Vinner av «Hvor ser du det magiske, der andre ser det alminnelige?»

Publisert 2. november 2021

Sist oppdatert 2. november 2021

News article image

Iain Forbes oppsummerer konkurransen og kårer vinneren av stipendet på 5000 kr.

Det ble sendt inn 25 bidrag til konkurransen, i en rekke forskjellige uttrykksformer. Å dømme disse mot hverandre var ingen lett oppgave. Det var en glede å få lov til å få ta del i så mange ulike blikk på våre omgivelser, fra Clara Claussen sin gripende bildeserie av et forlatt bygg i verket «Inntrengeren», til den hverdagslige og samtidige stemningsfulle samtalen fanget av Agnes Guttormsgaard i «Asking questions». Jeg skulle definitivt ønske at jeg kunne delt ut flere premier, og jeg føler fortsatt på et ubehag etter å ha lest Karen Berge sin nærmest body-horror aktige skildring av et hverdagsobjekt gjort organisk i «Kvinnen med navle på utsiden».

Derimot måtte valget falle på ett av verkene, og det blir Selma Kielland med «Dit hvor føttene mine tar meg» som stikker av med seieren denne gang. Gratulerer!

Hennes lekne kortfilm drives fremover av tittelens enkle løfte: Dit hvor føttene mine tar meg. En spenning oppstår i det tydelige valget av perspektiv, et kamera som med få unntak ikke lar oss fjerne blikket fra føttene, som vandrer gjennom skog, strand, hav og til en gymsal, hvor deres magiske evner virkelig demonstreres. Ved å holde ruten liten og sentrert får vi i fire minutter dvele ved og studerer noe vi alle stort sett tar for gitt i hverdagen. Med det føler jeg at konkurransens overskrift er godt besvart, og jeg blir påmint gjennom Selma sitt blikk min egen takknemlighet for å ha to føtter som kan lede meg til nye, spennende steder.

Selma Kielland vinner et reise- og studiestipend på 5000 kroner fra Trafo.no.



Filmskaper og trafo-mentor Iain Forbes står for temaet og for juryeringen av konkurransen.