90 000,- fordelt på 18 prosjekter

Publisert 18. desember 2020

Sist oppdatert 18. desember 2020

News article image

Til søknadsfristen 1. desember kom det inn 94 søknader om til sammen 830 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 90 000,- er fordelt på 18 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Miriam Namtero Kibakaya - 5000,- til turné. Sammen med bandet sitt, Miriam Kibakaya Concept, skal Miriam på norgesturné i februar. Miriam er vokalist, men dette er et instrumentalband hvor vokalen fungerer som et element på linje med de andre instrumentene. Alle musikerne har bakgrunn fra jazzlinjen ved NTNU i Trondheim.

Til høyre: Miriam Kibakaya Concept

Edvard Fremstad - 5000,- til animasjonsserie. Med «Maximillains beretninger» ønsker Edvard å lage en animasjonsserie for barn og lekne voksne. Den blir humoristisk, men vil også ta for seg samfunnsproblemer på en mild måte. Edvard, som går på musikklinjen ved Edvard Munch vgs i Oslo, står for både manus, musikk, stemmer og animasjon.

Emilia Sølvsten - 3000,- til installasjon. Med installasjonen «WORK(ABLE)» utforsker Emilia menneskelig gestikulering og internaliserte oppførselsmønstre gjennom bevegelse, performance, koreografi og landskapsdramaturgi. Emilia er student ved Kunsthøgskolen i Oslo og har bakgrunn fra dans og koreografi. «WORK(ABLE)» blir vist på Galleri Seilduken i Oslo i uke 51.

Malin Ødegård - 5000,- til innspilling av EP/album. Etter et halvår med produksjon av låtmateriale og tekstskriving, ønsker jazz- og hip hop-kollektivet Franklin å satse for fullt med en debututgivelse som skal gis ut i september 2021. Franklin, som består av tidligere studenter fra jazzlinjen i Trondheim, skal i studio i Bergen fra 16. til 22. januar 2021.

Franklin

Tuva Olsson - 10 000,- til turné. Bandet Sundstorm, som består av elever ved jazzlinjen på Sund folkehøgskole, er i gang med å booke en norgesturné i februar 2021. Bandet fikser selv alt av booking, kost og losji, sceneantrekk, logistikk og transport. Musikken sin beskriver de som en blanding av fusion, progrock, funk, R&B, soul og hip hop.

Bildet på toppen av denne siden er av Sundstorm.

Tatiana Delaunay - 5000,- til kortfilm. «Ha en fin dag for alltid» skal bli en 20 minutter lang film basert på en blanding av improvisasjon og ferdigskrevet manus. Skuespillerne kommer fra USA og Island, og temaet er vennskap på tvers av kulturer. Tatiana er regissør, manusforfatter og produsent.

Til høyre: Plakat til «Ha en fin dag for alltid»

Nora Tvedt - 6000,- til dokumentarserie. «Hekta» er en dokumentarserie om kjærlighet og parforhold, hvor godt det føles å bli elsket og hvor vondt er å bli sviktet. Eks-kjærester og single møtes i studio for å ta et oppgjør med sine dysfunksjonelle relasjonsmønstre. Nora ble i sommer ferdig med en bachelor i kreativ dokumentarregi ved Den norske filmskolen på Lillehammer.

BLI SS - 5000,- til utstilling. Fra uke 51 i 2020 til og med uke 1 i 2021 viser Thomas Blix soloutstillingen «Autopsy» ved BL_NK galleri på Grünerløkka i Oslo. Lokalet på 300 kvm skal fylles med malerier, grafikk og tegninger. Thomas går første år på Asker kunstfagskole og jobber i tillegg med egne prosjekter i et atelier på Dikemark i Asker.

BLI SS - utsnitt av maleri

Ingeborg Augunset - 7000,- til kortfilm. «Plantasia» (arbeidstittel) er en fiksjonskortfilm hvor et voksent barnebarn og en aldrende bestemor konfronterer bortgjemte traumer, alderdom og den uoppnåelige friheten. Ingeborg er en 23 år gammel filmskaper og illustratør bosatt i Kabelvåg i Lofoten. Filmene hennes er tidligere blitt vist på en rekke festivaler i både Norge og utlandet.

