100 000,- fordelt på 21 prosjekter

Publisert 24. april 2024

Sist oppdatert 24. april 2024

News article image

Til søknadsfristen 1. april kom det inn 121 søknader om til sammen 1 120 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 100 000,- er fordelt på 21 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene.

Sakib Saboor - 5000,- til fotoprosjekt. I 2019 opplevde norsk-pakistanske Sakib at en serie analoge fotografier han hadde tatt i Pakistan ved et uhell ble dobbelteksponert sammen med bilder tatt i Norge. Nå skal han videreutvikle serien under tittelen «Planlagte flettet minner». Prosjektet stilles ut på Fotografiens hus i Oslo våren 2025.

Madeleine Buer - 5000,- til musikerhonorarer. Madeleine holder på å planlegge konserten som skal markere utgivelsen av hennes debut-EP «Green Space», og ønsker å kunne betale musikerne sine etter standardsatsene. Madeleine lager musikk inspirert av artister som Bon Iver, Cleo Sol, Taylor Swift og SAULT.

Madeleine Buer. Foto: Matilde Sunde Solsvik

Brede Sørum - 5000,- til mastering av album. Kvartetten Schemes har spilt inn syv låter som de ønsker å få mastret. Masteringen gjøres av Karl Klaseie i Øra Mastering og låtene gis ut under tittelen «Classical Contemporary Jazz» på Jazzland Recordings 1. november 2024. Schemes er en norsk-dansk jazzkvartett med base i Trondheim.

Heidi Kvelvane - 2000,- til konsertskjorter. Duoen Bankvelv ønsker å sy sine egne skjorter til bruk på konserter. Skjortene skal være bunadsinspirerte i stoff, men med friere fargemønstre for å stå i stil med duoens musikk. Bankvelv består av Heidi Kvelvane og Symre Taugbøl Bang. Sammen blander de norsk folkemusikk med fri improvisasjon og jazz.

Bildet på toppen av denne siden er av Bankvelv.

Silje Brekke - 5000,- til innspilling av album. Silje, som går under artistnavnet Ejlis, er klar til å spille inn sitt debutalbum for utgivelse våren 2025. Hun kommer fra Valdres, og blander dialekt, hardingfeler og langeleik med moderne beats. For tiden studerer Silje populærmusikk ved Høyskolen Kristiania.

Ejlis

Emilia Stajer - 5000,- til albuminnspilling. Emilia planlegger å spille inn sitt debutalbum i Kongshavn Studios utenfor Kristiansand 14.–16. juni. Emilia, som tar en bachelorgrad i utøvende rytmisk musikk ved Universitetet i Agder, beskriver musikken sin som alternativ visepop, med utgangspunkt i myke pianokomposisjoner og nære, norske tekster.

Ola Lømo Ellingsen - 5000,- til innspilling, miksing og mastering av album. 19.–20. juni skal bandet Monstera spille inn sitt andre album i Kapsel Studio i Oslo. Monstera består av seks musikere som søker å kombinere jazz og improvisasjon med referanser til klubbmusikk, house og drum’n’bass.

Monstera

Alexander Johnsen - 5000,- til pilot/kortfilm. Alexander skriver på sin første tv-serie, og ønsker å lage pilotepisoden/kortfilmen «Politikerspirer» som et steg i prosessen med å få serien realisert. Alexander er utdannet filmregissør fra Høyskolen Kristiania i Oslo.

Anastasiia Romanova - 5000,- til utstilling. I januar 2025 skal Anastasiia vise utstillingen «Speil», som består av installasjoner og forskjellige typer billedkunst, i Larvik. Anastasiia er flyktning fra Donetsk-regionen, og et av målene med utstillingen er å samle inn midler til forsvaret av Ukraina.

Anastasiia Romanova

Viola Solberg - 5000,- til kunstprosjekt. Violas prosjekt «Sidesporet» forteller historien om en mor-datter-relasjon og det å vokse opp. Verket, som skal presenteres på festivalen Open Out i Tromsø i september, består av fotografier tatt av Violas mor kombinert med hennes egne analoge tegninger. Viola tar for tiden en bachelor ved Kunstakademiet i Tromsø.

