Sigve Knutson er gjestementor i september

Publisert 1. september 2023

Sist oppdatert 1. september 2023

News article image

Kunstner Sigve Knutson er gjestementor på Trafo i september. Han oppfordrer til å dele verk i høyt tempo.

Hvem er du?
Hei jeg er Sigve Knutson.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
Jeg arbeider innen materialbasert skulptur med særlig fokus på tre, metall og keramikk. Jeg tar ofte utgangspunkt i teknikk, materiale eller verktøy når jeg lager mine arbeider. Gjennom mange års erfaring har jeg lært meg at å stole på en magefølelse ofte leder til interessante resultater.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Jeg tror jeg kan lære bort og kommentere på litt råe, intuitive uttrykk og kanskje utfordre dere til å prøve noen nye retninger som jeg ser skjuler seg i tidligere arbeider. Jeg bruker aktivt tegning som et verktøy for å utforske utrykk og former. Jeg verdsetter kvaliteter som intuitivt, ekte, rått og kan ofte like arbeider som ikke har tatt en evighet å lage.  Jeg har gått musikklinje, Bachelor i design , og master skulptur/ formgiving. Gjennom mitt studieløp har jeg ofte fått mest ut av kommentarer fra lærere med ulik bakgrunn fra det som jeg selv har studert. Så jeg håper at jeg kan inspirere selv om kategorien jeg arbeider med ikke er den samme som det du er interessert i.

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Jeg gleder meg til å bli kjent med utrykkene dere har i arbeidet. Jeg mener at det viktigste er å fortsette å arbeide frem nye resultater hele tiden. Så det å være ukritisk til seg selv, lage arbeider og å poste det på denne siden i et høyt tempo vil jeg virkelig oppfordre til. Jeg gleder meg :)