Synne Maria Lundesgaard takker for seg

Publisert 1. juni 2024

Sist oppdatert 1. juni 2024

News article image

Kunstner Synne Maria Lundesgaard takker for sin tid som gjestementor i mai. De oppfordrer alle til å bruke Trafo som et middel for individuell og kollektiv kunstnerisk utvikling.

I mai har jeg hatt gleden av å være gjestementor her på Trafo: Jeg vil begynne med å si takk til alle dere som har delt kunstverkene deres den siste måneden - det er både modig og generøst å dele dette med omverdenen! Denne måneden har vært fylt med kreativ inspirasjon for meg, og det har vært både givende og tankevekkende å få innsikt i så mange kunstneriske prosesser.


I løpet av denne måneden, har jeg gjort meg en rekke refleksjoner rundt hva som gir oss næring for å utvikle kunstnerskapet vårt. Spesielt kom jeg til å tenke på mytologien rundt det "kunstneriske geniet”, og noe jeg nylig oppdaget om de store personlighetene i kunsten; tenk Picasso, Dalí, Bourgeois og Warhol osv. Det disse har til felles er ikke nødvendigvis et medfødt gudegitt talent (selv om det hjelper) - men at disse individene har omgitt seg og tatt del i kunstneriske nettverk av likesinnede venner, bekjente, rivaler og kollegaer (og folk som surfer på Trafo.no?); andre kreative som de kan diskutere idéene sine med, bli inspirert av og få tilbakemelding fra. Som del av et miljø definert av engasjement og interesse for den kunstneriske prosessen, i kombinasjon med hardt arbeid over tid, har disse kunstnerne produsert banebrytende verk vi i dag alle kjenner til og beundrer. Trafo minner meg om disse miljøene, gjennom å være en plattform for idéutveksling og tilbakemelding. Jeg synes det er spennende å se så mange unge kunstnere bruke denne muligheten for kreativ utvikling, dybde og ekspansjon i deres kunstnerskap! Jo mer vi engasjerer oss i det kreative arbeidet - både vårt eget og andres - jo rikere og mer nyskapende blir kunstverdenen.


Jeg håper dere fortsetter å tro på og dele arbeidet deres med omverdenen. Jeg oppfordrer alle til å fortsette å bruke Trafo som et miljø som bygger opp under dere og andres kunstnerskap, og som en ressurs for individuell og kollektiv kunstnerisk utvikling! Fortsett å jobbe, fortsett å produsere og fortsett å ta sjanser innen eget kunstnerskap. Takk for det dere har delt i mai, og jeg gleder meg til å se hva dere skaper i fremtiden. Vi sees!