Til søknadsfristen 1. juni kom det inn 66 søknader om til sammen 598 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 90 000,- er fordelt på 18 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!
Ole Øverdahl - 7000,- til film. «Allemann» er en fiksjonsfilm som tar utgangspunkt i den såkalte «Professional Managerial Class», en klasse av utdannede profesjonelle som tjener som et mellomledd mellom arbeiderklassen og overklassen. Ole, som er student ved Kunsthøgskolen i Oslo, har regi og ansvar for det kreative, mens Nora Kruse er produsent.
Ingvild Thingnes - 5000,- til danseprosjekt. «So, I’m Here» er et prosjekt som skal tolke, kroppsliggjøre, lydsette og koreografere pasientopplevelser i psykisk helsevern. Ingvild er frilans dansekunstnar med utdannelse fra Norge, Portugal og Israel. Til hjelp i dette prosjektet har hun to andre dansere, én musiker og én tekniker.
Hilja Løvvik - 5000,- til kunstutstilling. «Krisekunst» skal være en utstilling med grafikk, tekst og musikk. Hilja Løvvik bidrar med musikk og Gina Gylver med visuell kunst. Utstillingen finner sted på Klimahuset i Botanisk hage i Oslo rett før stortingsvalget i september. Gylver og Løvvik har begge vært klimaaktivister i mange år, og ønsker å inspirere til handling.

Grafikk av Gina Gylver (utsnitt)
Irene Kaltenborn - 5000,- til filmprosjekt. I juni og august skal Irene til Hornøya i Barentshavet for å lage en poetisk dokumentar om sjøfuglenes teatralske og performative sfære. Irene er student ved Kunsthøgskolen i Malmø, og arbeider ofte i et konseptuelt grenseland mellom performative videoverk og eksperimentell film.
Henning David Williams - 5000,- til kunstprosjekt. Med analogt kamera og minimalistisk redigering, ønsker Henning å uttrykke sinnsstemningen til unge voksne i Oslo under og etter pandemien. Tre av verkene ønsker han å printe på lerret og sende til Kommunal- og moderniseringsdepartementet, samt utvalgte medier, med oppfordring om å sette lys på digital demokratisering. Henning er kryptokunstner.
Bildet på toppen av denne siden heter «Roomservice» og er laget av Henning David Williams.
Tuva Aanensen - 5000,- til maleriprosjekt. I prosjektet «Etter sola» ønsker Tuva å male bilder som er en reaksjon på tekstene i novellesamlingen med samme navn av Jonas Eika. Tema for novellene er vestlig kapitalisme. Tuva, som har en bachelor som kles- og kostymedesigner fra Kunsthøgskolen i Oslo, fokuserer i arbeidet sitt på maleri og overflatebehandling av tekstiler.

Tuva Aanensen - «Sprak» (maleri fra et tidligere prosjekt)
Åsa Elida Wigum Skjetne - 3000,- til kunstprosjekt. «Norges nasjonalblomst verden over» er et prosjekt hvor Åsa skal få tilsendt røsslyng, som ble kåret til nasjonalblomst i radioprogrammet «Nitimen» i 1976, fra så mange land som mulig. Sammen med blomstene skal det følge video og en lapp med hva røsslyng heter på hvert språk. Prosjektet skal resultere i både en film og en installasjon. Åsa går første året på en bachelor ved Kunstakademiet i Oslo.
Bethany Forseth-Reichberg - 3000,- til pressebilder. Vokalisten Bethany skal ta pressebilder til sitt nyopstartede soloprosjekt baby b. For å gjøre dette har hun bedt fotograf Herman Friis og stylist Chill Vera om hjelp til å finne et visuelt utrykk. Bethany har en bachelor i utøvende jazzsang fra Norges musikkhøgskole, men musikken hun lager under navnet baby b er inspirert av elektronika og ambient.
Ritums Celms - 5000,- til kortfilm. Sammen med fire andre gutter i tyveårene, ønsker Ritums å lage en kortfilm med temaene «vennskap, livet, nostalgi». Ritums skal være produsent og skuespiller i filmen, og produksjonen skal finne sted i slutten av juni. Gruppens mål er å tilegne seg relevant erfaring de kan ta med seg videre inn i filmbransjen.
Hanne Kristine Jensen - 5000,- til danseprosjekt. Ved bruk av bevegelse og stemme vil Hanne i prosjektet «Slik som jeg ser det» undersøke hvordan man kan leke med menneskers forståelse og tolkning for å skape bevissthet rundt egne tankemønstre. Med seg har hun to andre dansere og en videofotograf. Hanne er nyutdannet samtidsdanser fra Stavanger.
Amalie Dahl - 7000,- til albuminnspilling. Den trondheimsbaserte jazzkvintetten Dafnie spiller inn sitt debutalbum i Øra Studio i Trondheim nå i slutten av juni. Albumet slippes våren 2022, med to singler i forkant. Dafnies musikk, som blir komponert av Amalie, har improvisasjon og lydhørhet som sine viktigste elementer.

