Gjestementor Sigurd Thomassen takker for seg

Publisert 1. juni 2021

Sist oppdatert 2. juni 2021

En imponert Sigurd Thomassen oppsummerer sitt opphold på Trafo med en oppfordring om å våge å dele, og våge å holde på egenarten.

News article image

Da er tiden kommet for å takke for et fint opphold som gjestementor på Trafo.

Jeg må innrømme at jeg tenkte tanken før jeg begynte; Er det virkelig nok gode bidrag til å fylle en hel måned med interessante prosjekter? Nå vet jeg at svaret på det er ja! Bidragene som jeg har fått gleden av å bli kjent med er riktignok på forskjellig stadier i utviklingen, men en ting har de til felles; alle er interessante på hver sin måte. Det at de aller fleste bidragsyterne har lagt ut flere arbeider gjør at jeg har fått et bredere inntrykk av hvordan de jobber og tenker, og jeg har derfor fått et lite innblikk i de enkelte kunstneriske universene.

Til tider har jeg blitt enormt imponert av kvaliteten på arbeidene, og jeg ser på mye av det jeg har sett/hørt/lest som fullverdige verk. Det betyr ikke at jeg ikke oppfordrer til å arbeide hardt, utforske nye teknikker og utfordre seg selv, det er nødvendig for å utvikle seg. Men det aller viktigste er allikevel å beholde skapergleden og troen på sitt eget prosjekt.

Takk til alle som har delt tekst, dikt, musikk, malerier og tegninger. Det krever jo alltid litt mot å dele tingene sine, men jeg mener det er en essensiell del av prosessen med å utvikle kunstnerskapet; Her kommer Trafo inn som et godt sted å starte.

Dere kommer sannsynligvis til å møte folk som mener at en poplåt laget på soverommet ikke låter «proft nok», at en tegneserie om roboter er en dårlig idé, eller at et maleri av blomster som utforsker farger ikke er interessant eller relevant.

Disse folkene tar selvfølgelig feil.

Hold på egenarten. Det er den som er interessant.

Det tekniske kommer tidsnok så lenge man er dedikert til det man gjør.

Og hvis jeg skal våge meg på et siste råd må det være; vær grei med andre kunstnere i feltet ditt hvis muligheten byr seg. Still opp hvis noen trenger hjelp, møt opp på konserter og utstillinger.
Da skaffer du nettverk, venner og blir en person andre også har lyst til å samarbeide med.
Og ikke vær redd for å spørre andre kunstnere i feltet ditt (også etablerte) om råd eller hjelp, de aller fleste syntes dette bare er hyggelig.

Takk for meg,

Sigurd Thomassen