100 000,- fordelt på 21 prosjekter

Publisert 19. mai 2023

Sist oppdatert 19. mai 2023

News article image

Til søknadsfristen 1. mai kom det inn 88 søknader om til sammen 838 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 100 000,- er fordelt på 21 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Inger Sofia Brox - 3000,- til kunstrosjekt. Inger Sofia holder på med et prosjekt som heter «Oppvask» hvor hun lager en måneds forbruk av skittent porselen. Målet er en utstilling. Inger Sofia er keramiker med utdannelse fra håndtverksskolen Capellagården i Sverige.

Mihka Jovnna Helander - 5000,- til singelinnspillinger. Mihka skal spille inn fire av sine tekster og komposisjoner for utgivelse som singler. Musikken er popmusikk på nordsamisk. Mihka har blant annet deltatt i Sami Grand Prix som ble vist på NRK1 påskeaften 2023.

Mihka Jovnna Helander

Ingaler Borg - 5000,- til kunstprosjekt. Ingaler jobber med et maskespillprosjekt kalt «Notre Dame Service» som skal resultere i fire minuttlange kortfilmer, en fanzine og en portefølje til alle involverte. Ingaler tar en bachelorgrad i kles- og kostymedesign ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Martin Mathisen - 5000,- til albuminnspilling. Bandet Vilda Bojat skal i løpet av sommeren spille inn sitt første studioalbum. De kommer fra Alta og spiller classic rock. Innspillingen skal skje i et hjemmestudio.

Rebecca Fugelli - 5000,- til kleskolleksjon. Neil Zhao, Anna Ringstad og Rebecca Fugelli, som alle studerer klesdesign på Kunsthøgskolen i Oslo, skal produsere en kapselkolleksjon bestående av seks antrekk. Kolleksjonen vil bli vist både som en catwalk og i showroom, og de vil også lage en fotoserie med antrekkene.

Anna Moberg - 5000,- til albuminnspilling. Anna, som er halvt tsjekkisk, skal gi ut sitt debutalbum under artistnavnet Anna Pančenko. Sangene er i pop-jazz-sjangeren, og hun synger og spiller alle instrumenter unntatt trommer og piano. Anna tar en bachelor i låtskriving ved BIMM University i Berlin.

Vilde Stensland Vinje - 5000,- til utstilling. I begynnelsen av juni skal Vilde ha sin første soloutstilling i Oslo. Planen er å lage ein stor kollasj på eit gammelt europakart, basert på hvor hun har reist rundt i Europa. Vilde er for tiden elev ved Strykejernet kunstskole.

Torstein Skaar Einarsen - 5000,- til musikkvideo. Rapperen Torstein ønsker å lage video til sin låt «Nikes« som skal slippes til sommeren. Han er 17 år gammel, kommer fra Bergen og går under artistnavnet Sl1mpack.

Torstein Skaar Einarsen aka Sl1mpack

Linea Brekke-Ellstrøm - 5000,- til forestilling. Med utgangspunkt i egne opplevelser jobber Linnea med en forestilling som også kan hjelpe andre. Hun går dramalinjen på videregående og har drevet med teater i mange år.

Emil Grødeland - 5000,- til filtskulpturer. Emil ønsker å bringe sin surrealistiske malerier av ansikter ut i det tredimensjonale. Dette skal skje i form av filt-/ullskulpturer i menneskelig størrelse. Emil tar en bachelor ved Kunstakademiet i Bergen.

Trine Eiker Selmer-Olsen - 4000,- til tegneserie. Trine er medforfatter på tegneserien «Drainlands» som blir skrevet og illustrert av hennes venninne Ylva. Serien handler om sexisme, homofobi og patriarkatet. Planen er å kontakte et forlag for utgivelse.

Ellida Mathea Hol Meling - 5000,- til innspilling av EP. Ellida holder på å spille inn en EP med egenskrevne låter på Tou Scene i Stavanger. Hun går siste året på musikklinjen ved Vågen videregående og er aktiv i musikkmiljøet i Stavanger og Sandnes.

Marthe Nordgård - 5000,- til danseprosjekt. I prosjektet «Selvrealisert» reflekterer danserne Marthe Nordgård, Polina Ørjavik og Inga Zhong Dæhli Moberg rundt det å alltid skulle prestere bedre, gjøre mest og å være best. Alle tre har utdannelse innen jazzdans fra Høyskolen Kristiania.

Inga Zhong Dæhli Moberg, Polina Ørjavik og Marthe Nordgård

Vilde Saatvedt - 5000,- til teaterforestilling. «Hudsult» er en teaterforestilling som tar for seg vold mot kvinner og utnyttelse av kvinnekroppen. Vilde, som er prosjektleder for «Hudsult», studerer psykologi ved Universitetet i Oslo.

Lars Stensli - 5000,- til maleriutstillinger. Lars skal i løpet av våren og sommeren ha utstillinger både på Nesodden og i Oslo. Totalt regner han med å produsere rundt 40 malerier. Lars har utdannelse fra Det tverrfaglige kunstinstitutt i Bærum.

Lars Stensli - «Jente på sofa med appelsiner, lysestake og flaske» (utsnitt)

Karen Berge - 6000,- til kunstbok. «Avmystifisering av rusavhengighet» er en kunstbok skrevet med tetthet til avhengigheten og skammen som innkapsler den. Boken blir på rundt 60 sider og gis ut i 2–300 håndsydde eksemplarer. Karen fullfører denne våren sin bachelor fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Cornelia Hellgren - 3000,- til fanzine. Cornelia skal lage to fanziner med foto fra forlatte plasser i Trondheim och Göteborg. Fanzinene vil hun legge igjen på plassene og dokumentere hva som skjer med dem. Tema er minner, nostalgi og sentimentalitet. Cornelia tar en bachelor ved Kunstakademiet i Trondheim.

Simen Kristiansen - 4000,- til markedsføring av singel. 26. mai gir Simen Steinklev og Ladnera ut singelen «Siden lenge siden». Den skal lanseres med tre promovideoer, en canvas til Spotify, fem pressebilder og bakom-innhold til TikTok. Simen Steinklev er en rapper fra Arendal.

Bildet på toppen av denne siden er av Simen Steinklev og bandet hans. Foto: Johannes Laukvik Nannestad.

Gaute Lykseth - 5000,- til EP-innspilling. De to 17-åringene i Krokodiles planlegger å følge opp fjorårets debutalbum med en EP på fem låter. Siden debuten har bandet fått management og bookingagent. Innspillingen skal skje i studioet til Charlie Skien i Bergen.

Krokodiles - «French Girls»

Nayana Juliette Syed - 5000,- til forestilling. En gjeng kvinnelige skuespillere jobber med forestillingen «Peak Performance». Sketsjekompendiet, som er inspirert av revysjangeren, skal vises fire ganger på Scenehuset i Oslo 25.–28. mai. Gjengens mål er å få flere jenter på scenen.

Leon Farstad - 5000,- til utstilling. Sammen med David Gunneng skal Leon lage en installasjonsutstilling på kafeen Göteborg i Oslo. Meningen er å lede betrakteren inn i en verden av farger og mystikk. David og Leon er begge elever ved Prosjektskolen i Oslo.

Neste søknadsfrist er 1. juni!