Gjestementor Anne Valeur takker for seg

Publisert 6. juli 2020

Sist oppdatert 6. juli 2020

News article image

Anne Valeur har vært tilbake på trafo en måned og forteller om sin opplevelse

Tusen takk for meg, det har vært en ære å være gjestementor hos Trafo!

Etter selv å ha vokst opp med Trafo så føler jeg det er ekstra fint å nå bli betraktet som gammel og vis nok til å kunne gi noe tilbake. Jeg vet selv hvor mye det kan bety å få en oppmuntrende kommentar på noe man nettopp har produsert og viser frem for første gang.

Det er en sann glede å se ung kreativitet som tyter ut - mange av dere er så utrolig produktive, og det er superfint å se at dere utforsker flere teknikker og flater. Etterhvert som man blir eldre og kanskje utdanner seg innenfor kunsten så blir man ofte oppfordret til å finne sin greie, hva nå enn det er. Men finner man noe man er god på, og så er det lett å fortsette å gjøre det nettopp fordi det kommer av seg selv. Plutselig har man gjort det i mange år uten å utfordre seg, uten å tenke nytt. Som kunster vil man fornye seg, men fortsatt være den samme - og det er ikke bare lett. Veldig gøy å se at det er så mye tekst også! Det er felt jeg selv ikke føler jeg mestrer like godt som bilder, men jeg har lest masse fint og tenkt og undret.

Jeg tenker at Trafo oppfordrer til en lavterskelholdning til det å vise frem forskjellige typer kunst, og det heier jeg så innmari på. Få det ut, i mengder, få tilbakemelding, bli inspirert og lag mer!

Anne Valeur