93 500,- fordelt på 20 prosjekter

Publisert 17. desember 2021

Sist oppdatert 17. desember 2021

News article image

Til søknadsfristen 1. desember kom det inn 92 søknader om til sammen 815 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 93 500,- er fordelt på 20 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Solveig Ylva Dagsdottir - 5000,- til kunstprosjekt. Gjennom barnesanger og barneleker ønsker Solveig å undersøke lydens manipulerende og forførende potensial. Prosjektet består av tre deler – 5-8 sanger, en digital film og et skulpturelt element – og vil resultere i både en utgivelse og en fysisk utstilling. Solveig har en bachelor i billedkunst fra Kunstakademiet i Oslo.

Maja Ja Jansen - 5000,- til tarotkort. Maja er i gang med å male egne versjoner av de 22 hovedkortene i tarotkortstokken, de som kalles «Major Arkana», på 90x120 cm store lerreter. Målet er en utstilling. Maja begynte høsten 2021 på BA i kunst og formidling på OsloMet, og dette prosjektet gir henne muligheten både til å utviklet sitt kunstneriske uttrykk og til å fordype seg i tarot og spiritualitet.

Til høyre: «The Lovers» - tarotkort av Maja Ja Jansen

Ina Kathrine Vefall - 5000,- til ferdigstilling av EP. I januar–april 2022 skal Ina mikse og produsere sin debut-EP «It’s Okay to Escape for a While»; et prosjekt på fem låter som tar for seg relasjonen mellom kjærlighet og psykisk helse. Musikken er inspirert av artister som Highasakite og RY X. Ina har en bachelor i musikkteknologi fra Ansgar Høyskole i Kristiansand, og etablerer seg nå som artist og produsent.

Torje Spilde - 5000,- til musikalsk prosjekt. Torjes prosjekt er å eksperimentere med – og til slutt skape – elektronisk musikk ved hjelp av kunstig intelligens. Målet er en helt ny samarbeidsform mellom musiker og datamaskin. Torje lager musikk på fulltid under artistnavnet Third Attempt. Resultatet av prosjektet blir en utgivelse på Tromsø-selskapet Beatservice Records.

Third Attempt - «Hometown Heroes»

Sebastian Kristing - 5000,- til artistprojekt. Fakie Seb er et artistprojekt Sebastian har startet for å formidle tekster, komposisjoner og kunst. Prosjektet har fire aspekter: Live-konserter, studio-låter (enten med band eller av Sebastian alene), visuell kunst (video, bilder, malerier) og klær. Multiinstrumentalisten Sebastian kommer fra Bærum, og er spesielt opptatt av temaet psykisk sykdom.

Sigbjørn Johansen - 5000,- til miksing og mastering av låter. Bandet PACHINKO har et ønske om å mikse og mastre den innspilte musikken sin i et profesjonelt studio. Planen er å gi ut en serie singler i løpet av 2022. PACHINKO ble etablert på Trøndertun folkehøgskole våren 2021, og hadde sin debutkonsert på UKA i Trondheim samme høst.

Thomas Wågen Olaussen - 5000,- til kjønnsnøytral bunad. Thomas vil designe en bunad som kombinerer de tradisjonelle herre- og kvinnebunadene. Meningen er å lage en nasjonaldrakt for de som hverken føler seg som mann eller kvinne. Thomas, som går stipendiatlinjen ved Sund folkehøgskole, ønsker å lære bunadsfaget av de beste og å videreformidle sluttproduktet via nyhetsmedia.

Victoria Tveita Andersen - 5000,- til musikkvideo. Victoria singeldebuterte under artistnavnet Clitoria tidligere i år, og ønsker nå å lage videoer til låtene «Maleri» og «Jomfruhinne». Videoene skal regisseres av makeup-artisten Elisa. Victoria tar for tiden en bachelor i låtskriving og produksjon ved Westerdals i Oslo.

Clitoria - «Maleri»

Tuva Aanensen - 5000,- til kunstprosjekt. Med utgangspunkt i Jonas Eikas novellesamling «Etter sola» ønsker Tuva å lage åtte store malerier i formatet 120 x 140 cm. For Tuva handler prosjektet mye om å kommunisere gjennom visualitet. Hun har svennebrev som kjole- og draktsyer, og en bachelorgrad i kles- og kostymedesign fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Symre Bang - 5000,- til albumprosjekt. Symre har tenkt å lage et album med jazzstandarder med norske tekster og nye arrangementer. I februar skal han fremføre flere av sangene sammen med Telemark Messingensemble, noe som gir ham sjansen til å teste ut materialet før han spiller det inn. Symre tar en bachelor i utøvende jazz i Bergen med gitar som hovedinstrument.

Linnia Mohammed - 5000,- til EP-prosjekt. Linnia vil lage en EP med fem sanger som handler om hvordan det er å vokse opp mellom to kulturer. Sjangeren hennes er soul og R&B, og hun bruker instrumenter og språk fra flere forskjellige kulturer. Som kvinne med minoritetsbakgrunn ønsker Linnia å utgjøre en forskjell for både norske og etniske minoriteter.

