GjesteMentor Silje Granhaug takker for seg

Publisert 2. desember 2019

Sist oppdatert 3. desember 2019

News article image

Silje Granhaug takker for seg etter en måned som GjesteMentor, og trekker frem flere Trafoister som hun la merke til i løpet av de kalde ukene i november.

November har værmessig vært en usedvanlig grå måned. I kontrast til været, har imidlertid arbeidene og kreativiten deres på Trafo stått ut som store lyspunkter, og det har vært en fornøyelse å se, høre og lytte til det dere har presentert. Tanker og følelser, gjennom ulike uttrykksformer og medier. Ulike former, farger, særpreg, personligheter, utforsking, lekenhet, modighet, styrke, sårbarhet og inderlighet… For meg har årets november vært en kulturell adventskalender, hvor jeg hver dag har sett frem til å åpne nye “luker”. Dere har rørt, beveget og engasjert. Tusen takk for en krydret og kreativ november-opplevelse!

Jeg har lyst til å trekke frem noen navn for denne måneden:

Wow-faktor:
Marco Dagsvold har laget en EP med råbra musikk, som er sjelfull, stemningsfull og “sfærisk”. Han har kommer vi ute tvil til å høre mer fra.

Sigrid Tveiten har laget en smashing vignett/video, som er grafisk, elegant, rytmisk, fengende og flott. Denne må ses. Gjerne på en stor scene.

Andre:
Jesper Jensen overrasker med sitt “lyse” visuelle uttrykk og “mørke” innhold. Hans “søte og naive” strek vitner om “trøbbel i paradis”. Her er det særpreg og personlighet.

Andine Løvdal og Frida Andervik tar opp vanskelige temaer, som det er viktig å ta opp og sette ord på. Modig og ærlig skrevet.

Axel Thorenfeldt behersker både nøykatighet og “fri fargeflyt” i nydelige akvareller. Full kontroll her.

Oda Ådland Thowsen viser en følsom og personlig strek, ofte kombinert med et et digitalt grep. Dette funker.

Ivar M. Trengereid har noen flotte landskapsmalerier. Elsker fargene i disse.

Silje Granhaug