89 600,- fordelt på 19 prosjekter

Publisert 14. oktober 2020

Sist oppdatert 22. oktober 2020

News article image

Til søknadsfristen 1. oktober kom det inn 77 søknader om til sammen 716 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 89 600,- er fordelt på 19 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Elias Tafjord - 5000,- til innspilling av EP. Bandet Tigerstate er klare for å spille inn sin EP nummer 2 i studioet til Hans Kristian Nordin Nordstrand i Oslo. De lager musikk i indiesjangeren med tunge, men nyanserte trommegrooves, smakfulle gitarriff og groovy basslinjer. Planen er å slippe de to EP-ene litt etter hverandre og senere slå dem sammen til et album.

Jesper Jansen - 5000,- til kunstbok. Jesper, som er førsteårs-student på Kunstakademiet i Oslo (BA), ønsker å produsere en kunstbok som også vil fungere som et kunstobjekt. Boken skal bestå av trykk på forskjellige typer papir, plast og stoff, og ta for seg tematikk som kjønn, seksualitet, makt, selv-kjærlighet og det indre barnet. Jespers motivasjon er å vise at det finnes en sammenheng i alt han jobber med.

«jente tis» (utsnitt) av Jesper Jansen

Sebastian Zalo - 5000,- til innspilling av EP. Sebastian har nettopp gitt ut sitt debutalbum «RTRO//SPKT», og er klar for å følge det opp med en EP. Den skal ha et mer nedtonet uttrykk med gitar, sang, enkel produksjon og tematikk de aller fleste kan kjenne seg igjen i. Med seg har Sebastian sin faste gitarist og låtskriver August Stubø. Planen er utgivelse i november/desember på selskapet Xenon Sounds.

Sebastian Zalo – «Kjære frykten min» (P3 Live)

Ingjerd Engh - 5000,- til teaterforestilling. Angelika Palmer, Kristine Heum og Ingjerd Engh, som møttes på Drama- og teaterkommunikasjon på OsloMet i 2019, ønsker å sette opp en enakter med utgangspunkt i Frode Gryttens novellesamling «Bikubesong». Skuespillerne er amatører som gruppen har arbeidet med før. Oppsetningen finner sted 7. april på Oslo Teatersenter.

Emil Vold - 5000,- til studioinnspilling. Bandet Revolt fra Molde ønsker å spille inn tre låter som skal utgjøre siste del av en EP. Etter flere singelslipp blir dette den virkelige oppfølgeren til debutalbumet «The Beautiful Decay» fra 2018. Albumet ga Revolt gode live-muligheter og kritikerne sammenlignet dem med band som Biffy Clyro, Pearl Jam og Kent. EP-en slippes på nyåret 2021.

Michael Schult Ulriksen - 2100,- til dansevideo. «High Frequency» skal bli en dansevideo om å leve med tinnitus. Michael har vært plaget av tinnitus i flere år, og ønsker å bruke det som ødelegger for ham i hverdagen som en drivkraft i kunsten. Han er utdannet fotograf fra Norsk Fotofagskole i 2019, og lager videoen i samarbeid med danser, kostymedesigner og lyddesigner.

Hanna Kinserdal - 5000,- til minidokumentarserie. Den seks deler lange dokumentarserien «Drømmedame» skal portrettere seks ulike kvinner som har turt å følge drømmene sine. Målgruppen er ungdom i alderen 15–35 år, og meningen er å vise at det kan ligge en styrke i å skille seg ut. Bak prosjektet står Hanna og Celina som begge studerer journalistikk ved OsloMet.

Clara Claussen - 2000,- til fotoprosjekt. Claras prosjekt går ut på å dokumentere forskjellige steder i Oslo med foto. Eksempelvis vil hun fotografere steder, bygninger, rom og byrom, og hun vil også gå helt inn på detaljer hun synes er interessante. Tanken er å lage en digital bok som viser byens mange sider og topografier. Clara er student ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

Bendik Syversætre Johannessen - 4000,- til utvikling av fotoserie. Bendik har det siste året jobbet med et større fotoprosjekt hvor en fiktiv protagonist utforsker kroppens ubenyttede muligheter. I dette denne delen av prosjektet vil han ta karakteren ut i skogen, og undersøke hva som oppstår mellom kroppen og omgivelsene. Bendik tar for tiden en Bachelor i billedkunst ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Maria-Amanda Simensen - 4000,- til kunstprosjekt og kunstutstilling. «Galleri(a) 2.0» er et kunstprosjekt som skal gjennomføres i Mosjøen i perioden november–desember, og ende i en utstilling hvor hovedverket blir en film fra de seks performancene hun skal holde. Maria studerer for tiden kunst i Oslo, og vil gjerne bidra med noe kulturelt til hjembyen hun er så glad i.