Annika Linn Verdal Homme - 5000,- til utstilling. Utstillingen «hva i… men hva f…» skal bestå av et utvalg risotrykk, tresnitt og et tuftet verk Annika har produsert i løpet av 2021. Som grafisk designer og illustratør produserer Annika innhold hele tiden, og nå kjenner hun det nødvendig å presentere en del av tingene på en måte som viser at de har noe til felles. Hun har engasjert Lina Knudsen til å dekorere rammer med pappmasje.

Til høyre: Tresnitt av Annika Linn Verdal Homme

Benedikte Kløw Askedalen - 5000,- til EP. I september 2021 spilte gitarist Eirik Lindtner, keyboardist Ole Petter Ålgård og vokalist Benedikte Kløw Askedalen sammen på Punktfestivalen i Kristiansand, og siden har de jobbet med det som skal bli deres debut-EP. I prosjektet krysser de sine ulike erfaringer innen elektronisk pop, country/folk og kunstmusikk. Håpet er at en EP skal gjøre dem mer synlige innenfor kunstmusikkmiljøet.

Agnes Kippersund Frogner - 5000,- til kortfilm. Kortfilmen «Middag» (arbeidstittel) tar for seg forholdet mellom en bestefar og et barnebarn etter bestemors død. Agnes, som går VG1 Bygg- og anleggsteknikk, er regissør, manusforfatter, snekker, scenograf og produsent på prosjektet. Filmen skal etter planen skytes i løpet av tre dager i påskeferien 2022.

Tuva Halse - 4000,- til promotering av band. Det allsidige, elektroakustiske tuvahalseband har planene klare for å spille inn sin første EP. Promoteringen av denne skal skje i samarbeid med fotograf Håkon Karlsen og designer Margit Rønning. I tillegg til å spille fiolin og synth, står Tuva, som går tredje året på jazzlinjen i Trondheim, for all tekst og musikk.

Tuva Halse. Foto: Kristoffer Hylland, jazzinorge.no

Sara stoveland - 5000,- til kortfilm. «Sanatoriet» skal bli en falsk dokumentar i «The Office»-stil som finner sted på et mentalsykehus i 30-årene. Opptakene gjøres på Samsen kulturhus i Kristiansand, hvor de har kamera, sett, lyd og annet utstyr. Sara studerer medier og kommunikasjon på Tangen videregående.

Levina Storåkern - 5000,- til album. Den norsksvenske trioen Ævestaden planlegger innspillingen av sitt andre album. Bandet spiller nykomponert og tradisjonell musikk, der lyrer, feler, munnspill, langeleiker, kanteler, vokal och elektronikk klinger sammen i et nytt lydbilde. Platen gis ut av Heilo/Grappa Musikkforlag.

Ævestaden – Serendip Session 4 (2021)

Amalie Jasper Gammicchia - 3500,- til installasjon. Amalie jobber med en skulpturell installasjon som skal aktivere tilskuerens sanser via overflate, tekstur og lukt. Til dette bruker hun materialer som slim, honning, metall og håndfarget stoff. Amalie, som studerer billedkunst ved Kunstakademiet i Trondheim (KIT), planlegger å stille ut verket på gruppeutstillingen «SEX» på Galleri KIT i januar.

Sondre Sjølie - 3000,- til fanzine. Sondre har lyst til å lage et fanzine som fungerer både som kunstnerisk portofølje og en slags estetisk dagbok. Det vil inneholde bilder og scans av mange av hans tidligere verker, samt fotografier tatt med polaroid- og engangskamera. Fanzinet vil han selge gjennom Instagram-siden sin. Sondre er student ved Einar Granum Kunstfagskole i Oslo.

Bildet på toppen av denne siden er fra et fanzine Sondre Sjølie har laget for bandet Project Psycha

Emilie Korneliussen - 3000,- til tegnet avis. Emilie ønsker å lage en avis bestående av tegneserier, frittstående bilder og tekst. Den skal hete «Ikke se på meg!», og vil på en sår, men humoristisk måte vise at man ikke behøver å være ensom hvis man bare tegner seg venner. Avisen vil Emilie selge på nett og på byen. Hun studerer grafisk design og illustrasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo.

«De ler av meg» - collage av Emilie Korneliussen (utsnitt)

Anna Solnørdal - 5000,- til musikkvideo. Anna, som kommer fra Oslo og bruker artistnavnet Anna Soleil, skal gi ut sin andre EP, og ønsker i den forbindelse å lage en musikkvideo til låten «It’s You». I videoen skal en danser formidle det vonde, det vakre, det mystiske og det gjenkjennelige som følger med en forelskelse. Regissør er Herman Friis og danseren er Samira Betkhe fra Nasjonalballetten.

Anna Soleil

Neste søknadsfrist er 1. januar!