Månedens TrafoTalent for september er Karsten Benjamin Ekhougen Larsen

Publisert 18. oktober 2023

Sist oppdatert 8. november 2023

News article image

Abirami Logendran kårer Karsten Benjamin Ekhougen Larsen til månedens TrafoTalent for september. Hun trekker også frem verk av Christina Sundlo og Andrea Storm-Syslak som hun likte godt.

Det har ikke vært en enkel oppgave å plukke ut månedens TrafoTalent. Det har vært gøy å se gjennom alle bidragene, hvor forskjellige og sammensatte de er. Men jeg har kåret en vinner, og det er bidraget til Karsten Benjamin Ekhougen Larsen, "The Most Moving Piano Piece You Will Ever Hear": 

 

Video: "The Most Moving Piano Piece You Will Ever Hear"

Tittelen på dette bidraget vakte umiddelbart min nysgjerrighet, og jeg ble fullstendig overrasket! Med et ordspill som utgangspunkt, er denne korte snutten både leken og humoristisk, samtidig som den bærer en dypere vekt. Den dype lyden som oppstår når gulvet dirrer, gir lydbildet en nærmest bassaktig klang. Det innledende knirkende, nervepirrende lyden gjør at man begynner å spekulere om dette er et eksperimentelt lydverk. Men når personen som flytter på et piano kommer inn i bildet, får hele videoen ny mening. Samspillet mellom lyd, tittel og bilde fungerer svært godt.

Den ubehagelige lyden, personen som tydelig blir dyttet bakover av motstanden fra pianoet - det massive instrumentets tyngde, kanskje som en symbolsk representasjon av livets motstand, gjør dette til et forbausende kreativt bidrag.

Gratulerer!

Christina Sundlo - "Tunell"

Jeg vil også trekke fram et par andre talenter jeg likte svært godt. Christina Sundlo sitt fotografi "Tunell". Det er et veldig fint arbeid. Det funker bra at den mørke forgrunnen blir delvis opplyst av sollys og grøntområdet i enden av tunnelen. Skråtaket øverst i bildet og de ulike geometriske formasjonene i bildet gjør dette til en fin komposisjon. 

Andrea Storm-Syslak - Desorienterte Delfiner

Også her er det komposisjonen i bildet som imponerer meg. Repetisjonen av delfinene viser at fotografen har spottet et interessant motiv i hverdagslige omgivelser. 


Tekst: Abirami Logendran