102 000,- fordelt på 20 prosjekter

Publisert 20. oktober 2023

Sist oppdatert 20. oktober 2023

News article image

Til søknadsfristen 1. oktober kom det inn 114 søknader om til sammen 1 040 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 102 000,- er fordelt på 20 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Elise Olsen - 5000,- til mastering av plate. Elise skal mastre sin debutplate «Love as I Know It» som gis ut 21. juni 2024. Platen består av 7 låter  i et moderne, nordisk singer-songwriter sound som skildrer et vaklende og urbant kjærlighetsliv. Elise har studert ved kandidat-studiet i musikkpedagogikk ved Norges Musikkhøyskole.

Mats Kastellet - 5000,- til dokumentarkortfilm. Filmen som har arbeidstittelen «Offentlig trussel» skal bli en 5 til 7 minutter lang dokumentar om det norske skateboard-forbudet på 80-tallet. Den vil bestå av intervjuer, rekonstruksjoner og nyhetsklipp fra perioden. Mats kommer fra Stavanger og studerer for tiden ved MetFilm School i London.

Thea Ellingsen Grant - 5000,- til filming av konsert. Thea ønsker å dokumentere sin debutkonsert som soloartist på film. Konserten finner sted 26. oktober på Spriten Kunsthall i Skien og vil bestå av materiale fra hennes kommende album «Water and Dreams». Thea er musiker, vokalist, komponist og produsent.

Thea Grant

Chanel Kofa - 5000,- til innspilling, miks, master og distribusjon av album. Chanel ønsker å spille inn og gi ut 9 eller 10 av låtene sine til en albumutgivelse. Sjangermessig spenner låtene over alt fra afrobeat og dark trap til elektro og ballader. Chanel kommer opprinnelig fra Liberia.

Ingrid Saga Andersen - 5000,- til lydtekniker til fullføring av album. Ingrids debutalbum, som har arbeidstittelen «Please Bring the Sun», er skrevet under studier ved Berklee College of Music i Boston. Musikken er en blanding av singer/songwriter-stil og jazz. Noen av låtene er produsert av den Grammy-vinnende produsenten Larry Klein.

Chai Saeidi - 5000,- til fotoprosjekt. Chai har de siste årene dokumentert det såkalte Ballroom-miljøet i Europa, og ønsker nå gjøre det samme på Fillippinene. Ballroom er en subkultur av LHBTQ-miljøet. Chai studerer ved Kunsthøgskolen i Oslo. Målet er å lage en bok i løpet av 2023–2024.

Bildet på toppen av denne siden er av Chai Saeidi.

Hermann Hestbek - 5000,- til turné. 16. til 23. oktober skal jazztrioen Rundmo spille materiale fra sitt nye album for publikum rundt omkring i Norge. «Jazz på madrass» er et konseptalbum om søvn. De tre musikerne studerer musikk i Levanger, Trondheim og Kristiansand.

Rundmo

Ayan Abdi - 5000,- til kortfilm. Ayans film «Who Knows the Future» skal handle om en kvinne som veileder ungdommen i sitt nærmiljø. Historien blir en påminnelse om at kvinnelig lederskap ikke er begrenset til tradisjonelle arenaer som skole og hjem. Ayan kommer fra Oslo og har utdanning innen pedagogikk.

Benjamin Haavelsrud - 5000,- til miks og mastering av singel. Amiright er et nyoppstartet band bestående av studenter fra Norges Musikkhøgskole. De skriver poplåter med inspirasjon fra Laurel Canyon-scenen i California på 60- og 70-tallet, samt soul og R&B fra 2000-tallet. I september spilte de inn fem låter i Athletic Sound i Halden.

Amiright

Mari Qviller - 5000,- til video-dikt. «AFAB», som betyr betyr «Assigned Female At Birth», skal bli et video-dikt på 30 minutter om dissonansen mellom hvem du er og hvem du ble oppdratt til å bli. Fem mennesker vil iscenesette seg selv gjennom linsen av sin egen telefon i én måned. Det ferdigstilte prosjektet skal kunne brukes som en samtalestarter rundt kjønn, seksualitet, utenforskap og forventinger.

