Kim Reenskaug er gjestementor for juni

Publisert 1. juni 2024

Sist oppdatert 1. juni 2024

News article image

Musiker og komponist Kim Reenskaug er gjestementor for måneden juni. Han ser frem til å bli kjent med interresante nye kunstnerskap og utveksle erfaringer.

Hvem er du?

Jeg heter Kim Reenskaug, jeg er 34 år, og bor nå på Songe i Tvedestrand kommune. Jeg jobber som musiker og komponist, og driver også en kunstnerresidens på Solbakken der jeg bor med min samboer Synne. Jeg har tidligere bakgrunn fra å studere sosialantropologi, jobbe som ungdomsarbeider og har mye erfaring fra å jobbe med UKM (Ung Kultur Møtes).

foto: Synne Sanden

Hvilke uttrykk er det du jobber med?

Jeg jobber hovedsakelig med musikk. Jeg arbeider mye i studio og produserer også for andre artister, men hovedvekten av det jeg gjør er min egen musikk, og komposisjon til scenekunst, dans og teater. Jeg samarbeider med scenekunstner Corentin JPM Leven og har laget musikken til hans forestilling "Birds of Ill Omen". Jeg jobber også mye med scenekunstner og filmskaper Hamid Waheed og laget musikk og fremførte på scenen i hans forestilling "Taking Root". Ellers har jeg laget musikk til barneteater med Det Norske Foss-kompaniet og lydinstallasjon for Tønsberg og Færder bibliotek.
I musikkfeltet jobber jeg med elektronisk musikk, ambient, improvisasjonsmusikk, eksperimentell rock, artpop m.m.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?

Jeg tror jeg kan gi noen nyttige innspill som går på tverrfaglighet, viktigheten av samarbeid, brede perspektiver på tvers av kunstnerisk retning og tematikk. Jeg ønsker å hjelpe med å bygge opp selvtillit og støtte unge kunstnere i den sårbarheten som er iboende i å dele sitt arbeid, enten det er ferdige verk eller tidlige skisser


Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?

Mine forventninger er å få et unikt innblikk i hva Trafo's medlemmer holder på med, bli kjent med interessante nye kunstnerskap, og utveksle erfaringer. Jeg håper at jeg som gjestementor kan bidra til å skape noen meningsfulle samtaler, som stimulerer til videre utforskning!