GjesteMentor Julie Lauritzen takker for seg

Publisert 31. desember 2019

Sist oppdatert 1. januar 2020

News article image

Den siste GjesteMentoren av dette tiåret, Julie Lauritzen, takker for seg. Hun trekker frem Matilde Wedzicha, Liv Csilla Wallace, Sigrid Tveiten og Hans Arvid som utfordret og inspirerte henne i desember.

Det har vært en inspirerende måned for meg som mentor. Et bredt spekter av medium, uttrykk og tematikk har preget arbeidene publisert i desember. Selv om jeg ikke har rukket å kommentere på alt, så har jeg allikevel klart å få med meg de fleste bidragene publisert i desember. Jeg må si det generelle nivået på kvalitet har imponert meg og det har vært spennende å følge med på utviklingen i arbeidet hos hver av de over en hel måned. Jeg har hatt noen interessante samtaler, fått nye inntrykk og referanser, og det har vært utrolig gøy å få et lite innblikk i hva som rører seg i de ulike kunstnerne.

Noen bruker sårbarheten som et virkemiddel for å uttrykke seg selv, mens andre tyr til humor og satire for å poengtere deres kommentarer til ulike temaer. De er smarte, kreative, fargebevisste og lekne i uttrykkene sine – enten det er dikt, tekst, musikk, video, illustrasjon, billedkunst eller tegning. Dette gir en god opplevelse for meg som seer og jeg håper de alle fortsetter å utvikle arbeidene sine videre, for en stor del av de er virkelig gode.

Noen konkrete arbeider må jeg likevel trekke frem. De har utfordret og inspirert meg til å tenke litt annerledes og leke mer med tradisjonelle uttrykk:

Matilde Wedzicha - Gikk på en smell
Liv Csilla Wallace - Busstoppet
Sigrid Tveiten - Hilde
Hans Arvid - Pirouette

Julie Lauritzen