77 000,- fordelt på 15 prosjekter

Publisert 17. februar 2020

Sist oppdatert 17. februar 2020

News article image

Til søknadsfristen 1. februar kom det inn 44 søknader om til sammen 398 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 77 000,- er fordelt på 15 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Nora Toure - 5000,- til musikkvideo. Nora planlegger innspilling av video til sin låt «Facetime». Hun har tidligere sluppet flere låter og videoer på Spotify og YouTube, og beskriver seg selv som et friskt tropisk pust Norge trenger. Videoen til «Facetime» skal spilles inn i Manchester, hvor Nora studererer juss.

Nora Toure - «Take Control» (musikkvideo fra 2019)

Ameline Tangen Sørgen - 5000,- til musikalsommerskole. På sommerskolen Musikalenes verden, som siden 2005 har vært arrangert på Toten Folkehøgskole, lærer 60–70 barn og unge i alderen 8–30 år sanger, danser og dramatisering fra ulike musikaler. Her møter de profesjonelle instruktører og andre med samme interesser som dem selv.

Deltakerne på Musikalenes verden 2019

Liki Sekwat - 5000,- til albuminnspilling. Den drammensbaserte rapperen Liki Sekwat, som går under artistnavnet VVS, har på bare et år oppnådd flere hundre tusen avspillinger på Spotify og opplevd stor interesse fra musikkbransjen i USA. Nå ønsker han å ta det hele et steg videre med ny og enda bedre musikk.

VVS - «Fortune»

Ingeborg Augunset - 7000,- til kortfilm. Kortfilmen «Roomies» blir en hybrid mellom dokumentar og fiksjon, basert på regissør Ingerborgs intervjuer med tidligere romkamerater. Filmen, som i stor grad benytter seg av animasjon, skal være ferdig til 1. oktober. Ingerborg tar for tiden en bachelor i «Bevegelig bilde» ved Nordland Kunst- og Filmhøysskole.

August Hvide - 5000,- til leie av studio med lydtekniker. August skal spille inn, mikse og mastre fem låter i perioden fra mai til august 2020. Låtene gir han ut på sin egen label, mens Universal Music Norway skal stå for distribusjonen. Dette blir debuten til August, som er 16 år gammel, kommer fra Sandviken og bruker artistnavet 8lanco.

Agnessa Pedersen - 3000,- til tegnerobot. Agnessa har utviklet en robot som hun kan programmere til å gjøre bevegelser lik en hånd, og slik lage tegninger. Den kunstneriske ideen bak prosjektet er å vise at også kunsten utvikler seg med teknologien. Agnessa går for tiden studiespesialiserende med realfag på Kongsberg VGS.

Bildet på toppen av denne siden er av Agnessa Pedersens tegnerobot

Hilja Løvvik - 7000,- til album. Hilja jobber med et konseptalbum om vann, klima og miljø kalt «Hvor ble regnet av». Innspillingen skjer sammen med Hiljas faste band i studioet til Morten Reppesgård på Gjøvik, og det jazz- og visepop-pregede albumet skal være klart til utgivelse i november. Hilja har avsluttet studiene for å kunne jobbe med musikk på heltid.

Hilja - «Tro på de som tror»

Nadia Warholm - 5000,- til EP. Etter flere år som låtskriver og artist, har Nadia, som bruker artistnavnet Nadia Essah, erfaring med hvor vanskelig det kan være for kvinner i musikkbransjen, og ønsker derfor å produsere den kommende EP-en sin selv. Til å hjelpe seg har hun Tone Ravnå Bjørnstad, som tidligere har jobbet med artister som D’Angelo og Coldplay, og utgivelsesdatoen er satt til 15. mai.

Nadia Essah - «I Don’t Wanna Be Your Friend»

Alisa Madi - 5000,- til kunstprosjekt. I kunstprosjektet «Sjelens hjem», som skal bestå av 15–20 bilder malt på speil, ønsker Alisa å stille spørsmål ved i hvor stor grad mennesker lar fordommer styre hvordan de ser hverandre. Palestinskfødte Alisa har som mål å få stilt ut bildene sine i hjembyen Bergen.

Til høyre: «Linedanserinne», akvarell av Alisa Madi

Faraja Monsieur Basaluci - 5000,- til konsert. Medie- og kunstkollektivet Ladnera ønsker, i samarbeid med bevegelsen H!pe, talentutviklingsprosjektet Rytmisk Fabrikk og spillestedet Munkehaugen Scene, å arrangere konsert med lokale artister den 21. februar i Arendal. Ladnera har tidligere stått bak utgivelse av flere album, singler og musikkvideoer.

Maria-Amanda Simensen - 2000,- til performanceverk. «Unplugged» er et verk hvor Maria-Amanda utforsker forskjellige sider av smerte. Blant annet innebærer den at hun får satt 70 kanyler inn i armene. Maria-Amanda studerer for tiden ved Prosjektskolen Kunstskole i Oslo.

Fra Maria-Amanda Simensen sin performance «Unplugged»

Eviwe Hansen - 3000,- til kunstutstilling på norgesturné. «’Inn-Trykk’ gjennom kontraster» er en utstilling av 18 bilder laget med ulike voksfarger, maling og varmebehandlinger på lerret og papir. Mellom mars og juli skal den vises i Bergen, Oslo, Kristiansand, Trondheim og kanskje noen flere steder. Dette blir Eviwe fra Fredrikstad sin første soloutstilling.

«Hjulet» (2018) av Eviwe Hansen

Mathilde Sæthre - 7000,- til kunstutstilling og magasinutgivelse. Mathilde er del av en gruppe kunststudenter som har et kombinert utstillings- og magasinprosjekt med mat som tema. Målet er å skape en hyggelig og humoristisk atmosfære hvor betrakteren spiller en viktig rolle i kunsten. Lanseringen/utstillingen vil trolig finne sted i månedsskiftet februar–mars i et av lokalene til Kunsthøgskolen i Oslo.

Bror August Vestbø - 10 000,- til kleskolleksjon. «Knyte klær» skal bli en kolleksjon hvor alle klærne er satt sammen av stykker som er knyttet sammen. Slik kan de vise de uendelige mulighetene som ligger i hvordan vi kler oss. Bror August, som kommer fra Oslo og har drevet sitt eget klesmerke siden 2015, har lyst til å presentere kolleksjonen i form av en danseperformance.

Les Trafo sitt profilintervju med Bror August Vestbø fra 2016.

Ivar M Trengereid - 3000,- til kunstutstilling. Ivar ønsker å stille ut rundt 15 akryl- og oljemalerier han har jobbet med det siste året. Utstillingen skal enten finne sted i hjembyen Ålesund eller i Oslo, hvor han studerer.

Les Trafo sitt profilintervju med Ivar M Trengereid fra 2019.

«Kystlandskap» av Ivar M Trengereid

Neste søknadsfrist er 1. mars!