166 000,- fordelt på 31 prosjekter

Publisert 17. november 2022

Sist oppdatert 17. november 2022

News article image

Til søknadsfristen 1. november kom det inn 120 søknader om til sammen 1 037 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 166 000,- er fordelt på 31 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Vera Moi - 4000,- til utstilling. I november skal Stine Holm, Marius Mallet og Vera ha en utendørs, stedsspesifikk utstilling mellom fossen ved Akerselven og Kunsthøgskolen i Oslo. De tre går i samme klasse, men jobber med ulike medier.

Iben Hagtun Bøhler - 5000,- til artistprosjekt. Iben er ung artist bosatt i Oslo som i løpet av 2023 ønsker å gi ut to sammenhengende EP-er. Hun skriver selv tekst og melodi, og jobber med venner som produserer.

Ellinor Ødegård Staurbakk - 5000,- til danseprosjekt. Prosjektet «Dans i fritt fall» har som mål å skape ny retning for dans i møte med fallskjermhopping. Ellinor er danser og koreograf med utdannelse fra Barcelona og London.

Ellinor Ødegård Staurbakk

Farhad Soufi - 7000,- til fotoprosjekt. Med fotoprosjektet «Kun 15 minutter» ønsker Farhad å gi barn og unge fra østkanten i Oslo en mulighet til å utvikle sin stemme. Farhad, som er konseptuell kunstner og fotostudent, vil gjennomføre prosjektet i samarbeid med skoler og fritidsklubber.

Emily Nerland - 2500,- til kortfilm. Emily har laget «Neste stopp», en kortfilm som skildrer hvor viktige tilfeldige møter mellom mennesker kan være, og ønsker nå å forbedre lyden på den. Til daglig tar Emily en bachelor på Westerdals i Oslo.

Andrea Røvik Grimnes - 5000,- til albuminnspilling. Andrea har 11 sanger på gang til et folk-album. Selv beskriver hun musikken sin som drømmende og suggererende med kontemplative melodier og ærlige tekster. Hun samarbeider med gode venner om innspillingene.

Andrea Grimnes - «My Face Is Red»

Naoki Kawai von Linstow - 7000,- til kortfilm. Fem filmentusiaster (fire filmstudenter og en musikkstudent) ønsker å lage en kort, japanskinspirert skrekkfilm. Filmen skal hete «Unparalyzed» og være preget av både Japan og Oslo i alt fra scenografi til språk.

Miriam Namtero Kibakaya - 5000,- til miksing og mastering av singler. Bandet naema, som oppsto på jazzlinja ved NTNU i 2021, reiser i november til Duper Studio i Bergen for å spille inn to singler. Bandet henter inspirasjon fra hip hop, jazz og soul. Komposisjonene er skrevet av Miriam.

naema. Foto: Margit Rønning Omholt

Symre Bang - 5000,- til film- og lydinnspilling med folkedans. Bankvelv, en duo som forsker på tradisjonsmusikk fra Vestlandet, skal 1. desember gjøre film- og lydinnspilling av musikk og dans i Kulturhuset Gimle i Bergen. Duoen består av Heidi Kvelvane og Symre Taugbøl Bang, som begge er studenter ved Griegakademiet.

Til høyre: Bankvelv. Foto: Kai Hansen

Jonas Lilletun - 5000,- til albuminnspilling. Bandprosjektet Jonas Lilletun Collective (JLC), hvor Jonas er eneste konstante medlem, jobber med sitt andre album. Innspillingen finner sted i februar 2023. Musikken er indiepop med innslag av soul og R&B.

Jonas Lilletun

Guro Kvåle - 7000,- til innspillinger. 9. og 10. desember skal Uro Band spille inn album og demoer i Nyhavna Studio i Trondheim. Uro Band er en kvintett ledet av Guro Kvåle. Medlemmene har alle tilknytning til Jazzlinja på NTNU.

Uro Band

Joakim Nordvik - 6000,- til albuminnspilling. Korvegia er et band fra Bodø som eksperimenterer med alt fra rock og pop til jazz og funk. Planen deres er å bruke vinteren til å ferdigstille sanger og sommeren til å spille inn. Neste høst vil de så slippe to singler og et album.

Mian Friis Larsen - 10 000,- til forestilling. «Gjennom et nøkkelhull» blander teater, bevegelse, nysirkus og musikk for å fortelle om ensomheten og fellesskapet i det å være menneske. Bak forestillingen står tre elever ved dramalinjen på Lillestrøm videregående skole.

Fra forestillingen «Gjennom et nøkkelhull»

Victoria Vale - 4000,- til innspilling av spoken word-tekster. I fem år har Victoria skrevet og opptrådt med spoken word. Nå ønsker hun å spille inn syv av tekstene sine og fargelegge dem med musikk. Victoria har en bachelor i tekst fra Westerdals og jobber frilans.

Johanne Lid - 5000,- til innspilling av låt. Johanne ønsker å spille inn sin egenskrevne låt «Jævla psykopat», som handler om en jente som går over sosiale grenser for å få oppmerksomheten til eksen. Johanne har blant annet studert musikkvitenskap ved NTNU i Trondheim.

Johanne Lid - «Never Get to Dance»

Brage Skaret Krefting - 5000,- til fotoutstilling. Sammen med Daniel Samson Friestad planlegger Brage en fotoutstilling i Moss. Bildene er tatt i løpet av deres bekjentskap det siste året, og omfatter blant annet en reise til Seoul. Prosjektet handler om uttrykk og identitet.

Foto av Brage Skaret Krefting

Camilla Pavlikova Sandland - 5000,- til fotobok. Camilla ønsker å trykke 50 eksemplarer av «Langt hjemmefra», en fotobok hvor hun samler bilder fra stedene hun har oppholdt seg de siste tre årene. For tiden tar Camilla en bachelor i manuskript ved Den norske filmskolen på Lillehammer.

