Vinner av "Impro"-konkurranse

Publisert 15. november 2022

Sist oppdatert 18. november 2022

Kunstner Annika Verdal Homme har gått gjennom de 34 innsendte bidragene og valgt ut et vinner-verk, i tillegg trekker hun frem en rekke sterke og lekne verk som kom inn til konkurransen.

News article image

Tusen takk for alle bidrag, jeg er overveldet! Alle bidragene viser at det er fullt mulig å improvisere visuelt!

Jeg har storkost meg med å se hva dere har fått til. Det er viktig for meg å presisere at alle virkelig er inne på noe, og det virker som at alle har hatt det gøy med oppgaven. Det har vært en glede å se de forskjellige teknikkene og formatene; foto, dans, kollasj, trensnitt, tresnittpuss!, popcorn!, UV-lys, tik tok og fanzine. Jeg lot meg begeistre!

Selv om akkurat dette er en konkurranse, går det ikke an å være best på å improvisere. Utgangspunktet blir jo derfor verket som har kommet ut av improvisasjonen! I den anledning vi jeg gjerne trekke frem:

Vinneren av konkurransen er Astri Elgethun med verket «byfisk».
Maleriet til Astri stikker av med seieren av flere grunner! Det første som slo meg var lagene i dette bildet. Strekene ligger over og under, men har stoppet opp på riktig tidspunkt!

Abstrakte komposisjoner kan være vanskeligere å lykkes med enn figurative, men her synes jeg absolutt det er vellykket. I første øyekast kjennes det abstrakt, men jo mer man ser, jo mer figurativt siver frem. Ellers er bildet godt dokumentert, og fargene har klart seg godt i overgangen fra maleri til skjerm. Kontrasten i de varme og kalde fargene bindes sammen av den energiske streken.

Jo mer jeg ser på bildet jo mer forstår jeg tittelen. Karakteren som jeg ikke så med første øyekast er nå tydelig; en person i baris på telefonen med håndkle på hodet som ser ut av vinduet. Dette gir meg assosiasjoner til tematikk som fomo og forventning.

Alt i alt et særdeles godt stykke visuell improvisasjon!

Annika


Astri Elgethun tildeles ett reise- og studiestipend på 5000,- fra Trafo.no. Gratulerer!


Se alle bidragene som kom inn til konkurransen