129 000,- fordelt på 26 prosjekter

Publisert 18. februar 2025

Sist oppdatert 19. februar 2025

News article image

Til søknadsfristen 1. februar kom det inn 170 søknader om til sammen 1 560 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 129 000,- er fordelt på 26 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Vegard Bjørsmo - 5000,- til mastering av EP. Vegard er klar for å mastere EP-en «Arvvis eai oidno gatnjalat»/«Ingen tårer i regnet». EP-en vil være den første større utgivelsen til det nyetablerte musikkprosjektet Vegard, og skildrer hvordan det er å være ung, samisk og skeiv. Vegard har tidligere blant annet laget musikken til NRK-serien «Oro jaska – Hold kjeft».

Vegard

Lea Brekke Hordvik - 5000,- til kunstprosjekt. Da Lea kjøpte et brukt kamera i Praha, fant hun flere bilder fra en ukjent families ferietur. Hun gjenskapte to av menneskene, en mann og en dame i 40-årene som soler seg, i akryl på lerret, skar dem ut og festet dem på planker som «pop-up»-figurer. Arbeidet «Granca 2009» skal vises på Østlandsutstillingen. Lea tar en bachelor ved Kunstakademiet i Oslo. 

Gloriya Talebi - 5000,- til tekstilprosjekt. Med utgangspunkt i persiske tepper og sin egen families bilder fra Iran, jobber Gloriya med et tekstilprosjekt hvor hun kombinerer personlige minner med mytologiske og symbolske elementer. Gloriya studerer billedkunst ved Kunsthøgskolen i Oslo.

«The Pillion Passenger» (2024) av Gloriya Talebi

Tuva Farstad Åse - 5000,- til dokumentarfilm. Tuva har begynt på utkast til en dokumentar om drapet på 6 år gamle Kim Eirik Samela Farstad, som skjedde på Smøla i 2000. Kim Eirik var barnet til Tuvas grandtante og familien ble dypt preget av saken, men har aldri snakket om den. Tuva er student ved Oslo Fotokunstskole.

Sofie Tveitnes - 1000,- til kunstprosjekt. Kunststudenten Sofie har det siste året jobbet mye med det å puste som tema. Ideen hennes er å ta i bruk luftpumper, som programmeres via mikrokontrollere, for å blåse opp og ned oppblåsbare skulpturer i gjennomsiktig plast, og slik få det til å se ut som om skulpturene puster.

Sanyu Nsubuga - 7000,- til konserter. Vinteren 2025 følger Sanyu opp utgivelsen av sin debut-EP med 16 konserter i ulike land. Til én av konsertene ønsker hun å leie en fotograf og til to vil hun ha en lydtekniker. Både live og på EP-en kombinerer Sanyu og bandet hennes akustisk instrumentering og vokale harmonier med elektroniske virkemidler.

Sanyu - «You Don't Hear It (Do You?)» (2024)

Markella Assimakis - 5000,- til innspilling av to låter. Gresk-norske Markella ønsker å spille inn låtene «Apathy» og «If I Stop I’ll Feel It» til debutalbumet som skal komme våren 2026. I musikken hennes møtes nordisk, synthbasert pop og greske elementer i form av språk, folketoner og klangfarger. Markellas fire første singler har passert 2,3 millioner avspillinger kun på Spotify.

Markella

Magnus Steinslid Wetås - 4000,- til konserter. Minerva er en elektronisk musiker som for det meste sitter alene i sitt studio og lager lydlandskaper. Nå skal han ta med seg sine verk til scenen i en kombinasjon av skrevet og improvisert musikk. Magnus, altså musikeren bak artistnavnet Minerva, har en bachelor i elektronisk musikk fra Universitetet i Agder og studerer nå Live Electronics.

Minerva

Halvor Thormodsæter - 5000,- til nyoppstartet band. Halvor og fire andre unge, men erfarne musikere med bakgrunn fra jazzlinjen på Griegakademiet i Bergen og NTNU i Trondheim har startet band. Bandet utforsker et unikt musikalsk landskap der jazz og hip-hop smelter sammen på en måte ingen andre i Norge gjør. Debutkonserten finner sted på Nattjazz 2025.

Lars Ystebø - 5000,- til innspilling av EP. Siden 2020 har Of All Things gjort seg bemerket med kraftfull og melodisk alternativ rock. Etter å ha brukt det siste halvannet året til å jobbe med debut-albumet sitt, planlegger bandet nå en EP for utgivelse våren 2026. Innspillingen skal skje i Ocean Sound Studios i Ålesund.

Of All Things

Grisha Pankert - 5000,- til konsert. Grisha organiserer en konsert i det artistdrevne rommet Kurant i Tromsø 6. mars. Motivasjonen hans er at det finnes få arrangementer i Tromsø som inkluderer noise og eksperimentell musikk. Konserten vil  inkludere tre til fire musikere og benytte et lydsystem Grisha har bygget.

Grisha Pankert

Wilhelm Særvoll - 5000,- til fotoprosjekt. Wilhelm jobber med fotoprosjektet «Tun», hvor han tar for seg borettslaget Risvollan i Trondheim. Prosjektet skal blant annet resultere i en bok. Wilhelm bruker foto som en måte å forstå omverden på og å utforske grenselandet mellom dokumentar og kunstfoto.