Aksel-Dev Dhunsi - 5000,- til fotoverk. Verket «Wet Father, Burning Mother» er basert på et foto av ritualene rundt Devs farmors kremasjon i India i 2008. Dev, som tar en master på Kungliga konsthögskolan i Stockholm, har sendt verket til juryering i en gruppeutstilling.

Zeb Bacary Stenseng-molven - 5000,- til kunstutstilling. Utstillingen «Nichts neues im Zoo» handler om hvordan folk lever i bur av tanker, meninger, moral og livsstil. Dette formidles gjennom drømmer, mareritt og en mislykket dagbok. Zeb har allerede avholdt utstillingen i Fredrikstad, men planlegger en ny runde i Oslo.

Fra Zeb Bacarys utstilling «Nichts neues im Zoo»

Hedda Grønhaug - 5000,- til artistprosjekt. Hedda Mae er Hedda sitt prosjekt som artist, låtskriver og vokalist. Musikken sin beskriver hun som leken retropop. Hedda satser for fullt på prosjektet, og er i november oppvarmingsartist på Kakkmaddafakkas i europaturné.

Bildet på toppen av denne siden er av Hedda Mae.

Hedda Mae - «Once You Pop» (GEMS Live Session)

Aida Frantzen - 5000,- til utgivelse av låt. Fra og med januar skal Aiida slippe en ny låt hver måned, og som en teaser kommer «You Need To Leave» i november. Aiida ble uteksaminert fra Berklee College of Music i Los Angeles i mai. Musikalsk er hun inspirert av Aretha Franklin, Dagny, Robyn og Dua Lipa.

Aiida - «Puzzles»

Brita Angeltveithttps://www.trafo.no/profil/73823 - 4000,- til forestilling. «Kva tid-» er en forestilling som på en humoristisk og lettbent måte setter lys på det å være ung og kronisk syk. Forestillingen, som er skrevet av Brita, ble nominert til flere priser under årets Oslo Fringe Festival. Brita er utdannet musikalartist fra Bårdar Akademiet.

Fra «Kva tid-» på Oslo Fringe Festival 2022. Foto: Elias Wingan

Ea Othilde Heimdal Baklund - 5000,- til miksing og mastering av EP. I vinter skal Ea Othilde spille inn sju låter til sin andre EP. Hennes første, som kom i april, fikk terningkast 5 i Stavanger Aftenblad og førte blant annet til at hun ble booket til Øyafestivalen. Musikalsk er Ea Othilde inspirert av Thom Yorke, Elliott Smith og Pixies.

Ea Othilde - «I Couldn’t Be There»

Johanna Warberg-Nilsen - 10 000,- til maleriutstilling. Johanna ønsker at hennes første soloutstilling skal være til ære for bestefaren hennes. Utstillingen skal bestå av flere av bestefarens malerier i akryl og akvarell, kombinert med Johannas tolkninger av disse i tufting (en type veving). Johanna tar en bachelor i Grafisk design og illustrasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Mari Singstad - 4000,- til musikkvideoer. Bergensbandet fucales skal i høst jobbe med den danske fotografen Aleksandra Milanovic. Planen er å lage to caprivideoer, ta en stillbildeserie og lage vlog når turneen deres kommer til København. Av dette skal det bli musikkvideoer til bandets to kommende singler.

fucales live i Bergen Kunsthall (2021)

Hanan Seid - 3000,- til scanning og trykking av kunst. I november skal Hanan delta på et pop-up-marked hvor han skal stille ut og selge kunst. For å kunne gjøre dette, må han først scanne, redigere og printe verkene sine. Hanan, som kommer fra Oslo, er opptatt av å løfte frem afrosentrisk kultur og identitet på den norske kunstscenen.

Til høyre: Verk av Hanan Seid

Emilie Thømt - 5000,- til albuminnspilling. Emilie Thømt, som kommer fra Bodø, men nylig har flyttet til Oslo, planlegger innspillingen av sitt andre album. Målet er å lage et lekent og originalt album med inspirasjon fra dagens populærmusikk. Emilie samarbeider med produsenten Mads Torbjørn Martinsen fra Tromsø.

Emilie Thømt

Neil Zhao - 8000,- til moteshow. 1. desember arrangeres et show for unge mennesker i Oslo som er interessert i samtidsmote og konseptuelt mote. Det vil bli vist 3–5 kolleksjoner i catwalk-format fra uetablerte klesdesignere, samt en kunstperformance og eventuelt et DJ-set. Bak prosjektet står en gruppe klesdesignstudenter.

[Tara Catherall - 7000,- til magasin.](https://www.trafo.no/profil/73800) I sitt sjette nummer skal foto- og kunstmagasinet Sjå utforske temaet «Terreng». Hovedfokuset til Sjå er analog fotografering, og magasinet retter seg mot fotointeresserte i aldersgruppen 19 til 26 år. Redaksjonen holder til i Bergen.

Til høyre: Sjå magasin #5 SUBSTANS

Jørgen Aanensen - 3000,- til fotoprosjekt. Jørgens prosjekt «Spor av mennesker» dreier seg rundt fotografier av steder der en handling er begått. Prosjektet vil hovedsaklig finne sted i Oslo over de neste månedene, og målet er å få laget en fotobok. Jørgen jobber analogt.

Philip Helgar - 5000,- til miks og mastering av EP. Lokal samling har spilt inn fire energiske rockelåter til sin debut-EP, og ønsker nå å få den ferdigstilt. Sjangermessig flyter Lokal samling, som kom sammen på Romerike folkehøgskole i 2018, rundt i et bredt spekter av pop og rock.

Neste søknadsfrist er 1. desember!