Elan Nicolai Abraham Geelmuyden - 5000,- til forestilling. Sammen med skuespilleren Mathias Hansen og komponisten Øyvind Lunde jobber Elan, som selv er skuespiller, med en forestilling basert på norske sagn. Seks såkalte larva-masker kommer til å sentralt i forestillingen. Elan er nyutdannet frilanser fra Nord universitet.

Reidun Ottersen - 5000,- til innspilling av album. Reidun er klar for å spille inn sitt debutalbum «Relasjonsorkester» i Kongshavn studio i Kristiansand. Musikken beskriver hun som en blanding av visepop og folkemusikk med innslag av improvisasjon. For tiden tar Reidun en master i låtskriving ved Universitetet i Agder.

Maja Ja Jansen - 5000,- til utstilling. I perioden 29. mai–9. juni skal Maja vise utstillingen «I Never Left My Childhood Bedroom» i Prosjektrommet ved Gamle Munch Kunsthall i Oslo. Utstillingen vil bestå av verker innen maleri, video, skulptur og tekstil. Maja tar for tiden en bachelor i kunst og formidling.

Maja Ja Jansen

Veslemøy Miranda Frengstad - 5000,- til danseforestilling. «The Lick of Beginning to Know You Don’t Know» skal bli en danseforestilling av Veslemøy M Frengstad, i samarbeid med scenograf Vilde Jønland og musiker Heida J. Mobeck. Visning planlegges på DansiT i Trondheim i november. Veslemøy er utdannet dansekunstner fra Universitetet i Stavanger og Stockholms Konstnärlega Högskola.

Julie Berge Westreng - 3000,- til markedsføring av kortfilm. En gruppe unge filmskapere fra Viken har nettopp produsert en ambisiøs fantasy-kortfilm med tittelen «Aerindor; The Silent Sacrifice». Nå ønsker de å sende filmen til et stort antall filmfestivaler rundt i verden. Gruppen har som mål å jobbe fulltid med film.

Filmplakat til «Aerindor; The Silent Sacrifice»

Samir Dirie - 5000,- til miksing og mastering av låter. Samir har spilt inn fire–seks låter han ønsker å ferdigstille for utgivelse. Samirs hovedprodusent sier at det er «fascinerende å se hvordan Samir utforsker og eksperimenterer med ulike musikalske sjangre uten å begrense seg. Han er en ekte og autentisk artist som skaper musikk fordi det gir ham glede.»

Johanne Juel - 5000,- til danseforestilling. «There Must Be a Lace» er en danseforestilling som setter aktuelle temaer opp mot historien. Sentralt i forestillingen står ansiktsdekkende blondemasker og estetiske elementer fra barokken og 1800-tallet. Bak prosjektet står en gruppe på fem dansere som alle fullfører bachelor i jazzdans ved Kunsthøgskolen i Oslo dette semesteret.

Clara Penzo-Fasting - 5000,- til kortfilm. «Kanskje alene» er en personlig film om isolasjon og hvordan komme seg ut av det. Clara har så langt skrevet manus, funnet skuespillere, sett ut locations og fått tilgang på utstyr. Hun mener at dette er et prosjekt som kan løfte mange unge, kreative mennesker.

Lars Ystebø - 5000,- til innspilling av live-EP. Indierock-bandet Of All Things har lyst å leie kjelleren i St. Paul-kirken i Bergen for å spille en live-session, samt å gjøre akustiske versjoner av låtene sine utendørs. Meningen er å samle innspillingene på en EP. Of All Things var Månedens urørt på P3 juli 2023.

Of All Things. Foto: Kim Erlandsen/NRK P3

Vera Moi - 5000,- til bronseskulpturer. Vera jobber med bronseavstøpninger av hverdagslige objekter som i sin originale form er av skrøpelige materialer som tynn plast eller trefinér. Prosjektet har arbeidstittelen «Det holdbare i det skjøre». Vera samarbeider med bronsestøperiet Konstnärnas kollektivverkstad i Göteborg.

Ingrid Leinum Stormoen - 5000,- til kortfilm. Ingrid er produsent for kortfilmen «9 måneder», som utforsker temaer knyttet til fertilitet, helseutfordringer og forholdsdynamikk. Brage Norløff Grindeland og Kjetil Heimdall er manusforfattere, og sistnevnte står også for regi. Innspillingen skjer i løpet av april.

Neste søknadsfrist er 1. mai!