85 500,- fordelt på 15 prosjekter

Publisert 18. juni 2020

Sist oppdatert 4. august 2020

News article image

Til søknadsfristen 1. juni kom det inn 66 søknader om til sammen 620 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 85 500 kr er fordelt på 15 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Ivo Ek - 5000,- til fotobok. I fotoprosjektet «Bardo» følger Ivo sine besteforeldre som på grunn av sykdom må flytte ut av huset sitt og starte et nytt liv i leilighet. Noen av bildene skal stilles ut som del av en gruppeutstilling på Henie Onstad Kunstsenter i september, men Ivo ønsker også å samle hele prosjektet i en fotobok. Ivo går siste året på medialinjen på Oslo By Steinerskole.

Fra Ivo Eks fotoprosjekt «Bardo» (utsnitt)

Erik Barlinn Korvald - 7000,- til spillefilm. Filmen, som Erik har skrevet manus til og skal ha regi på, handler om to veldig forskjellige mennesker som må forsøke å leve sammen i et lite hus. Innspillingen finner sted 1.–31. juli i Oslo, postproduksjonen starter 1. august og premiere er planlagt i midten av september. Erik er utdannet manusforfatter fra Westerdals.

Kristian Enkerud Lien - 7000,- til utgivelse av kassett. Kristian, som er gitarist med utdannelse fra jazzlinjen ved Universitetet i Stavanger, har et soloprosjekt som går ut på å «formidle komposisjoner og idéer gjennom et fiksert fokus på lyd og klanger som kausalt fremtrer gjennom ulik stemming». Musikken skal gis ut på kassett i månedsskiftet august–september.

Ellinor Ødegård Staurbakk - 8000,- til danseprosjekt. I samarbeid med cellisten Marius Mannes arbeider danserne Ellinor Staurbakk og Thea Melby med prosjektet «Tynn hud», som handler om hudens kvaliteter og egenskaper til å sanse og absorbere, både i eget skinn og i møte med andre. Stykket skal blant annet fremføres som en del av prosjektet Dans5 i Oslo.

Fra danseforestillingen «Tynn hud»

Solveig Årdal - 7000,- til kortfilm. Vestnorsk filmkompani består av regissøren Solveig Årdal og skuespillerne Dag Rune Garborg og Therese Løvfald, som alle tre har BA-grad fra NSKI Høyskole i Oslo. Deres første filmprosjekt handler om en omreisende journalist som møter en innesluttet bonde. Filmingen finner sted på sensommeren og resultatet publiseres på Vestnorsk filmkompanis YouTube-kanal.

Humle Rosenkvist - 5000,- til kunstinstallasjon. «Cremé de la Cremé» er en interaktiv matinstallasjon som blir servert på åpningsdagen og deretter går over til å bli et stille, forråtnende memento mori. Bak prosjektet, som skal vises på Studio17 i Stavanger i november, står kunstduoen DuoDuo.

Bildet på toppen av denne siden er fra DuoDuos performance «Fika» (2019)

Julie Henrikke Rekstad - 5000,- til miksing og mastring av fire låter. Julie Henrikke lager musikk i krysningspunktet mellom vise, pop og indie, og legger stor vekt på tekst. Seks av 10 låter til debutalbumet «Vann renner ut av glass» er klare, første singelslipp skjer 6. november og hele albumet skal gis ut 12. februar 2021. Julie Henrikke har en bachelor i utøvende musikk fra NLA Høyskolen i Oslo.

Julie Henrikke Rekstad. Foto: Kristin Stubberud

Bianca Hisse - 8000,- til performanceprosjekt. «Soft Play» er et prosjekt i krysningspunktet mellom dans og visuell kunst. I det undersøker Bianca, som arbeider sammen med danseren Shahrzad Malekian, hvordan kroppene våre beveger seg etter visse predeterminerte sosiale regler. Prosjektet vil bli presentert på Vårscenefest i Tromsø i 2021. Bianca har en MFA fra Kunstakademiet i Tromsø.

Opptak fra øvingene til performanceprosjektet «Soft Play»

Mari Singstad - 4500 til mastring av EP. Shoegaze-/post-rock-/bråke-pop-bandet fucales fra Bergen har i vinter spilt inn låter til en EP. Disse ønsker de nå å mastre hos Jørgen Træen i Duper Studio. fucales har holdt sammen i to år og spilt konserter både på Sør- og Vestlandet og på Island.

fucales

Rohat Ciftci - 5000,- til musikkvideo/kortfilm. Rohat, som kommer fra Haugenstua i Oslo og har jobbet med musikk siden han var 14, ønsker å spille inn en video som viser gode og dårlige sider ved å vokse opp som minoritetsungdom i 2020. Blant medspillerne er hans manager Leo Ajkic.

Rohat

Amy Gordon - 5000,- til musikkvideo. Artisten og låtskriveren Amy skal i løpet av høsten slippe EP, og planlegger i den forbindelse å spille inn minst to musikkvideoer. Videoene skal regisseres, produseres og klippes av hennes bror som har utdannelse fra AFI i Los Angeles.

Amy Gordon - «Lose Some Sleep»

Petter Wang - 5000,- til utstilling. Petter skal delta på gruppeutstillingen «Guiltier Pleasures» som åpner i Kværnerbyen i Oslo 7. august. Han jobber i store formater med olje på lerret, og er inspirert av Edvard Munchs tanke om å male innenfra og ut. Sin første soloutstilling hadde Petter i januar i år.

Fra Petter Wang sin soloutstilling

Sean Bell - 5000,- til turné. I sitt nye prosjekt utforsker duoen Sean Bell (vokal) og Andreas Vangen Andersen (gitar og strenginstrumenter) møtet mellom mellom det arabiske instrumentet oud og klassisk europeisk stemmefag. Konserter skal holdes i Bergen, Oslo, Hamar, Ringebu og Trondheim. Både Sean og Andreas har nylig avsluttet bachelorstudier ved Norges Musikkhøgskole.

Julie Anette Hertzberg Formo - 4000,- til fotoprosjekt. Med prosjektet «En tilstand av stillstand» ønsker Julie å vise frem stillheten som preget Oslo etter alle tiltakene som i vår ble gjort for å stoppe virusspredning. Planen er at bilder og videosnutter til slutt skal settes sammen til en utstilling. Julie har studert psykologi, og er interessert krysningspunktet mellom psykologi og kunst.

Hedda Færøy Lausund - 5000,- til koreografisk kortfilm. “On hold” er en tverrfaglig produksjon hvor samtidsdans og film kombineres. Prosjektet skal resultere i en koreografisk kortfilm som utforsker mellomstadier og ventetilstander. I en symbiose av dansekunst og film iscenesettes private scener fra et liv som er både absurde og gjenkjennelige på en og samme tid.

Neste søknadsfrist er 1. august!