Ragnar Farsjø - 5000,- til miksing og mastering av album. Det eksperimentelle rock/metal-bandet Wickd fra Drammen er 2/3 på vei med et prosjekt som til slutt vil bestå av 11 låter. For å få best mulig lyd ønsker de å bruke profesjonelle lydteknikere til miksing. Wickd har over tid etablert et publikum gjennom gratis konserter rundt om på Østlandet.

Johannes Vang - 4500,- til dokumentarfilm. Med utgangspunkt i Fosen-opprøret, skal «Kampen om fjellan» bli en dokumentar om hvordan urfolks rettigheter gang på gang har blitt krenket av den norske stat, og hvordan dette påvirker unge samers tillit til statsapparat og rettsvesen. Johannes er en samisk dokumentarfilmskaper bosatt i Bergen.

Oda Sundgot - 5000,- til kunstprosjekt. Sammen med Gwendolyn Schmittmann jobber Oda med å lage kostymer fra napoleonskrigene. Prosjektet er et rammeverk for å utforske ideer om maskulinitet og femininitet sett gjennom et skeivt perspektiv. Oda har en bachelor i grafisk design og Gwendolyn studerer motedesign.

Tidligere arbeider av Oda

Eva Hansen Sjøvold - 7500,- til utstilling. Eva skal ha separatutstilling i det gamle Munch-museet. Hun bruker maleriet til å portrettere sin omgangskrets og den skeive subkulturen hun er en del av, og opplever at hun har et slektskap med Munch. Denne utstillingen blir den første hun har arrangert selv.

Sebastian Kiil - 5000,- til EP. På EP-en «Won’t Slip in this Rain» forteller Sebastian fra Oslo sin historie som en ung, homofil mann i et kjærlighetsforhold hvor den ene parten ennå er i skapet. EP-en vil bestå av seks sanger. Den blir Sebastians første utgivelse.

Benedikte Kløw Askedalen - 5000,- til turné. Føyka er en nyetablert reaksjons-improvisatorisk trio bestående av Marie Firing Lemme, Linn McDonald og Benedikte Kløw Askedalen. De planlegger nå sin første juleturné med en samling julekvad i både improviserte og komponerte arrangement. Turneén gjennomføres 7.–12. desember.

Føyka

Lisa Billander - 5000,- til tidsskrift. Tidsskriftet «Tekst1» er et samarbeidsprosjekt mellom studenter fra Universitet i Oslo og studenter og alumni fra Kunsthøgskolen i Oslo. Utgangspunkt skal være et sitat utvalgt av redaksjonen som bidragsyterne kan tolke gjennom illustrasjon, tekst, fotografi eller lignende. Første utgave lanseres 24. november.

Sol Isak Schackt - 5000,- til teaterforestilling. «Da alle forsvant» er en forestilling skrevet og spilt av ungdom som holdes den siste uken i april på Kulturhuset i Tromsø. Stykket handler om en gruppe ungdommer som plutselig befinner seg i en verden hvor alle andre har forsvunnet. Sol, som er produsent, går dramalinjen på Kongsbakken videregående.

Ahmed Din - 5000,- til musikkvideo. Ahmed er en artist fra Haugenstua i Oslo som nå setter sammen sin debut-EP. Videoen til den første singelen, den harde rap-låten «Jeg har det», har som budskap at man skal være seg selv uten filter. Til å hjelpe seg med videoen har Ahmed fotografen Selma Haaland og videografen Tuley Muang.

Nana Umetani Schulze - 5000,- til utstilling. Med utgangspunkt i en anime-sex-dukke, planlegger Nana en utstilling som utforsker virkelighetsflukt og fremmedgjøring. Utstillingen vil være et installativt arbeid som skaper narrativ gjennom tekst, lyd og readymades. Nana er bachelor-student ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Neste søknadsfrist er 1. november!