Katarina Caspersen takker for seg

Publisert 3. januar 2022

Sist oppdatert 3. januar 2022

Katarina Caspersen bruker den rolige førjulstiden på å takke for seg etter en måned som GjesteMentor i desember, før hun gir stafettpinnen videre til neste GjesteMentor. Hun trekker spesielt frem Ingrid Kallestad sine Taro-kort som ble publisert i starten av måneden.

News article image

Da var tiden som månedens gjestementor for Trafo ved veis ende for meg. Og en ny mentor for januar skal få slippe til!

I denne stund som jeg skriver om mine dager inne på Trafo, er juleroen i ferd med å senke seg og juleferien er kommet. Det betyr at denne teksten publiseres i det nye året! Det har kanskje kommet inn noen flere arbeider under ferien. Jeg håper at flere går inn på Trafo og besøker dem.

I løpet av desember har flere prosjekter som utøvere har jobbet med i lang tid blitt ferdigstilt og publisert på Trafo. Dette har vært alt fra skoleprosjekter, julegaver og egne, selvstendige prosjekter. Min mentorperiode startet med et høylytt pang den 1. desember da hele 22 Tarot-kort bestående av unike tolkninger og illustrasjoner til hvert kort ble sendt inn av Ingrid Kallestad. Det er et imponerende og svært omfattende arbeid. Jeg ble umiddelbart gjort oppmerksom på hvilken arbeidsLYST og trang til utforskning som finnes i fellesskapet her på Trafo. Dette gjelder samtlige utøvere som har sendt inn denne måneden!

Oppholdet mitt på Trafo har gitt meg nye tanker og et lite dypdykk i hvem utøverne i dette fellesskapet er. Jeg har fått oppleve det store spennet som utøverne her på Trafo jobber innenfor. Iblant har jeg kjent på frykten om å komme til kort i møte med alle uttrykksformer som finnes her. Jeg jobber selv primært innen scenografi, romlig design og illustrasjon. Men selv om vi stykker opp kulturfeltet i velproporsjonerte kakestykker og markerer dem med ulike sjangre, hvilken bransje vi er innenfor/utenfor osv, så drister jeg meg til å si at vi alle er forent i det faktum at vi jobber med å fortelle historier- i en eller annen form. Og det er her jeg føler jeg kunne bidra mest som gjestementor. Dette kunne være tips om referanser, håndverksmessige teknikker og spørsmål i mine kommentarer.

Trafo er en plass hvor alle mulige typer undersøkelser, tanker, materialer, prosesser og ferdige arbeider eksisterer likeverdig. Det krever endel mot å dele sine arbeider med andre. Med kommentarfeltet som følger med hvert arbeid kan hvem som helst ytre seg om nettopp ditt arbeid. Og det er akkurat her jeg tenker at fellesskapet Trafo kan bli enda bedre. Utøverne på Trafo sitter alle på hver sin særegne kunnskap og kompetanse som noen andre her inne i fellesskapet kan få nytte av. Kommentarfeltet kan også brukes til å stille spørsmål til hverandre. En dag vil fellesskapet på Trafo være dine og mine kollegaer og samarbeidspartnere i kunst og kultur Norge.

Jeg takker for en inspirerende måned på Trafo og ønsker dere alle et godt nyttår!

Beste hilsener
Katarina Caspersen