Gjestementor i juli er slampoet og og tidsskriftredaktør Martine Johansen

Publisert 30. juni 2021

Sist oppdatert 10. august 2021

News article image

Gjestementor i juli er forfatter, slampoet og tidsskriftredaktør Martine Johansen. Vi gleder oss!

(Foto: Glenruben Engen)

Hvem er du?
Jeg er forfatter, slampoet og tidsskriftredaktør, men det jeg gjør mest og liker best er å undervise og veilede unge skribenter som arbeider med sin første eller femte tekst - være det dikt, novelle, bokmanus, tekst til scene, eller den neste store låta på P3-gull. Det er uendelig med muligheter for TEKST i disse dager, uansett sjanger (eller sjangeroverskridelser). Jeg jobber bl.a. som tekstveileder ifbm. Antirasistisk ungdomssenters satsning på litteratur kalt Agenda teXt, der vi nå følger opp bokutgivelsen vi lanserte for to år siden, med nye bøker og arrangementer. Når jeg ikke jobber er jeg noen som liker å sitte på kafé med venner eller kona mi, dra på konserter eller gå tur med hundene mine.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
Jeg jobber med tekst i alle former, både trykket og til scenen. Både skjønnlitterære former og sakprosa. Jeg har skrevet til-, undervist ifbm.- og arrangert kunstutstillinger med tekst. Jeg ser på tekst som allsidig, og jeg vil gjerne utvide rommet for hvordan tekst formidles. Med tanke på andre kunstformer har jeg spilt i band, undervist i gitar og skrevet låter. I tillegg driver jeg med grafisk design og jobber ofte tverrkunstnerisk med andre kunstnere.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Jeg håper å vise hvordan kunst og kreativitet kan bli et virke, hvor å hente inspirasjon når man står fast, og ikke minst hvordan å engasjere med tekst eller andre uttrykksformer.

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Jeg forventer å få øynene opp for nye talenter, kanskje ungdommer som vil bli med på prosjekter jeg jobber med andre steder? Jeg forventer at ungdommene har ulike innfallsvinkler, stemmer og tematikker de tar for seg, og at det skal bli gøy å se hva som havner på bordet mitt.

Martine Johansen
Forfatter av Hvite jenter kan ikke synge blues, Lykkelige mennesker har ikke bikkje, Den store SLAM!boka og Vi har ikke fire nye år

Slampoet / Styremedlem i SLAM!kollektivet og aktiv SLAM!poet
Redaktør i det skeive kulturtidsskriftet MELK
Redaktør / Veileder for Agenda teXt v/ Agenda X / Antirasistisk senter
Initiativtaker bak Et skeivt kultursenter

Hjemmeside: https://www.martineslammer.com
Facebook Instagram + Portefølje