Erlend Helling-Larsen takker for seg

Publisert 1. mai 2022

Sist oppdatert 1. mai 2022

Erlend Helling-Larsen takker for seg etter en måned som GjesteMentor i april, og trekker frem viktigheten og utfordringene med å gi tilbakemeldinger på hverandres Trafo-innlegg.

News article image

Hei dere!

Jeg viste jo ikke heller helt hva jeg skulle, og det var så mye jeg ikke kunne, ikke hadde sett før, ikke hadde lest før og ikke hadde hørt før. Likevel har jeg forsøkt å kommentere der jeg selv mente jeg kunne komme med noe fornuftig. Stor takk til alle dere som har lagt ut sine bidrag. Lenge tenkte jeg at jeg skulle komme tilbake til alle dere jeg ikke rakk å kommentere, rakk å svare på svar på egne tilbakemeldinger osv. Jeg rakk jo ikke det…

Stadig dukket det opp nye bidrag som tok sin plass i hodet. Jeg ser at det har vært ett generelt ønske fra tidligere gjestementorer om at alle er litt mer på når det gjelder å kommentere på anders bidrag osv. Jeg vil også oppfordre dere til dette, men samtidig har jeg stor forståelse for at dette ikke er så lett.

Det er ikke så lett å si noe fornuftig om andres arbeider. Noe som går utover fint, kult. osv. Noe som viser at dere ser og tenker rundt dette. Jeg mener nok ganske bestemt at det ikke er en dialog dersom den bare består av « bytting av likes» på fb eller sånne små hjerter andre steder. Fremdeles med fokus på det visuelle skulle jeg ønske jeg kunne se de ulike bidragene fysisk og ikke bare på skjerm og at jeg så kunne ha noen uker på å dvele ved det hele fordi både dere og jeg hadde fortjent det. Selv om jeg er over 40 år ser jeg selvfølgelig at internett, den digitale verden og alle de ulike digitale plattformene er en god ting. Men likevel håper jeg dere ikke glemmer at kunst først og fremst er en fysisk ting som ofte tar litt tid. Jeg setter som sagt stor pris på at jeg i noen dager kunne være en del av dette. Dere er mange og dere lager mye viktig. Jeg håper at dere også vet og kjenner at det viktigste er at dere lager uansett hvor mange som ser eller liker, eller kommenterer.

Erlend Helling-Larsen