Petter Solberg takker for seg som gjestementor i august

Publisert 7. september 2020

Sist oppdatert 7. september 2020

News article image

Petter Solberg har vært en veldig aktiv gjestementor, og roser trafoistene for å være interresserte og åpne

Da jeg tok fatt på arbeidet som Gjestementor i August, sa jeg at jeg forventet å bli inspirert. Og det ble jeg! Det har vært spennende å bli kjent med nye medlemmer, og å følge dem gjennom måneden. Som vanlig har det vært en god blanding av ulike uttrykk, fra foto til poesi. Det har vært spennende å se hvordan den kreative prosessen også får plass på Trafo, at det er rom for utprøving.

Jeg oppfatter Trafo-brukerne som interesserte og åpne for nye innspill. Som mentor forsøker jeg å komme med innspill og ideer for å inspirere Trafo-brukerne til å prøve ut nye ting. Det vil nok alltid være ting jeg sier som man kan være uenig i, men målet mitt er først og fremst å få Trafo-brukerne til å tenke selv.

Jeg tror det er viktig at kreative har en møteplass hvor de kan prøve ut ideer og bli sett. Og jeg håper at dere som er aktive på Trafo føler at dere blir sett og tatt på alvor. Det krever sitt å vise seg fram, men jeg tror det er en god øvelse. At det er rom til å vise fram det som kanskje ikke er ferdig, tror jeg også er viktig. Jeg synes det er veldig fint å se at flere brukere legger inn beskrivelse av verkene sine. Det å si noen ord om det man viser frem – enten det gjelder teknikk, kunstnerisk idé eller andre ting - kan gjøre at verket kommer tydeligere frem. Og har man noe spesielt man lurer på, og som man gjerne vil ha tilbakemelding på, kan man jo skrive noen ord om det også.

Da gjenstår det vel bare å takke for en spennende måned på Trafo! Håper dere fortsetter å skape og eksperimentere utover høsten og vinteren!

Petter Solberg