Til høyre: «MIG» av Maria-Amanda Simensen

Julia Sørensen - 4000,- til musikkvideo. I januar 2021 slipper duoen Kniv & Gaffel låten «Gråsonesyndrom». I forbindelse med slippet ønsker de å lage en musikkvideo. Location for videoen er en whitebox, hvor Kniv & Gaffel med band skal danse aerobic. Julia Sørensen er danser, Hans-Ole Sponberg er musiker og sammen lager de 80-tallsinspirert rock med naive tekster.

Bildet på toppen av denne siden er av Kniv & Gaffel.

Sondre de Flon - 5000,- til kortfilm. Kortilmen «Rambo og astronauten» handler om tre barn som på halloween finner et overnaturlig arkadespill i en nedlagt fritidsklubb. Den kunstneriske ideen bak filmen er å finne tilbake til den fantasiverdenen vi alle hadde som barn. Bak prosjektet står en gjeng fra Oslo med bred filmerfaring som ønsker å aktivisere lokalmiljøet sitt.

Herman Ohrvik - 5000,- til teaterforestilling. I forestillingen «Med hjertet i halsen» møter vi Josefine som er hypokonder og livredd for å dø. Produksjonen har som mål å åpne opp temaet helseangst. Rollene spilles av Sigrid Alnæs og Herman Lepsøe Ohrvik som begge er utdannet skuespillere fra Teaterproduksjon og skuespillerfag ved Nord universitet i Verdal. Forestillingen har urpremiere på Kulturfabrikken i Kristiansund 6. november.

Andrea Ådland - 5000,- til innspillling og studiosessions. Andrea Ådland har brukt våren 2020 til å skrive materiale til sitt soloprosjekt Andrea. Nå ønsker hun å gå sammen med ulike produsenter for å jobbe videre med låtene, utvikle soundet sitt og på sikt spille inn en EP. Andrea tar en bachelor i jazzsang ved Griegakademiet i Bergen. Med soloprosjektet beveger hun seg inn i pop- og indiesjangerne.

Frida Feline Nilsen - 10 000,- til kortfilmscene. «Dapdune Road» er et kunstnerisk kortfilmmanus Frida utvikler om ensomhet, rus og angst. For å kunne pitche prosjektet for mulige produsenter, ønsker hun i første omgang å filme en representativ enkeltscene fra manuset. Frida er komponist, musikkprodusent, regissør og kunstner, og har en bachelor i elektronisk musikkproduksjon fra Academy of Contemporary Music i England.

Johannes Thor Sandal - 5000,- til utgivelse av EP på 10” vinyl. Mørkerockbandet Golden Core fra Oslo består av Johannes Thor Sandal og Simen Jakobsen Harstad som har spilt sammen siden 2014. De har opptrådt på festivaler i både Norge, Danmark og England, og ga i fjor ut det kritikerroste albumet «Fimbultýr». Nå ønsker de å gi ut EP-en «(The Devil Speaking) Last Explosion» på 10” vinyl i 250 eksemplar.

Golden Core - «Hrafnaspá»

Rohat Ciftci - 5000,- til mastering av album. I to år har rapperen Rohat jobbet med albumet «Mixo», som er en hyllest til hans avdøde far. To avgangselever ved Lillehammer Filmskole skal i desember filme en dokumentar om prosjektet. Rohat er født og oppvokst på Haugenstua i Oslo, hvor han driver med musikk og ungdomsarbeid.

Rohat - “Madam” (Live på YLTV Radio, 2019)

Nora Foss Al-Jabri - 3500,- til ferdigstillelse av EP. Nora, som bruker artistnavnet Nora Jabri, studerer ved Berklee College of Music, og har de siste årene skrevet på en EP handler om sine år i USA og kampene hun har måttet ta med meg selv og mennesker rundt seg. EP-en skal produseres i Carl-Viktor Guttormsens studio i Oslo.

William Nilsen - 5000,- til utgivelse av EP. Sammen med fire venner fra blant annet Universitetet i Agder, spiller William i jazzbandet William Nilsen kvintett. Det musikalske uttrykket deres beskrives som en livlig blanding av hardbop, frijazz, funk og hiphop. Nå ønsker de å slippe en EP og en singel som skal markedsføres i sosiale medier før jul.

William Nilsen kvintett

Neste søknadsfrist er 1. november!