92 000,- fordelt på 19 prosjekter

Publisert 18. mars 2021

Sist oppdatert 18. mars 2021

News article image

Til søknadsfristen 1. mars kom det inn 89 søknader om til sammen 833 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 92 000,- er fordelt på 19 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Hannah Veslemøy Narvesen - 5000,- til studioinnspilling. Kongle Trio er en ung, norsk pianotrio med utspring fra jazzlinjene på Norges Musikkhøgskole i Oslo og NTNU i Trondheim. 21.–23. mai skal de spille inn sin første plate i Athletic Sound Studio i Halden. Planen er å gi ut platen i løpet av 2021.

Kongle Trio live på Nasjonal jazzscene 22. april 2020

Andrea Solskjær Cederkvist - 5000,- til kunstprosjekt. I prosjektet «Murer kan klatres, grenser kan krysses» skal Andrea bygge en mur av mursteiner hun støper av «unaturlige» materialer som akrylgips, Plasti Dip, epoxy og plexiglass. Mursteinene skal fungere som potter for sopp, mose og andre planter. Tanken bak prosjektet er å utforske forholdet mellom natur og kultur. Andrea er elev ved Strykejernet i Oslo, og håper å kunne stille ut der.

Leo Hutchinson Waagbø - 4000,- til manusutarbeidelse og innspilling av musikkvideo. Leo, som lager hip hop under artistnavnet F.Y Stackz, planlegger en video til sin nye singel «To the Sky». Manus ble utviklet i februar og innspillingen skal skje i begynnelsen av april. F.Y Stackz er en norsk-jamaicansk rapper fra Stovner i Oslo.

FY Stackz (Y.4OURS) - “BALENCIAGA” Feat. KiNGZ¥

Emilia Sølvsten - 5000,- til installasjon. I «Technoscape of Ice Crystals» bruker Emilia digitale teknikker som 3D-printing, laserkutting og videoredigering sammen med organiske materialer for simulere landskapene i virtual reality og videospill. Emilia er student ved Kunsthøgskolen i Oslo. Installasjonen skal stllles ut på Whitebox kunstgalleri i uke 17.

Sindre Torsvik-Ovesen - 3000,- til innspilling av sang. Sammen med fire venner har Sindre skrevet en sang om stedet han bor på, utenfor Bodø, og denne ønsker de nå å spille inn i Bratten Lydstudio. De har også lyst til å lage en musikkvideo som kan legges ut på YouTube.

Sindre Torsvik-Ovesen

Daniela Reyes - 6000,- til musikkvideoer. I år skal Daniela gi ut debutalbumet sitt, og i den forbindelse ønsker hun å lage korte filmer til musikken. Filmene skal både brukes som promomateriale i sosiale medier og som visuals under konserter. Daniela er student ved Norges Musikkhøgskole. Filmskaper Franciska Eliassen hjelper henne med prosjektet.

Gabriela Leifsen - 5000,- til visuell vandreutstilling. «Hva er det bilder kan som ikke tekst kan?» er et prosjekt startet av tre sosialantropologistudenter og en kunsthistoriestudent fra Universitet i Bergen. Fotokunstnere og folk fra det antropologiske miljøet blir spurt om å bidra til en fotoutstilling på campus. Meningen er å utforske de tverrfaglige mulighetene og grensene mellom fotografi, kunst og antropologi.

Joakim Rainer Petersen - 5000,- til studioinnspilling. Joakim Rainer Petersen trio skal sommeren 2021 spille inn sin debutplate i Øra Studio i Trondheim. Bandet henter inspirasjon fra jazz, moderne klassisk musikk, rom, lyd og visuelle inntrykk, og platen vil bestå av en blanding av komposisjoner og fritt improviserte strekk. Dette året har Joakim studert komponering og arrangering ved NTNU.

Joakim Rainer Petersen trio

Ingrid Skåland Lia - 5000,- til mastering og miksing av plate. Etter år med liveopptredener, musikalsk utforskning og øving, vil elektronika-trioen han gaiden bruke vinteren 2021 til å jobbe med sitt debutalbum «Erika». Musikken blir spilt inn og produsert i Arc Studios og gitt ut til sommeren. Trioen møttes på jazzlinjen ved Norges musikkhøgskole i Oslo høsten 2017.

han guiden - «squad» (2020)

Torfinn Lysne - 5000,- til innspilling av EP. I løpet av corona-året 2020 har Torfinn, som mange andre musikkstudenter, måttet sette sin utøvende virksomhet på vent og i stedet gå inn i en skriveprosess. Nå ønsker han å spille inn fire låter til en EP. Torfinn går på siste året av sin bachelor på Norges musikkhøgskole, og beskriver musikken sin som «progressiv metal».

