Unnveig Aas er gjestementor for februar

Publisert 1. februar 2024

Sist oppdatert 1. februar 2024

News article image

Musiker og forfatter Unnveig Aas er gjestementor for februar. Unnveig har selv vært aktiv på Trafo og håper hun kan inspirere til videre utforskning.

Hvem er du?

Godt spørsmål! Jeg heter Unnveig, og er musiker og forfatter.  Jeg har utdanning fra blant annet Skrivekunstakademiet i Bergen og Forfatterstudiet i Bø.

Jeg har utgitt tre album; «Old Soul» (2017), «Young Heart» (2019) og «Phases» (2022). Og tre poesibøker: «Mannen er vakker fra livet og opp» (2014, skrevet sammen med Linda Utstøl), «Vi var enige om noe» (2018) og «Sommeren, 2000» (2023). Har spilt konserter i både inn- og utland, og var nominert til Spellemannspris i 2020.

Albumcover fra "Phases"

 

Hvilke uttrykk er det du jobber med?

Først og fremst tekst.  Jeg skriver poesi og prosa på norsk, og låter på engelsk.

Men jeg er interessert i flere kunstuttrykk. Både fotografi og videokunst er jo også ofte en del av å være musiker nå til dags, og jeg har hatt kunstnerisk regi på albumcover og videoer jeg har laget.  I tillegg til at jeg driver en del med foto selv. Har blant annet tatt fotografiet på forsiden av min nyeste bok.  

"sommeren, 2000" av Unnveig Aas

 

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?

Jeg håper jeg kan komme med gode råd og konstruktiv kritikk for hvordan de kan gjøre arbeidene sine bedre, eller i alle fall tenke mer rundt dem. I tillegg håper jeg at jeg kan inspirere til videre utforskning. Det sistnevnte er nok aller viktigst for meg. Jeg var selv aktiv på Trafo da jeg begynte å utforske kunst - tilbakemeldingene og tipsene fra både etablerte kunstnere og andre medlemmer inspirerte meg veldig til å fortsette. Kunst handler jo om deling, utforskning og eksperimentering, og ikke at man skal bli dritgod i det man gjør med en gang.


Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?

Jeg har jo aldri vært gjestementor før, så jeg er usikker på hva jeg forventer. Så først og fremst gleder jeg meg masse til å se, høre og lese hva unge kunstnerspirer holder på med for tida! 

 

tekst av Unnveig Aas