GjesteMentor i januar er Inga Sætre

Publisert 1. januar 2020

Sist oppdatert 1. januar 2020

News article image

Årets første GjesteMentor er animatør og tegneserieskaper Inga Sætre. Hun gleder seg til å se hva Trafoistene lager i januar!

Hvem er du?
Jeg heter Inga Husby Sætre, er 41 år og har jobbet med animasjon og tegneserier og liknende ting siden videregående. Jeg utdannet meg til animatør i Volda, og jobbet litt før jeg utdannet meg videre til grafisk designer og illustratør, og illustrerte noen barnebøker og litt i aviser og liknende. Jeg har reist litt med Den kulturelle skolesekken og vært på mange skoler i Norge.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
Jeg er glad i å jobbe, gjerne med litt forskjellige uttrykk.
Jeg er animatør og tegneserieskaper aller mest, men liker også å utforske andre måter å fortelle historier på. Jeg har vært med på å lage teater for barn, og vært med på å skrive filmmanus og små animasjoner på TV, og greier egentlig ikke bestemme med for hva jeg synes er mest morsomt.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Jeg tror det viktigste jeg selv har lært, som jeg kanskje lærte litt sent, var hvor mange ganger man må kaste sine egne ideer og skisser og planer for å få ting til å blir skikkelig bra. Og da gjelder det at man synes det er gøy å jobbe også, og utforske og være nysgjerrig. Jeg tror kanskje jeg har lyst til å lære bort at man må være litt nysgjerrig og veldig modig når man jobber, samtidig som man husker at det skal være gøy og interessant. Hvis du selv synes at noe er spennende eller morsomt, synes det ofte i det ferdige arbeidet også!

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Jeg tror det blir kjempespennende, og interessant for meg også. Det er alltid gøy å se hva andre er opptatt av og hva andre lager! Jeg håper at jeg kan være inspirerende, og at ingen mister motet av litt “gode råd” 🤓

Inga Sætre