79 000,- fordelt på 15 prosjekter

Publisert 18. mai 2020

Sist oppdatert 18. mai 2020

News article image

Til søknadsfristen 1. mai kom det inn 74 søknader om til sammen 678 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 79 000 kr er fordelt på 15 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Julius Berntzen Karoubi - 5000,- til bokprosjekt. I samarbeid med en grafisk designer ønsker Julius, som er kunstmaler, å produsere en bok som viser prosessbilder fra atelieret sammen med de ferdige kunstverkene. Tanken er å ta leseren med inn i prosessen bak arbeidene. Julius har som mål å lage en bok for hver utstilling han skal ha.

Selma Helena Skaret Kielland - 3000,- til «mixed media»-tegneserie. Selma jobber med en tegneserie basert på dukkene hun lager. Hun støper ansikter i leire og silikon, maler bakgrunner og fotograferer, før hun til slutt redigerer og legger inn snakkebobler i dataprogrammet Clip Studio Paint. Blant Selmas andre prosjekter er «velgetegneserien» «Junette & Mira».

Louisa Danielsson - 5000,- til miksing og mastring av EP. Gitaristen Louisa, som har studert musikkteknologi ved konservatoriet i Tromsø, er veldig fascinert av lyd. Hun lager sanger/lydlandskaper basert på opptak hun bearbeider analogt og digitalt, og lager også lyder fra bunnen av ved hjelp av synther og andre instrumenter. Målet med EP-en er å nå ut til flere folk, få spille flere konserter og starte nye samarbeid.

Louisa Danielsson - «Solace»

Jakob Fort - 4000,- til kortfilm. «Håper vi aldri blir ferdig» er en film i to scener om et ungt, usikkert par som holder på å flytte inn i ny leilighet når de får vite at en bekjent har tatt livet sitt. Gjennom prosjektet ønsker Jakob, som er opptatt av å fortelle så ekte og realistisk som mulig, å utvikle seg som instruktør og regissør. Hovedrollene spilles av Anne Regine Ellingsæter («Lykkeland») og Tord Kinge («Nudes»).

Erlend Peder Kvam - 6000,- til antologi. «Mennesker med håp for fremtiden» er en tekst-, tegneserie- og bildeantologi som i sin femte utgave blant annet skal inkludere en spalte med Ellen de Vibe, kunstanmeldelser gjort av barn og dagbokinnlegg fra personer i fengsel. Bak utgivelsen står Erlend Peder Kvam og Christa Barlinn Korvald, som begge har BA i grafisk design og illustrasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo, og meningen er å ta tempen på en befolkning i unntakstilstand.

Til høyre: «Mennesker med håp for fremtiden» nr. 2 (2016)

Irene Kaltenborn - 3000,- til filmprosjekt. Inspirert av den kubansk-amerikanske kunstneren Ana Mendieta ønsker Irene å lage en film som utforsker menneskets relasjon til naturen. Irene skal filme seg selv i det nordnorske landskapet hun kommer fra, og undersøke hva som er likt og ulikt i måten hun og Mendieta vender seg til naturen på. Irene tar for tiden en bachelor ved kunstakademiet i Malmø.

Amalie Trones - 6000,- til magasin. «Sjå» er et magasin med fokus på analogt foto som retter seg mot unge, ikke-profesjonelle fotointeresserte. Andre nummer, som kommer ut høsten 2020, skal utforske temaet «rom» i form av bildeserier, dikt, essay og reportasjer. Redaksjonen er basert i Bergen.

Til høyre: Fra første nummer av fotomagasinet «Sjå» (Foto: stoffmagasin.no)

Indianna Rue - 5000,- til kunstbok. Indianna ønsker å lage en kunstbok som samler foto, kunst og tekst fra en bestemt periode og presenterer det som et sammenhengende verk. Boken skal trykkes i et lite opplag, men vil også bli lagt ut på nettsiden romwezen.com. Indianna er student ved Einar Granum Kunstfagskole.

Indianna Rue - «Dinner Wit My Family» (utsnitt)

Mia Krokaas - 7000,- til film. Mia er manusforfatter, regissør og klipper for filmen «Kjære pappa» som skal spilles inn på hennes familiehytte i perioden 21.–28. juni. Filmen handler om en vennegjeng på hyttetur. Mia går på medielinjen ved Oslo by steinerskole, og med seg på innspillingen har hun en større gruppe ungdommer i alderen 16–18 år.

Maren Walde - 5000,- til albuminnspilling. Duoen FlowersFlowersFlowers, som består av Maren Walde og Nicolai Gill Johannessen fra Kristiansand, planlegger å spille inn sitt debutalbum i Kongshavn Studio i desember 2020 og gi det ut i mai 2021. FlowersFlowersFlowers spiller elektronisk pop med varme, menneskelige elementer.

FlowersFlowersFlowers - «Virus»

Mathilde Caeyers - 5000,- til dansevideo. «Dans Hos Håkon» blir en film der dans og nordisk møbeldesign kommer sammen. Prosjektet er et samarbeid mellom de to dansekunstnerne Mathilde Caeyers og Karianne Andreassen, som begge har tatt BA i England, og den tradisjonsrike møbelbutikken Hos Håkon i Tromsø. Målet er å styrke lokal kunst- og næringskapital.

Linn Isabel Eielsen - 10 000,- til tegneserieantologi. De to serieskaperne Johanna Warberg-Nilsen og Linn Isabel Eielsen har samlet inn en større mengde tegneserier som dokumenterer hvordan unge hadde det i koronaperioden mars–april 2020. Resultatet er det 56 sider tykke bladet «Tidskapselen nr. 1 – Inne» som skal selges på nett og på tegneseriefestivaler.

Illustrasjonen på toppen av denne siden er laget av Linn Isabel Eielsen.

Lena Marie Eriksen Fjellstad - 5000,- til kortfilm. Lena er en av to produsenter for «Søvnløs», en kortfilm om unge mennesker som må ta valg for fremtiden. Yonas Nakland er regissør, Haldor Jon er fotograf og Katja Saanum er den andre produsenten. Lena jobber i Monster Entertainment og studerer Film og TV ved Westerdals i Oslo.

Nicolas Leirtrø - 5000,- til plateinnspilling. Det trondheimsbaserte bandet Teip Trio, som har den ukonvensjonelle besetningen gitar, barytongitar og klarinett, er etter tre år med spilling klare til å lage sin første plate. Planen er å spille inn over to dager i Øra Studio og gi ut resultatet på vinyl og kassett.

Teip Trio

Annika Linn Verdal Homme - 5000,- til innspilling av musikkvideoer. Siden festivalsommeren er avlyst, ønsker punkbandet Daufødt å promotere sitt nye album ved å spille inn livevideoer av låtene. For å få mest mulig ut av formatet, skal innspillingene foregå foran green screen og bearbeides i etterkant. Målet er å gjenskape konsertfølelsen alle savner.

Daufødt - «Et eller annet radikalt»

Neste søknadsfrist er 1. juni!