GjesteMentor i oktober er Hanne Grieg Hermansen

Publisert 30. september 2019

Sist oppdatert 1. oktober 2019

News article image

Bli litt bedre kjent med billedkunstner Hanne Grieg Hermansen som er GjesteMentor i oktober. Hun er klar til å gi bidragene på Trafo et lite puff videre!

Hvem er du?
Jeg er billedkunstner og jobber hovedsakelig med tegning. I 2010 fullførte jeg en mastergrad ved Kunstakademiet i Bergen, og har etter det bodd og jobbet i Oslo. Jeg har hatt separatutstillinger på bl.a. Tegnerforbundet, Kurant, Kunstnerforbundet og Samisk senter for samtidskunst. De siste årene har jeg også laget to kunstbøker om andres kunstnerskap, noe som i sin tur har ført til at jeg har startet et lite uavhengig forlag.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
Tegning er både min hovedteknikk og hovedtematikk. Den fysiske handlingen i tegneprosessen har en egenverdi, der konsentrasjonen jeg oppnår ved å tegne er noe jeg verdsetter høyt. For meg er tegning både en uttrykksform og en teknisk undersøkelse med egendefinerte regler. Jeg liker det enkle i materialene papir og blyant, det umiddelbare og direkte uttrykket blyanten gir, selv om det visuelle uttrykket kan være både mettet og komplekst.

Hovedsakelig jobber jeg med rene blyanttegninger basert på fotografi, der teknikken og tidsbruken er en viktig del av uttrykket. I tillegg jobber jeg med skulpturelle tegnebaserte arbeider. Innenfor relativt stramme rammer forsøker jeg å ha variasjon både i format, form, teknikk og montering. Jeg bruker tegnemediet som et utgangspunkt for å undersøke et annet medium, med en grunnleggende interesse for begge.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Jeg håper på å både kunne gi helt spesifikke formale tilbakemeldinger, men også hjelpe medlemmene med å ta konseptuelle og tematiske valg. I tillegg har jeg mye erfaring rundt praktiske ved å jobbe som billedkunstner, erfaringer jeg gjerne deler med folk som vurderer å gå den veien. Så ta tak i meg, spør om det er noe du lurer på, jeg vil gjerne bidra!

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Jeg er først og fremst nysgjerrig på hva Trafos medlemmer jobber med akkurat nå, og ser det alltid som et privilegium å få lov til å ta del tidlig i en kunstnerisk prosess. Det er da arbeidene er på sitt mest sårbare, og det er da man skal hjelpe til ved å gi hvert enkelt prosjekt fokusert oppmerksomhet (og gjerne et lite puff videre).

Mer info: Hjemmeside

Hanne Grieg Hermansen