Vinnerne av "Galskap"-konkurransen

Publisert 29. juni 2023

Sist oppdatert 29. juni 2023

News article image

Kunstner Maria Pasenau bryter reglene og kårer TO vinnere av konkurransen “Galskap”. “Ulven har kommet” av Leon Schuddeboom og “Putas!” av Aurora Pambianchi vinner begge stipend på 5000 kr.

Jeg er overveldet over nivået på deltagerne. Jeg merker jeg blir stolt over bidragene og kjenner på en myldrende kreativitet etter å ha skrollet, lest, sett og hørt.


Det var flere ting som traff meg og fikk meg til å kjenne meg i live. Sjampoflaskene i bilde til Andrea Storm-Syslak fikk meg til å tenke på den gangen jeg bodde i kollektiv, og de surrealistiske tingene som skjer med samboerskap med venner og bekjente.


Jeg kan ofte kjenne meg som den grønnbleke figuren som Frøya Mork har malt i akryli “Uklart”. Fargene og de dansende skyggene i bakgrunnen gjør maleriet deilig drømmeaktig og de sørgelige tonene blander seg med gode følelser fra min side.
Da jeg så det originale ordførerkjede til November Skutle ble jeg både glad men også stolt på en rar måte, selv liker jeg veldig godt når både prevensjon, mens og tilbehør/assesories som kvinner må forholde seg til daglig men allikevel fortsatt er ganske taboo blir presentert i kunst av kvinner selv. Dette er viktig og noe jeg aldri blir lei av, jeg ser ett utrolig mot i November sitt verk som jeg beundrer.

Når det kommer til å plukke ut vinner, syns jeg ikke dere gjorde det noe lett for meg. Som tidligere sagt, er nivået skyhøyt og jeg må bøye meg i støvet for dere! Men det var 2 deltagere jeg ikke klarte å slutte å tenke på: Den første ble jeg veldig nysgjerrig på og den andre satte seg på hjernen min. Jeg vet ikke om jeg får lov av Trafo til å velge ut 2 vinnere, men jeg tenker jo at en galskapskonkurranse skal både bryte normer og regler, eller skal den ikke det?

Jeg vil gjerne gi både “Putas!” av Aurora Pambianchi og “Ulven har kommet av Leon Schuddeboom” delt førsteplass i galskapskonkurransen.

Når det kommer til Putas! Ble jeg slott i bakken av nysgjerrighet og inspirert til å gjøre endringer i mitt eget virke, jeg ble fylt av energi og nysgjerrig på fremtiden.

Putas!” av Aurora Pambianchi

Den andre vinneren, Ulven har kommet, har jeg hatt på hjernen siden jeg hørte den, den festet seg og forble en låt jeg sang på hele uken. Jeg begynte å se for meg Leon Schuddeboom sin påbegynte karriere og ble glad for at jeg fikk høre den mystiske fengende musikken i en tidlig alder.

“Ulven har kommet” av Leon Schuddeboom.

Tusne takk igjen, jeg er smigret over alle bidragene og ønsker dere alt godt!

Maria Pasenau