Synne Maria Lundesgaard er Gjestementor for mai

Publisert 1. mai 2024

Sist oppdatert 1. mai 2024

News article image

Kunstner Synne Maria Lundesgaard er Gjestementor i mai. Synne ser fram til en måned fyllt av refleksjon og inspirasjon.

Hvem er du?

Mitt navn er Synne Lundesgaard; jeg er dansekunstner, filmskaper og kostymedesigner. Jeg jobber både skapende og utøvende som frilanser, og har en  interdisiplinær praksis, hvor designelementer står sentralt i mine verk. For tiden har jeg base i London, og arbeider både i Storbritannia og i Norge. Jeg identifiserer som skeiv og LGBTQ+, noe som står sentralt i min kunsteriske tilnærming. 

 

 

Hvilke uttrykk er det du jobber med?

Med bakgrunn i dansekunst, ankrer arbeidet mitt ofte i bevegelse og kroppsuttrykk. Samtidig opplever jeg kunstneriske kategorier som flytende, og inspireres av og skaper på tvers av kunstformer. For eksempel, står fortellinger, ord og språk sentralt i min prosess; det inspirerer meg og fungerer som et rammeverk til arbeidet mitt. Jeg ønsker at mine kunstneriske uttrykk oppleves nesten som dikt - lekent i formen, rike i assosiativt billedbruk, både subtile og dramatiske, og tillater den som ser på til å føle personlig eierskap til mitt arbeid.

 

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?

Som mentor hos Trafo, ser jeg frem til å dele mine perspektiver, assosiasjoner og tanker med unge, aktive kunstnere. Jeg håper å kunne føre Trafo-kunstnernes kreative utforskning videre, gjennom å vise til nye kunstnerskap og inspirasjonskilder som er relevante til deres verk; jeg håper å kunne være del av å åpne opp og utvide perspektivet Trafo-kunstnerne har på eget kunstnerskap og potensiale i løpet av måneden her.

 

 

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?

Jeg sitter ikke med en rekke forventninger, men jeg gleder meg til å møte en rekke spennende talenter; jeg ser frem til en måned fylt med refleksjon rundt kunst - og å selv kunne bli inspirert til å utvide mitt kunstneriske uttrykk og arbeid.

 

Synne sin nettside