November Skutle er månedens TrafoTalent for april

Publisert 16. mai 2023

Sist oppdatert 16. mai 2023

News article image

Fotograf Nora Savosnick kårer November Skutle til månedens TrafoTalent for april. Hun trekker også frem Henrik Haukland Våge og Ingrid Vigerust Kallestad som imponerte denne måneden.

Først og fremst må jeg bare si hvor utrolig gøy det har vært å se, høre og lese alle bidragene dere har delt i løpet av mars måned. Dere har virkelig imponert med deres kreativitet. En stor applaus til alle!

Jeg selv var en aktiv deltaker her på Trafo, og bærer fremdeles med meg vennskapene som ble knyttet i den tiden. Det er utrolig gledelig å se at dere også velger å kommentere og engasjere dere i hverandres verk. Dette fellesskapet rommer en uendelig mengde ressurser og utallige måter å finne inspirasjon på. Med andre ord, fortsett å dra nytte av hverandres kunnskap og forståelse av verden rundt dere!

Med det sagt, er jeg her i dag for å kåre månedens talent. Og vinneren er November Skutle med verket Untitled.

November har i løpet av denne måneden presentert en imponerende serie verk som utforsker en mangfoldig tilnærming til fotografi. Dette vitner om en kreativ utforskning som fortjener å bli feiret. Fortsett å leke, prøve og feile. Det er gjennom slike prosesser at man vokser og oppdager hva som virkelig berører ens hjerte.

Et av bildene November har delt viser en naken kropp belyst av en intens blitz. Det er nært, rått og nesten provoserende. Samtidig bærer det en sårbarhet, smerte og en dyptfølt kraft. Det kan være en manifestasjon av kamp og overlevelse. Hvem er det som har tatt dette bildet? Er det et selvportrett? Spørsmålet om hvem som har tatt bildet blir vevd inn. Under hvilke omstendigheter er bildet tatt, og hvilken aksept har kroppen gitt? Makten mellom fotografen og personen avbildet er ikke delt.

På den annen side har vi vinnerbildet, hvor en annen teknikk og stil kommer til uttrykk. Kroppen er denne gangen tildekket, med ryggen vendt mot oss og individet synker inn i landsket rundt. Dette bildet gir færre spørsmål om hvem som har tatt bilde og lar oss rolig betrakte omgivelsene.

Avstanden mellom betrakteren og personen avildet styrkes av fargevalget og den duse belysningen. Andre elementer som bidrar til denne følelsen av avstand er regnet som drypper rolig ned i vannet rundt personen. I vinnerbildet formidler du også en følelse av rom og sted på en mesterlig måte. Ditt valg om å ta noen skritt tilbake gir meg en følelse av fred og harmoni. Likevel leder alle linjer og bevegelser blikket mot personen i vannet. De ovale sirklene underbygger harmonien og skaper en visuell balanse.

Jeg vil også gi en velfortjent shout-out til Henrik Haukland Våge for musikkstykket Satser (Mastered). Det er tydelig at du har lagt ned mye tid og flid i komposisjonen. Lydene sammen med teksten flyter sømløst sammen og skaper en spennende lydverden med variasjon og dybde. Du inviterer oss på en behagelig reise gjennom dine velkomponerte toner, og det er en glede å lytte og forstå den innsatsen du har lagt ned i arbeidet.

Sist, men absolutt ikke minst, vil jeg fremheve Ingrid Vigerust Kallestads lekne blikk, som vekker minner om Pushwagner. Et av dine bilder, Bella (oppkalt etter Bella), skiller seg ut. Det fanger oppmerksomheten med sin unike estetikk og utstråler en følelse av nysgjerrighet og lekenhet.

Takk til alle som har delt sine verk og bidratt til denne fantastiske samlingen av talent og kreativitet! Lykke til videre!

Nora Savosnick