Dafnie. Foto: Juliane Schütz
Andrea White Hveding - 5000,- til videoinstallasjon. Andrea ønsker å lage en videoinstallasjon av elgskinn, og små keramikkskulpturer med lydverk inni. Med verket vil hun sette i gang tanker rundt kroppen og naturen. Andrea har en bachelor i bevegelige bilder fra Nordland kunst- og filmhøgskole.
Sigurd Skogdal - 5000,- til miksing av album. Bandet Hypnopomp har spilt inn sin første plate i studioet Athletic Sound i Halden. Tekniker Dag Erik Johansen skal også mikse platen. Musikken er komponert av Sigurd og bandets uttrykk er inspirert av blant andre Miles Davis, Frank Zappa og den andre Wienerskole.
Elias Wallumrød Orning - 5000,- til albuminnspilling. Dead End Town er et rockband fra Oslo som planlegger å spille inn den kuleste debutplata noen noensinne har hørt. Innspillingen skal skje i Norsk Lydstudio i Mjøndalen. Dead End Town består til nå av de to låtskriverne og multiinstrumentalistene Elias Wallumrød Orning og Edvard Barrett Brachel. Stilmessig henter de inspirasjon fra 80-tallets rock.
Anna Sofie Mathiasen - 5000,- til collage-serier. Etter endt utdannelse ved Kunstakademiet i Oslo har Anna Sofie hatt atelier på baksiden av Kunstnernes Hus. Når oppholdet avsluttes i august, ønsker hun å holde åpent atelier og deretter delta i en serie duoutstillinger med de andre kunstnerne på huset. Til dette ønsker hun å produsere to collage-serier bestående av innsamlet og tegnet bildemateriale printet på tapet og montert på treplater.

Fra Anna Sofie Mathiasens bidrag til Oslo Open ’21. Foto: Istvan Virag
Mustafa Hasan - 5000,- til innspilling av musikkvideo. Fordi han etter 13 år i Norge risikerer å bli utvist fra landet, har 18 år gamle Mustafa vært veldig mye i mediene i det siste. Men Mustafa jobber også seriøst med musikk. Nå ønsker han å spille inn en musikkvideo som baserer seg på livet hans til nå og viser hvem han er som person.
https://www.trafo.no/profil/72526
Mustafa - «Hva er Det Som Skjer?» (2020)

Ingrid Kallestad - 5000,- til utgivelse av diktsamling. Ingrid har skrevet en diktsamling, «Den styggeste sjøstjernen i verden», som er et mer eller mindre kronologisk portrett av barndommen hennes. Dette er ikke en barndomsskildring om traumer, men om en tid da Ingrid følte seg så overveldende i live. Ingrid kommer fra Bergen og har de siste årene jobbet som journalist.
Ingrid Kallestad er månedens trafotalent for mai.
Til høyre: Forsiden til diktsamlingen «Den styggeste sjøstjernen i verden» av Ingrid Kallestad
Jones Alfeli - 5000,- til kunstprosjekt. «Intet tre som når opp til himmelen har røtter ned til helvete» er et prosjekt som gjennom billedkunst og lyd forteller om hvordan våre forfedre har kriget, lidt, sultet og jobbet for det livet vi i Norge har i dag. Bak prosjektet står billed- og videokunstneren Jones og tre andre. Sluttresultatet vil bli publisert på Jones’ YouTube-kanal.