Beatrice Pura - 4000,- til kortfilm. Prosjektet «Distance» er en kortfilm med fokus på temaer som ensomhet og mental helse. Historien vil bli fortalt visuelt ved hjelp av en liten cast og en voiceover-skuespiller. Beatrice går på dramalinjen på Stavanger Katedralskole, og vil bruke skuespillere fra skolen til å spille i filmen.

Ramona Ellen Lundberg - 4000,- til mastering og digital distribusjon av album. Pop-punkbandet Ramona’s Tea Party er for tiden i hjemmestudio og jobber med sitt debutalbum. Release-date skal være 30. april 2021. Ramona, som går på musikklinjen i Sandefjord, står for tekstene og utarbeider musikken i samarbeid med bandet. Målet hennes er å bli rockstjerne.

Ramona’s Tea Party – «Practice»

Elise Åkesson - 3000,- til fotoutstilling. Elise vil lage en fotoutstilling med «hverdagshelter» som tema. Blant dem hun skal fotografere er Politiet, Ambulansetjenesten, Brannvesenet, Røde Kors, Ønsketransporten, Kystvakta og Tolletaten. Elise, som har bakgrunn fra design og foto, lanserer utstillingen på Sandnes Kulturhus 30. januar.

Bilde fra en tidligere utstilling av Elise Åkesson

Malene Kristopine Økland - 5000,- til fotoprosjekt. «Lyder langt unna» er et fotoprosjekt som startet våren 2020, en periode da veldig mye stoppet opp og mange fikk frigjort mye tid. I bildeserien studerer Malene detaljer i blant annet hud, hår, dynetrekk, blomster og andre hverdagslige ting. Prosjektet skal resultere i en bok som hun binder selv. Malene studerer for tiden ved Prosjektskolen i Oslo.

Sunniva Hestenes - 4000,- til fotoutstilling. Sunnivas prosjekt «Hamskifte» er plukket ut av juryen til Rotterdam Fotofestival til å stilles ut der i februar 2021. «Hamskifte» er et fotografisk prosjekt som ønsker å utforske billedflatens evne til å fremprovosere følelsesladde reaksjoner ved bruk av farger og assosiasjoner. Sunniva studerer for tiden ved ved HDK-Valand i Gøteborg.

Til høyre: Et eldre bilde av Sunniva Hestenes (utsnitt)

Daniel Anda - 4000,- til kortfilm. «Sherlock Jr.» skal bli en humoristisk, to–tre minutter lang film om en halvfull ungdom som på vei hjem fra byen blir konfrontert av to ranere. Filmen, som visuelt er inspirert av Sherlock Holmes-filmene, viser hvordan alkohol skaper overmot og resulterer i dårlige avgjørelser. Daniel er produsent og smittevernansvarlig. Ruben Anda står for regien.

«Fyllekjøring» (2018), en tidligere kortfilm av Ruben Anda

Halvor Thormodsæter - 5000,- til studioinnspilling. Halvor lager musikk i skjæringspunktet mellom hip hop, gospel og jazz, og har nå lyst til å spille inn tre låter med bandet sitt i Duper Studio i Bergen. Tidligere har han gitt ut en EP under navnet Tribino.

Tribino – «Gold»

Martin Hofseth - 5000,- til fotoserie. Martin har siden vinteren 2019 jobbet med en fotoserie kalt «Snøblind». Temaer: Forvirring, ensomhet, tid. Nå som det er vinter igjen, ønsker han å fullføre serien og lage en fotobok ut av den. Martin studerer grafisk design og illustrasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Selina Sei - 5000,- til utvikling av EP. Selina ønsker å utvikle en EP som gir verden et innblikk i hennes musikalske univers. Hun vokste opp i Oslo med norsk mor og far fra Sierra Leone, og en boombox som alltid spilte soul, hip hop og R&B, og vil nå vise de gode verdiene vi her i Norge står for. Selina debuterte med singelen «Young Samurai» i fjor.

Selina Sei – «Young Samurai»

Neste søknadsfrist er 1. januar!