«Seks benker», et bilde fra Wilhelm Særvolls fotoprosjekt «Tun»

Borghild Kvæven - 5000,- til historisk prosjekt. Rundt i Norge er det flust av stadnamn som står i fare for å bli gløymt bort. I prosjektet «Historia om Løjedalen» vil Borghild samle inn forteljingar, stadnamn og historisk informasjon og presentere det på ein visuelt vakker måte i eit magasinhefte eller ei lita bok. Borghild er journalist og kjem frå Sirdal.

Olena Hætta - 5000,- til kortdokumentar. Våren 2022 fulgte Olena den 14 år gamle snøscootercrossutøveren Čan Martin Hætta Begic gjennom konkurransesesongen og lagde en kortdokumentar av det. Nå ønsker hun å videreutvikle filmen og få den vist på festivaler. Olena har en bachelor i film- og tv-produksjon fra Nord Universitet.

Fra Olena Hættas snøscootercross-dokumentar

Ingri Østensen - 4000,- til konsert. 31.januar utga Ingri sin første singel, «Growing Storm», som ble etterfulgt av «West» 7. februar. I den anledning planlegger hun en release-konsert i Kristiansand. Ingri både produserer og spiller sammen med bandet sitt. Musikken hennes er inspirerert av alternativ pop, elektronika og jazz.

Rasmus Kirkholt - 5000,- til konsertfilm. 28. mars skal bandet Room Service spille konsert på Dokkhuset Scene i Trondheim. Konserten vil bli profesjonelt filmet og publisert på YouTube og sosiale medier. Room Service er en gruppe på 10 unge musikere som alle studerer på Jazzlinjen ved NTNU.

Bildet på toppen av denne siden er av Room Service.

Idma Puggaard - 4000,- til tegneserie. «Når planterne ånder i samme takt som os» er arbeidstittelen på en tegneserie som skal utforske en fremtid hvor jorden gjennomgår store forandringer. Historien følger et queer-fellesskap på landet. Idma er student ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Ariadne Solberg Tveitan - 5000,- til studiotid. Ariadne har laget hundrevis av låter opp igjennom årene, og har nå plukket ut noen hun ønsker å få produsert i eksternt studio med en eller flere flinke produsenter. Ariadne beskriver musikken sin som alternativ pop. For tiden går hun på musikkskolen LIMPI i Lillehammer.

Ariadne

Iselin Kongsmark - 7000,- til scenekunstprosjekt. I duoprosjektet «Grotteskår» skal Iselin og Maria Johanne Liabø fortelle en historie om tilhørighet, samhold og familierelasjoner gjennom scenografi og kostymer. Målet deres er å utvikle praktiske kunstneriske ferdigheter og å teste ut materialer som garn, gummi, treverk, presenning og stål.

Elida Helgeland - 7000,- til kortfilm. «Vinnerne» er en 15 minutters sosialrealistisk kortfilm som skildrer hvordan gruppepress og søken etter tilhørighet kan utfordre unge menneskers moralske integritet. Bak prosjektet står fire unge produsenter, og til sammen deltar over 40 filmskapere, skuespillere og musikere.

Jeanette Bye - 5000,- til albuminnspilling. Jeanette er midt i prosessen med å skrive ferdig de 10 låtene som skal være med på hennes debutalbum. Innspillingen vil skje bolkevis og albumet skal være ferdig innspilt og utgivelsesklart i august. Jeanette, som for tiden tar en mastergrad i utøvende musikk, beskriver musikken sin som visepop med et dramatisk lydbilde.

Jeanette Bye

Mia Nøringseth - 5000,- til konsert. I forbindelse med utgivelsen av sin kommende EP, som er planlagt for høsten 2025, ønsker Mia å gjennomføre en turné. Hun vil at konsertene både skal fungere som en forlengelse av EP-en og reflektere hennes kunstneriske identitet. Mia har blant annet en bachelor i utøvende musikk fra Høyskolen Kristiania.

Mia Nøringseth

Lea Alstad - 5000,- til utstilling. I utstillingen «Mellom skåler og skjebner» tar Lea for seg de dypere, ofte uutforskede aspektene av hverdagslivets sosiale møteplasser. Utstillingen, som består av malerier og tegninger, åpner på Galleri Klara i Stjørdalen 26. april og varer i tre uker. Lea er selvlært billedkunstner fra Trondheim.

Camilla Sofie Klokkerhaug Rowe - 1000,- til mastering av sang. «Will You Never Know Me?» er en sang Camilla begynte på i 2020 og som nå endelig nærmer seg mållinjen. Hun har skrevet, produsert og spilt nesten alle instrumenter selv. Sangen, som handler om ensomheten hemmelighold skaper, blir første singel ut fra hennes debut-EP.

Helene Nesset - 7000,- til fotoprosjekt. I det personlige fotoprosjektet «Ingenting bare forsvinner» utforsker Helene sorgen og skyldfølelsen de etterlatte sitter igjen med etter et selvmord. Planen er å stille ut på Verdensdagen for selvmordsbygging 10. september. Helene har en bachelor i fotografi fra University of Huddersfield i England.

Fra Helene Nesset sitt fotoprosjekt «Ingenting bare forsvinner»

Ingeborg Kolstad - 7000,- til dansestykke. «Ekko» er et dansestykke som utforsker dualiteten i den nordiske sjelen, der ekstremitetene og skjønnheten i landskapet skjuler en dyp indre kamp. Stykket er blitt valgt ut til å vises på Oslo Jazzdansfestival 17. juni. Ingeborg har en bachelor i dans fra Marymount Manhattan College i New York.

Fra dansestykket «Ekko»

Neste søknadsfrist er 1. mars!