Tobias Pfeil er Gjestementor på trafo.no i oktober

Publisert 2. oktober 2020

Sist oppdatert 2. oktober 2020

News article image

Den eksperimentelle multikunstneren Tobias Pfeil gleder seg til å se hva trafoistene holder på med, og gleder seg til å kunne hjelpe med å åpne horisonter

Hvem er du?  
Jeg vet ikke! Det eneste jeg vet er: Jeg heter Tobias, 28 år, oppvokst i Oslo. Jeg er komponist og jobber med alt fra 3d-animasjon til elektronisk musikk til instrumentalkomposisjon. For tiden tar jeg master i multimedia komposisjon i Hamburg. Alle disse aktivitetene er nok en del av prosessen av å finne ut av hvem jeg egentlig er!

Hvilke uttrykk er det du jobber med?

Jeg forsker i mange forskjellige uttrykk og er på stadig leting etter nye formater eller formspråk jeg kan bruke til å formidle ideer på. For tiden jobber jeg mye med å kombinere live-musikere med 3d-animasjoner, sensorer, lys og elektronisk musikk. Jeg har en følelse av at jeg kommer til å jobbe mer med internett og VR/simulasjoner og dataspill om ikke altfor lenge. Da jeg var tenåring spilte jeg rockegitar og ville bli den nye Jimi Hendrix, deler av uttrykket mitt henger vel igjen i samme drømmen.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Jeg tror jeg kan lære bort mye om å være i konstant søken og prosess! Jeg har eksperimentert utrolig mye med alle mulige ting, og det å ha en eksperimentell tilgang til en aktivitet eller et materiale er kanskje det jeg har mest erfaring med. Ellers kan jeg nok si et ord eller to om å skape tilgang til og følge intuitive impulser når de oppstår. Utover det kan jeg jeg jo mye sånn teknisk om lyd, lys, video, musikk etc… så på de områdene er jeg jo åpen for alle mulige konkrete spørsmål.

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Først og fremst er jeg veldig nysgjerrig på hva folk jobber med, og gleder meg til å kunne komme i direkte kontakt med trafomedlemmene og prosjekter som er i oppstartsfasen. Sist jeg sjekket inn for å plukke Trafotalent i august var det masse spennende greier på gang, og veldig mye potensiale i mye av det jeg så! Jeg håper å kunne underbygge og booste de kreftene som allerede er til stede i prosjektene, samtidig som jeg forhåpentligvis kan hjelpe til med å utvide bredde og perspektiv basert på mine egne erfaringer!