Torfinn Lysne

Andréa Dybvik - 6000,- til dans- og musikkforestilling. «Make Me» skal bli et stykke som baserer seg på møtet mellom dansere og musikere i en improvisatorisk kontekst. Vanligvis ser man danseren følge musikken, men hva skjer om, for eksempel, musikken følger danseren? Andréa har en bachelor i jazzdans og jobber som frilanser. Med seg har hun tre musikere og én annen danser. Målet er en forestilling som skal vises i Oslo.

Sunniva Solskjær - 2000,- til maleriprosjekt. Sunniva har lyst til å lage tre malerier i gouache som viser samme interiør med litt litt forskjellige vinklinger. Hun er fascinert av forenklingsprosesser og effekter man får ved å legge fargeflater mot hverandre. Sunniva studerer til landskapsingeniør ved NMBU. Tidligere har hun gått på Einar Granum Kunstfagskole.

Julian Solli - 6000,- til kortfilm. «Søvndytter» skal bli en 10–15 minutter lang kortfilm som utforsker aktuell tematikk rundt studenter, psykisk helse og avhengighet. Bak filmen står fire studenter ved Film- og TV-linjen ved Høyskolen Kristiania. De regner med å gå i opptak tidlig i april og være ferdig med post-produksjon i mai.

«Døgnflue» (2021) – en tidligere kortfilm av blant andre Jørgen Skogsrud og Julian Solli

Lila Risnes - 5000,- til musikal. «Dronning Decibel» er en 60 minutter lang musikal for to skuespillere; en fortelling om å ta skjebnen i egne hender og skape positiv endring. Stykket er skrevet av Lila, og sammen med Kristin Overøye og Saya Zahawi ønsker hun nå å sette opp stykket i Trondheim i løpet av 2021. Alle tre har studert actor-musicianship ved Rose Bruford College i Storbritannia.

Tobias Grønborg - 5000,- til visuelt-musikalsk samarbeidsprosjekt. Tobias, alias Doglover95, er en artist og produsent fra Drammen. Annika Linn Verdal Homme studerer Grafisk design og illustrasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo. Sammen ønsker de å trykke opp 50 eksemplarer av en selvdesignet frokostblandingseske, hvor Doglover95s nye singel «B Sides» ligger på en USB-stick inne i pakken. På denne måten får de to kunstnerne eksponert arbeidet sitt til hverandres publikum.

Amalie Trones - 8000,- til fotomagasin. Sjå er et magasin med fokus på analog fotografering, og retter seg mot fotointeresserte i aldersgruppen 19 til 26 år på et ikke-profesjonelt nivå. Sjå #3, som skal gis ut i vårsemesteret, utforsker temaet SANSER i form av bildeserier, dikt, essay, lydspor og ulike reportasjer. Redaksjonen består av foto- og kunstinteresserte studenter.

Til høyre: Utlysningsplakat Sjå #3

Tuva Holm Nymo - 5000,- til kunstutstilling. Tuva skal ha en soloutstilling i Kjøpmannsgata Ung Kunst sine lokaler i Trondheim 18.–25. mars. I utstillingen, som heter «Til høyre for månen», prøver hun å registrere og lage et språk for underbevisstheten i form av tegning, maleri og skulptur. Tuva tar en bachelor ved Kunstakademiet i Trondheim.

Eirik Reithaug - 5000,- til albuminnspilling. Punkrockbandet Daufødt planlegger å spille inn sitt andre album i løpet av våren/sommeren 2021. Innspillingen skal gjøres i Amper Tone studio i Oslo med Kim Lillestøl som tekniker. Daufødts debutalbum «1000 Island» (2020) fikk veldig gode kritikker og er nominert til Spellemann i kategorien Rock.

Daufødt – «Nå rakner alt» (live på P3)

Bildet på toppen av denne siden er av Daufødt. Pressefoto: Brage Pedersen

Neste søknadsfrist er 1. april!