sanger. Til hjelp har hun venner og familie med kunnskap og kontakter i musikkbransjen, og målet er å lære om blant annet musikkproduksjon og -promotering.

Oda Ådland Thowsen - 3000,- til utstilling. 1. til 31. januar 2020 skal Oda ha utstilling på Dromedar Nordre i Trondheim. Oda jobber både digitalt og med akryl på lerret, og til denne utstillingen ønsker hun å lage digitale malerier og tegninger i store formater som A3, A2 og kanskje A1.

Til høyre: Oda Ådland Thowsen - digital tegning av portrett. Tegningen på toppen av denne siden er også av Oda.

Jeanett Finnøy - 1000,- til poesibok. Poesiboken skal samle små og store dikt som handler om Jeanetts bestemor og hennes reise inn i demenssykdommen. Utgivelsen er planlagt klar innen desember 2020.

Isak Austnes Brekken - 6000,- til leie av lydtekniker. Denne sommeren har bandet Staalull spilt inn albumet «Heimlengsel» på Heimdal VGS i Trondheim. De tre bandmedlemmene gikk alle ut fra musikklinja på Heimdal i år, og skal på folkehøgskole med musikk til høsten. Albuminnspillingen vil være en nyttig erfaring å ta med seg videre.

Staalull - «Lille Trille»

Marlin Johnstad - 5000,- til teateroppsetning. Oppsetningen av teaterstykket «Gjennom tykt og tynt» er et prosjekt som skal hjelpe bærumsungdom med rusutfordringer inn i aktiviteter og jobb. Etter en lengre prøveperiode vil premieren finne sted på Sandvika Teater i Oslo.

Iver Daaland Åse - 4000,- til fotobok. «Trondheims glemte storstue» blir en 44 sider tykk, digitalt trykket foto-/dokumentarbok som forteller historien om gamle Ladejarlen Videregående Skole i Trondheim. Den massive bygningsstrukturen har de siste årene stått til forfall. Iver fullførte nylig vg3 Medier og Kommunikasjon ved Trondheim Katedralskole og skal til høsten studere fotojournalistikk.

Iver Daaland Åse - fra Ladejarlen Videregående Skole i Trondheim

Daniel Eliassen - 5000,- til albumproduksjon. Daniel fra Horten har produsert en samling beats som rappere fra forskjellige steder i verden får bruke til å uttrykke hva de føler. Prosjektet gjennomføres over to måneder og slippes på strømmetjenestene i august.

Neste søknadsfrist er 1. oktober!