Abirami Logendran takker for seg

Publisert 1. mai 2023

Sist oppdatert 1. mai 2023

Abirami Logendran takker for seg etter en måned som GjesteMentor i april. Hun kommer med en siste oppfordring til Trafoister.

News article image

Tusen takk for en fin måned i Trafo som gjestementor.

Jeg må innrømme at jeg ikke visste helt hva jeg gikk til da denne månden startet – hvor ofte er det folk publiserer her? Hvilke uttrykk er mest dominerende? Hvordan henger det sammen med det jeg er omringet av ellers? Det har vært fantastisk gøy å følge med på det dere gjør. Dere arbeider i så mange ulike formater og disipliner, og kombinerer de på interessante måter.

Først og fremst er jeg imponert over hvor modige dere er. Av erfaring er dette alltid skummelt å dele det man arbeider med, selv prosjekter man har jobbet med over lengre perioder og er fornøyd med. Men det er også gøy – når det er der ute så kan andre bli en del av det, tolke det og samhandle med det. Det er også god trening, for det vil alltid være andre som mener noe om det man lager – enten det er publikum, en lærer, en venn eller en kritiker.

Jeg har forsøkt å bare oppleve det dere gjør og kanskje komme med noen subjektive kommentarer. Det har ikke alltid vært enkelt å kommentere og jeg har lært mye av å gjøre det denne måneden. Alle vi tenker og jobber så forskjellig og vi kan aldri vite akkurat hva en annen person har tenkt, hva intensjonen er. Jeg jobber selv med design, foto eller video – også skriver jeg sakprosa. Men å kommentere tekstarbeider som dikt og fiksjon, har vært en lærerik utfordring. Å si noe om et maleri eller en illustrasjon, om behandlingen av farger og strøk, har vært en ny og fin erfaring.

Avslutningsvis vil jeg bare oppfordre dere til å fortsette å publisere og kommentere hverandres arbeider. Ingen av oss jobber i et vakum og vi er alle inspirert av alt vi ser rundt oss. Noen ganger er denne inspirasjonen noe vi er bevisste på og andre ganger ikke. Jeg vil derfor også oppfordre dere til å søke utenfor deres egen sfære, kanskje dra på et museum eller galleri dere ikke har vært på før? Se en film i en sjanger dere vanligvis ikke liker eller gå på biblioteket og bla i noen fotobøker?

Lykke lykke til videre – jeg gleder meg til å følge med på veien deres videre.

Abirami Logendran