Gjestementor i mai er Sigurd Thomassen

Publisert 1. mai 2021

Sist oppdatert 10. mai 2021

Gjestementor i mai er musiker, produsent, arrangør og låtskriver Sigurd Thomassen. Vi gleder oss!

News article image

(Foto: Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Hvem er du?
Jeg heter Sigurd Thomassen, er 36 år gammel, kommer fra Risør, og bor i Oslo.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
Jeg er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo, men til daglig jobber jeg som musiker, produsent, arrangør og låtskriver.

Hovedprosjektet mitt; Pow Pow har gitt ut tre album, spilt på festivaler som Øya og by:larm og i 2014 ble låta Alpha Waves årets mest spilte låt på NRK P3. Jeg har også samarbeidet med artisten Linnea Dale de siste årene. Her er låta Birds fra hennes siste plate; Wait for the morning. I tillegg spiller jeg fast med Hanne Kolstø, har gjort remixer for Julie Bergan og Mikhael Paskalev (og mye annet.)

Jeg er også involvert i prosjekter innen det øvrige kunstfeltet, og jobber fortiden med et prosjekt som skal vises på kunstnerforbundet. Her er en video fra galleri SOFT hvor jeg gjorde en performance og var med på å utforme lyden i installasjonen.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Som musiker har jeg erfart hvor givende og viktig det kan være å samarbeide med folk med andre typer referanser og kompetanse en din egen. Som produsent har jeg lært å se potensialet til en ide eller et prosjekt før det er ferdig utviklet. Jeg er også interessert i fargebruk og komposisjon i maleri, foto og film, og brukte mye tid på maleri da jeg studerte ved Einar Granum kunstfagskole.

Jeg syntes det er spennende å undersøke hva som som skjer når ulike uttrykksformer møtes. Kanskje et dikt kan bli en nydelig sangtekst, eller et musikkstykke kan få en ny stemning sammen med en film? Jeg håper erfaringene jeg har fra flere forskjellige fagfelt kan komme til nytte for Trafos medlemmer og at jeg kan bidra til at medlemmene kan se nye sider og muligheter i prosjektene sine.

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Som gjestementor håper jeg derfor å møte utfordrende, interessante og originale ideer og et bredt spekter av uttrykksformer.